28.1 C
București
miercuri, august 4, 2021

Marius Ghilezan: „Chiellini i-a lăsat pe englezi mai rasiști decât erau”.

RECOMANDĂRI

„Astă noapte s-a stârnit <jihadul rasist> împotriva fotbaliștilor englezi”, a comentat jurnalistul Marius Ghilezan în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă.

„Pe net sunt tot felul de poante. Unele mai ridicole, altele mai agresive, încât astăzi premierul Johnson s-a declarat dezgustat de ceea ce se întâmplă”, a afirmat Ghilezan.

Asociația Angliei de fotbal și prim-ministrul britanic Boris Johnson au condamnat abuzul online rasist al jucătorilor, ca urmare a pierderii loviturilor de pedeapsă ale echipei în finala Euro 2020.

Duminică, Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost atacați pe rețelele de socializare după ce fiecare dintre ei a ratat penalty-urile, Italia câștigând împotriva Angliei cu 3-2.

„FA (The Football Association/Federația Engleză de Fotbal) condamnă cu fermitate toate formele de discriminare și este consternata de rasismul online care a fost îndreptat către unii dintre jucătorii noștri din Anglia pe social media”, declarația a fost postată în primele ore ale dimineții de luni pe Twitter.

Echipa Angliei a lansat, de asemenea, o declarație, condamnând abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe social media.

„Suntem dezgustați că unii membrii ai echipei noastre – care au dat totul pentru echipă în această vară – au fost supuși abuzului discriminatoriu online după jocul din seara asta”, a scris pe Twitter echipa.

Pe platforma Twitter, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că „echipa Angliei merită să fie lăudată ca eroi, nu abuzată rasial pe social media. Cei responsabili pentru acest abuz îngrozitor ar trebui să fie rușinați”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.

- Advertisement -

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI