Home Politică CÂND LUMEA FIERBE, ROMÂNIA STĂ CU FUNDU-N SUS ȘI CAPUL ÎN NISIP....

CÂND LUMEA FIERBE, ROMÂNIA STĂ CU FUNDU-N SUS ȘI CAPUL ÎN NISIP. “CEI MAI PROȘTI DIN CURTEA ȘCOLII!”

Articol: Cozmin Gușă

Scriind sau comentând zilnic despre evenimentele interne și internaționale, deci fiind necesar să mă informez cotidian, îmi este mai ușor decât altora să deduc diferențele specifice dintre deciziile statelor și să observ astfel starea reală a lumii.

Cum stăm azi? Planeta fierbe, minoritatea oamenilor ce încă mai gândesc este profund îngrijorată, cei care trăiesc în state conduse responsabil încearcă să-și sprijine conducerile în efortul de a evita un dezastru umanitar ce pare implacabil. Îngrijorarea “gânditorilor” vine din faptul c-au priceput că lumea este într-un dezechilibru instituțional, că înțelegerile între puterile mondiale se fac netransparent, în baza șantajului reciproc ce-și bazează eficiența strict pe forța armamentului nuclear, tehnologic sau biologic (mai nou!) aflat în dotare. Se guvernează mondial în baza DREPTULUI FORȚEI, iar statele mai mici, dar consolidate identitar, își caută soluții de noi alianțe ce le-ar putea garanta cetățenilor lor dreptul la o viață normală.  Spaima celor din lumea euratlantică vine în principal din faptul c-au priceput că organizarea din NATO și UE generează azi doar decizii absurde, subumane, ce deservesc interesele economico-financiare ale unor minorități ce-au pus mâna pe manetele puterii și acționează discreționar. În mod concret, cei din zona noastră botezată postcomunistă, au priceput rapid că trebuie să-și unească forțele dacă vor să păstreze normalitatea vieților lor, și-astfel ați sesizat frontul comun realizat ad-hoc între Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, cărora li se vor alătura mai multe partide politice și din alte țări europene. Aceștia au priceput nu doar că în spatele pandemiei induse statele puternice militaro-economic precum SUA, Rusia, China, Germania, ș.a., și-au organizat poziționări de tip dictatorial, dar au sesizat și că organizațiile internaționale din care fac parte nu mai sunt în poziția să le apere interesele.

În ultima lună au apărut suficiente dovezi, despre care am tot vorbit, că lumea se află într-un război biologic ale cărui origini și declanșatori se cunosc, dar nimeni dintre majorii planetei nu dorește încă să discute despre asta, tocmai pentru că procesul de reîmpărțire a piețelor și zonelor de influență încă nu s-a încheiat. Când acesta va fi finalizat, statele responsabile vor avea șansa opțiunii și repoziționării pe noua hartă a lumii, cu condiția necesară de a mai avea la acel moment potențialul geoeconomic cu care să se prezinte la masa negocierilor, potențial ce-ar fi compus din resurse, piețe, arsenal militar, forță de muncă, coeziune, identitate națională, etc. Acum, stați strâmb și judecați drept, dar încercați să răspundeți în mod onest, dacă nu vi se pare că noi românii apărem în acest context ca fiind “cei mai proști din curtea școlii”, fără opțiuni și planuri de viitor, o turmă bezmetică preocupată de concedii și umplutul burților, oameni ce se îndreaptă voioși înspre sacrificare. Și că vom folosi și această vară pentru a ne bronza stând cu fundul în sus și cu capul în nisip … 

NU SUNT COMENTARII

RĂSPUNDE

Te rugăm să introduci comentariul!
Te rugăm să introduci numele tău aici

Exit mobile version