În 2022, 8,3% din populația UE nu și-a putut permite o masă care să conțină carne, pește sau un echivalent vegetarian în fiecare a doua zi, un punct procentual mai mare comparativ cu 2021 (7,3%). Mai mult decât atât, având în vedere persoanele cu risc de sărăcie, în 2022 cota la nivelul UE a fost de 19,7%, cu 2,2 pp mai mare decât în 2021 (17,5%).
În 2022, diferența dintre populația totală și cea cu risc de sărăcie în ceea ce privește capacitatea de a-și permite o masă adecvată a fost, de asemenea, vizibilă în toate țările UE: cea mai mare pondere a persoanelor cu risc de sărăcie care nu își pot permite o masă adecvată a fost înregistrată în Bulgaria ( 44,6% ), urmată de România ( 43,0% ) și Slovacia ( 40,5% ). Pe de altă parte, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda ( 5,0% ), urmată de Luxemburg ( 5,1% ) și Cipru ( 5,6% ).

sursă: ec.europa.eu











