1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriCadrul juridic al sportului românesc, motiv de îngrijorare

Cadrul juridic al sportului românesc, motiv de îngrijorare

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii de marți „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderatorul Cozmin Gușă, împreună cu invitatul său, Mihai Rusu, fost jucător de tenis român, au vorbit despre starea sportului românesc și cauzele situației sale.

Starea sportului românesc în acest moment „este foarte gravă”, cosideră Mihai Rusu. Acesta susține că, pe o scară de la 1 la 10 a gravității, 10 fiind cel mai grav, numărul care ar trebui utilizat pentru situația actuală este 10.

„Avem cadrul juridic, care este catastrofal. Asta este cauza principală care a declanșat acest conflict din 1990 până astăzi. Aici nu este vorba numai de ultimii 20 de ani. 1990-2000, când sportul a avut un vid legal, fiecare a făcut ce a vrut.”

„Urmează perioada 2000 cu acea lege a sportului care are părți bune dar și părți rele, pentru că federațiile sunt privatizate. Sunt de drept privat dar au membrii de drept public și primesc bani publici. Deci este un conflict incredibil.”

„Au trecut 20 de ani și noi suntem în continuare cu același cadru juridic, statut care este soluționat de Constituția României și o am din 2003, înainte ca România să intre în Uniunea Europeană. Aici vreau să fac următoarea precizare, este vorba de integrarea europeană, din articolul 148, punctul 2: <Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare>.”

„Cu aceasta am definit acum că statutul federațiilor este anticonstituțional, este antieuropean și este antidemocratic pentru că apar discriminări umane”, a declarat Mihai Rusu.

„La cadrul juridic, de fapt, tu ai sugerat și ai demonstrat o neglijență clară și o lipsă de preocupare. Nefundamentarea unui cadru juridic pentru o activitate strategică, cum este sportul, denotă faptul că nu a fost un interes în prima fază sau că la un moment dat în afară de prostie, ar fi putut să fie și o premeditare de a pune la pământ un sport și o națiune sportivă”, a afirmat Cozmin Gușă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Liviu Alexa, analiză tare despre digitalizarea României și furtul din banii publici!

Autor: Liviu Alexa Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) este o instituție creată în 2020 pentru a realiza obiectivele ambițioase ale Guvernului României în sfera transformării...

Ambasadorul Vettovaglia anunță finalul lui Zelenskiy și indică responsabilii pentru înfrângerea Ucrainei!

Autor: Ambassador Jean-Pierre Vettovaglia „Populațiile nu îndrăgesc războaiele… și trebuie păcălite să intre în războaie”. Julian Assange „Puterea constă în a sfărâma mințile umane și a...

Cadoul de sărbători al Grupului de la Cluj pentru Rareș Bogdan:...

Printre cei care vor primi bani de pe urma exproprierilor care urmează să se facă în Cluj-Napoca pentru proiectul metroului se numără şi Rareş...

Congresmenii americani au cerut înlăturarea rectorilor universităților Harvard, Penn și MIT...

74 de congresmeni americani (în mare parte din Partidul Republican) au cerut au cerut înlăturarea rectorilor universităților Harvard și Penn (Pennsylvania) și a Institutului...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,700CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img