6.1 C
București
marți, decembrie 6, 2022

Coaliția pentru Națiune sprijină principiul libertății de exprimare statuat clar în Constituția României la art. 30.

RECOMANDĂRI

Considerăm că într-o democrație adevărată putem avea mai multe opinii, unele dintre ele chiar opuse altora, și că în baza acestor opinii putem forma, mai departe, o părere și ne putem duce viața mai departe în toleranță.

Desigur că Ovidiu Raețchi nu consideră ca valoare de bază a societății românești, libertatea de exprimare, pentru că a decis să elimine un fost ministru de externe de la o conferință organizată tocmai de Ministerul de Externe (MAE), probabil la ordinul lui Bogdan Aurescu, ceea ce nu este în regulă. Nici măcar nu contează persoana sau numele persoanei eliminate, contează principiul pe care Ovidiu Raețchi încearcă să-l instaureze, și anume principiul cenzurii. Dacă o persoană nu este conformă cu propaganda de război, atunci va fi eliminată și vocea ei estompată.

Un alt exemplu, este exemplul lui Andrei Marga, personalitate academică de marcă.

În urma declarațiilor la un târg de carte la care practic a statuat patru adevăruri evidente din punct de vedere istoric, diplomatic și socio-politic, a fost linșat mediatic, inclusiv de către MAE.

Totul a culminat cu o amenințare cu arestarea venită din partea unui consilier prezidențial din afara țării noastre, fără ca MAE să apere cetățeanul român, în speță pe dl. Andrei Marga. Dacă vi se pare că acest lucru trebuie întărit și statuat în societatea românească, atunci ne îndreptăm către comunism. Doar în comunism vocile non-conforme erau anulate, erau cenzurate.

Noi trăim într-o democrație și suntem în stare de pace, ceea ce înseamnă că în această stare de normalitate, oamenii, mass media, profesorii, foștii miniștri, au dreptul să se exprime pro sau contra unui curent de opinie, fără a fi puși în situația de a fi arestați sau amenințați cu arestarea de către oficiali din afara teritoriului României.

Ne opunem cu vehemență oricărui act de cenzură și credem că toate aceste practici ale autorităților române trebuie să înceteze. Cetățenii români trebuie apărați de autoritățile române. În niciun caz amenințați și în niciun caz anulați.

Același lucru s-a întâmplat și în pandemie. Noi, cei care prezentam efectele adverse și minciuna acelui procent de protecție 95% la infectare, noi, cei care am ridicat problema deceselor excedentare care va urma vaccinării, am fost catalogați în fel și chip. Acum, oricine prezintă o părere contra curentului mediatic este făcut prorus iar în cazul nostru, toate cele trei adevăruri din 2020-2021, așa zis conspiraționiste, s-au adeverit.

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI