28.1 C
București
miercuri, august 4, 2021

Uniunea Europeană a primit suficiente doze de vaccin pentru aproximativ 70% din populația adultă

RECOMANDĂRI

Autor: Maria Teodora Șuta

Șeful Comisiei Europene a declarat că 500 de milioane de doze vor fi distribuite celor 27 de state membre. Acestea vor ajunge duminică și sunt “suficiente pentru a vaccina complet cel puțin 70% din adulții din UE luna aceasta”.

Ursula von der Leyen a precizat că blocul comunitar este pregătit să livreze mai multe vaccinuri, inclusiv împotriva noilor tulpini. Președinta Comisiei Europene afirmat că  “Acum statele membre trebuie să facă totul pentru a crește ritmul de vaccinare. Abia atunci vom fi în siguranță”.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, 63,8% din populația adultă a Uniunii a primit o doză de vaccin. 44,1% din populație a primit schema completă de vaccinare. Uniunea Europeană are ca obiectiv să aibă suficiente vaccinuri pentru a imuniza întreaga populație eligibilă până la sfârșitul lunii septembrie.

Peste 320 de milioane din dozele primite de statele Uniunii Europene au fost de la Pfizer. Vaccinul AstraZeneca a fost livrat în 84 de milioane de doze, iar Moderna în 43,3 milioane. Compania Johnson&Johnson, care produce un vaccin cu doză unică, a livrat 18 milioane de doze.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI