1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriCare sunt posibilele coaliții de guvernare din Germania?

Care sunt posibilele coaliții de guvernare din Germania?

-

DISTRIBUIE:

Autor: Adrian Lambru

Site-ul de știri francez thepressfree.com a realizat posibilele scenarii ale unei coaliții de guvernare pentru alegerile legistlative din Germania de duminică. Pentru asta, au fost folosite culorile reprezentative pentru fiecare partid, obținând combinații de culori și steaguri naționale care le utilizează ca prescurtare pentru combinații politice.

  • CDU, de centru-dreapta, creștin-democratic și partidul-soră bavarez CSU sunt simbolizate prin culoarea neagră.
  • SPD, de centru-stânga și social-democratic este roșu.
  • Partidul Comunist de Stânga, de asemenea.
  • Culoarea democraților liberi (FDP) este galbenă.
  • Culoarea Verzilor se explică de la sine.

Negru, roșu, verde – „coaliția Kenya”

O combinație de creștin-democrați de centru-dreapta și social-democrați de centru-stânga sunt la putere de opt ani. Ceea ce a fost numită „marea coaliție” a două partide importante este puțin probabil să aibă majoritate la aceste alegeri.

Partidul Verde ar asigura o majoritate confortabilă. Dar cu SPD și CDU nu este clar care partid va fi mai puternic sau care va numi cancelarul.

Negru, galben și verde – „coaliția jamaicană”

De-a lungul anilor, creștin-democrații de centru-dreapta s-au unit adesea cu democrații liberi (FDP), mai mici la nivel de opinie publică. Recrutarea Verzilor pentru a forma o coaliție ar fi o opțiune atractivă pentru mulți membri ai CDU.

Dar Verzii și FDP nu se amestecă bine. O încercare similară a eșuat după ultimele alegeri din 2017.

Negru, roșu, galben – „coaliția germană”

CDU, centru-dreapta, și SPD, centru-stânga, plus FDP pentru piața pro-liberă. Această combinație ar facilita depășirea pragului de 50% în parlament. Ar fi opțiunea preferată pentru proprietarii de afaceri și cei cu venituri mari.

Dar dacă SPD rămâne în fața conservatorilor, ordinea ar fi inversată, punând SPD înainte, astfel încât să vedem roșu, negru, galben. Un joc strategic foarte diferit.

Roșu, roșu, verde

Asocierea social-democraților cu Verzii și Partidul de Stânga este un spectru pe care conservatorilor le place să-l facă când au performanțe slabe în sondaje. O astfel de combinație ar putea câștiga aproximativ 50%, dacă Partidul de Stânga reușește să depășească obstacolul de 5% pentru a intra în parlament.

Dar SPD și Partidul de Stânga au o istorie dificilă. Iar pozițiile de politică externă ale stângii extreme ar împiedica negocierile.

Roșu, galben, verde – o coaliție de „semafoare”

FDP liberal, orientat spre piața liberă, a exclus, în trecut, coalițiile federale organizate între aceștia, social-democrați și verzi. Dar anul acesta, FDP nu exclude nicio opțiune. Partidul ar dori să vină la putere, indiferent de combinația de culori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Ambasadorul Vettovaglia anunță finalul lui Zelenskiy și indică responsabilii pentru înfrângerea Ucrainei!

Autor: Ambassador Jean-Pierre Vettovaglia „Populațiile nu îndrăgesc războaiele… și trebuie păcălite să intre în războaie”. Julian Assange „Puterea constă în a sfărâma mințile umane și a...

Cadoul de sărbători al Grupului de la Cluj pentru Rareș Bogdan:...

Printre cei care vor primi bani de pe urma exproprierilor care urmează să se facă în Cluj-Napoca pentru proiectul metroului se numără şi Rareş...

Congresmenii americani au cerut înlăturarea rectorilor universităților Harvard, Penn și MIT...

74 de congresmeni americani (în mare parte din Partidul Republican) au cerut au cerut înlăturarea rectorilor universităților Harvard și Penn (Pennsylvania) și a Institutului...

Miza românească a prezidențialelor din SUA: poți fi eliberat sau încarcerat...

Autor: Cozmin Gușă Fiecare dintre cei ce analizăm evenimentele mai absconse, riscând ipoteze incomode pentru cei ce controlează jocurile subterane de putere, trăim momente de...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,700CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img