21.2 C
București
joi, septembrie 29, 2022

AUR pentru Alexandru Bologa la Campionatele Europene de Judo pentru nevăzători!

RECOMANDĂRI

În Italia, mai exact în Cagliari, se desfășoară în această perioadă Campionatele Europene pentru judoka nevăzători. Alexandru Bologa, sportiv medaliat de 2 ori cu bronz la Jocurile Paralimpice în anii 2011 și 206, reușește să câștige medalia de aur pentru România!

Aflat pe locul 1 în clasamentul mondial la categoria -73 kg, judoka pregătit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely si Andreica Gianina a reușit să facă un concurs perfect. După un prim tur liber, sportivul nostru l-a învins în sferturi, printr-un procedeu de luxare (kansetsu-waza), pe georgianul Mishiko Shiobrishvili. Ulterior, în semifinale, după două procedee tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu Wazari, îl învinge pe Djibrilo Iafa, sportiv ce a reprezentat Portugalia.

În finala, Alex a reușit ca printr-o tehnică de strangulare (shime-waza) să câștige medalia de aur in fata lui Lennart Sass din Germania.

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, declară:

„Alex Bologa, campion european la judo-nevăzători. Excepțional! 👏🥋🇷🇴

Teribilul Alex Bologa a câștigat azi în Italia titlul european în stil de mare campion, învingându-și net toți adversarii. Vă reamintesc că el este cel care a luat bronzul pentru România și la Olimpiada de la Tokyo anul trecut, un băiat minunat, absolvent de studii universitare la Cluj în două specialități, psiho-pedagogie și kineto-terapie. Bravo Alex Bologa, felicitări și celor ce se ocupă de pregătirea sa, Tamas Gergely și Gianina Andreica! HAI ROMÂNIA! ✌️🇷🇴”

La competiția din Italia sunt înscriși judoka din 20 de tari: Azerbaidjan, Croația, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elveția și Turcia.

sursă foto: frjudo.ro

ALTE ȘTIRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Solidnews by -

NOUTĂȚI