16.4 C
București
sâmbătă, mai 8, 2021

Oxigenul de pe piața neagră

RECOMANDĂRI

Autor: Adrian Lambru

Pe piața neagră din India au început să se vândă butelii de oxigen și medicamente pentru Covid19. Prețurile pot ajunge și la sute de dolari pe bucată.

În India criza sanitară provocată de Covid19 a atins un punct critic. Direcțiile de sănătate publică indiene raportează peste 340.000 de noi cazuri zilnic.

O nouă tulpină a virusului a fost descoperită recent în India. Paturile de spital din New Delhi și din multe alte orașe sunt pline, iar bolnavii sunt conectați la tuburi de oxigen direct în stradă, întinși pe jos, sau din mașină.

În această situație, cetățenii indieni apelează la piața neagră pentru oxigen și Remdesivir. Conform evz.ro, „un muncitor ITa spus că are nevoie disperată să cumpere o butelie de oxigen și a primit un mesaj pe Twitter. Când a contactat persoana respectivă, i s-a spus să depună 10.000 de rupii ca plată în avans. <În momentul în care am trimis banii, persoana mi-a blocat numărul>, a spus el.”

“Când BBC l-a întrebat pe un dealer despre medicamentul pe care îl vindea, care părea fals, el a răspuns că este <100% original”>. Ambalajul a fost, de asemenea, plin de erori de ortografie” – specifică sursa de mai sus.

Prețul unei butelii de oxigen de 50 de litri ajunge pe piața neagră la prețuri de 600-700 de dolari. În mod normal aceasta ar costa 80 de dolari.

O injecție cu Remdesivir poate fi vândută și la peste 500 de dolari bucata.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI