6.1 C
București
marți, decembrie 6, 2022

Sondaj interesant în Germania, pe fondul prețurilor mari la energie: partidul extremist de dreapta AfD ar ajunge pe primul loc în 34 de circumscripții

RECOMANDĂRI

Partidul naționalist german AfD (extremă-dreapta) a urcat la 14,5% în cel mai recent sondaj realizat de Wahlkreisprognose pe fondul prețurilor la energie, cel mai mare procent din februarie 2020.

Dacă ar fi organizate alegeri astăzi, partidul ar ajunge pe primul loc în 34 de circumscripții și ar câștiga o pluralitate de voturi în Germania de Est, bastionul electoral al AfD.

Gospodăriile din Germania vor trebui să plătească anual aproape 500 de milioane de euro mai mult pentru gaze, după impunerea unei noi taxe, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti.

Trading Hub Europe, operatorul pieţei de gaze din Germania, a anunţat că a stabilit nivelul taxei la 2,419 eurocenţi/kWh.

Taxa va fi impusă de la 1 octombrie şi va rămâne în vigoare până în aprilie 2024, într-o încercare de a ajuta Uniper (cel mai mare importator al ţării de gaze ruseşti) şi alţi importatori, să facă faţă creşterii preţurilor.

Pentru o familie obişnuită de patru persoane, taxa va însemna un cost suplimentar anual de aproximativ 480 de euro.

„Alternativa ar fi fost colapsul pieţei energiei din Germania şi a unei mari părţi din piaţa europeană a energiei”, a afirmat ministrul Economiei, Robert Habeck, referindu-se la noua taxă.

Vezi și: Scumpirea gazelor lovește dur în buzunarele germanilor: O familie va plăti cu 480 de euro mai mult .

sursă: stiripesurse.ro

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI