Home Sport Marius Ghilezan: „Chiellini i-a lăsat pe englezi mai rasiști decât erau”.

Marius Ghilezan: „Chiellini i-a lăsat pe englezi mai rasiști decât erau”.

„Astă noapte s-a stârnit <jihadul rasist> împotriva fotbaliștilor englezi”, a comentat jurnalistul Marius Ghilezan în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă.

„Pe net sunt tot felul de poante. Unele mai ridicole, altele mai agresive, încât astăzi premierul Johnson s-a declarat dezgustat de ceea ce se întâmplă”, a afirmat Ghilezan.

Asociația Angliei de fotbal și prim-ministrul britanic Boris Johnson au condamnat abuzul online rasist al jucătorilor, ca urmare a pierderii loviturilor de pedeapsă ale echipei în finala Euro 2020.

Duminică, Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost atacați pe rețelele de socializare după ce fiecare dintre ei a ratat penalty-urile, Italia câștigând împotriva Angliei cu 3-2.

„FA (The Football Association/Federația Engleză de Fotbal) condamnă cu fermitate toate formele de discriminare și este consternata de rasismul online care a fost îndreptat către unii dintre jucătorii noștri din Anglia pe social media”, declarația a fost postată în primele ore ale dimineții de luni pe Twitter.

Echipa Angliei a lansat, de asemenea, o declarație, condamnând abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe social media.

„Suntem dezgustați că unii membrii ai echipei noastre – care au dat totul pentru echipă în această vară – au fost supuși abuzului discriminatoriu online după jocul din seara asta”, a scris pe Twitter echipa.

Pe platforma Twitter, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că „echipa Angliei merită să fie lăudată ca eroi, nu abuzată rasial pe social media. Cei responsabili pentru acest abuz îngrozitor ar trebui să fie rușinați”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.

NU SUNT COMENTARII

RĂSPUNDE

Te rugăm să introduci comentariul!
Te rugăm să introduci numele tău aici

Exit mobile version