15.1 C
București
sâmbătă, mai 8, 2021

Sănătatea mintală ne este în pericol

RECOMANDĂRI

Autor: Iris Drăghicescu

Unul dintre subiectele discutate în cadrul emisiunii „Lumea-i cum este”, cu Roxana Istudor, de la Gold FM, a fost sănătatea mintală. În fiecare zi, specialiști de toate felurile și din toate colțurile lumii avertizează oamenii despre creșterea segmentului afecțiunilor mintale, ca efect al pandemiei.

În Franța, autoritățile își exprimă îngrijorarea că din criza sanitară iese o societate marcată de boli mintale precum anxietate și depresie. „Psihiatrii înregistrează un număr crescut de persoane care suferă”, argumentează Katia Julienne, directorul general din cadrul departamentului de servicii medicale din ministerul francez al sănătății. Pe lângă unitatea de suport pusă la punct de autorități în timpul primului val pandemic, psihologii și psihiatrii au continuat să își extindă serviciile online în Franța.

Într-un comunicat de presă, Federația Franceză de Psihiatrie a insistat în mod deosebit asupra importanței de a nu retrage copiii de la școală: „Experiențele de socializare sunt o sursă de dobândire a autonomiei progresive, deschidere către lume și învățare diversificată esențială dezvoltare și proiecție pozitivă în viitor”.

Franța înregistrează în statistici cea mai mare rată a depresiei în rândul adolescenților din Europa: 15.4%. Ca urmare a acestor cifre, în conferința care se va ține în vara aceasta pe teme psihiatrice și de sănătate mintală anunțată de președintele Emmanuel Macron, din ceea ce era numit un domeniu neglijat al medicinei, psihiatria a devenit sursă de îngrijorare guvernamentală. Mai mult, a fost lansată o cercetare la scară națională cu scopul de a măsura gradul de boli mintale în rândul copiilor mici.

„Dacă nu se iau urgent măsuri, va crește presiunea pe direcția oferirii de îngrijiri de acest tip. Pentru că doar în Uniunea Europeană există 84 de milioane de persoane care suferă de afecțiuni mintale. Nu putem aștepta altă pandemie. Trebuie să aplicăm acum lecțiile acesteia. Doar un răspuns proactiv poate preveni ca sistemele de îngrijire a sănătății mintale să se supra-aglomereze și să intre în colaps”, afirmă directorul organizației Mental Health Europe, Liuska Sanna.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI