11 C
București
marți, septembrie 21, 2021

Partidul PAS – Cine sunt câștigătorii alegerilor din Republica Moldova?

RECOMANDĂRI

Autor: Adrian Lambru

Iurie Ciocan, fost președinte al Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, a declarat la emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Victoria îi aparține Maiei Sandu. Doamna Președinte a tras întreg partidul la conducere”.

Partidul Acțiune și Solidaritate, formațiunea politică cu majoritate absolută în viitorul Parlament de la Chișinău, nu ar fi nou în politică. Iurie Ciocan susține faptul că „o bună parte din membrii PAS au făcut parte din rândurile Partidului Liberal Democrat condus de Vlad Filat. Din acest partid a pornit și Maia Sandu”.

„Cu toate acestea, în afară de câteva personae cu nume sonore, mulți dintre ei nu sunt specialițti” – afirmă Iurie Ciocan. „Foarte mulți membrii sunt veniți din societatea civilă care au o slabă activitate în domeniul public”.

Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova crede că președintele interimar al PAS ar fi făcut un apel către specialiști în diferite domenii să se alăture în partid pentru a forma o echipă. „Este, probabil, o demonstrație a afirmării că PAS este un partid deschis, dar care, până la urmă, tot oamenii lor cu vechime vor fi puși în cele mai înalte funcții” – observă Iurie Ciocan.

Maia Sandu, implicată direct în campania electorală

„Cu toate că legea nu permite implicarea președintelui țării, nimeni nu i-a atras atenția Maiei Sandu când făcea live-uri pe Facebook și îndemna moldovenii să iasă la vot” – declară Iurie Ciocan. „Președintele a fost actorul principal în tot acest timp, ceea ce nu cred că este normal și corect”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI