8 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
8 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriCum ar putea știința să producă o pandemie a zombiilor și cum...

Cum ar putea știința să producă o pandemie a zombiilor și cum se poate comunica despre această epidemie?

-

DISTRIBUIE:

În emisiunea „Lumi în coliziune”, Radu Golban și invitații săi,  Dr. Steven Schlozman, profesor la Harvard Medical School, și Prof. Dumitru Borțun, doctor în filosofie și conferențiar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, au încercat să răspundă la întrebarea: „Mai este omul o ființă liberă?”

Aceștia au avut în vedere posibilitățile reale ale unei pandemii a zombiilor, dar și modalitatea de comunicare pe perioada unei astfel de crize sanitare.

Dr. Steven Schlozman este autorul cărții Science Fiction ”Autopsia zombie”, publicată în 2011. ”Mi-am intitulat cartea ”Autopsia zombie” ca să ironizez ideea că suntem morți vii. Pentru că nu sunt morți, sunt doar bolnavi. (…) Am strâns toate informațiile pe care le-am găsit, am inventat o boală și cartea se pare că a avut destul de mult succes.”, a declarat dr. Schloman în cadrul interviului.

Acesta a explicat în revista americană de știință „Popular Science” că o pandemie a zombilor se poate produce prin inocularea agenților infecțioși nonconvenționali Prion. Aceștia sunt niște agenți toxici, care nu sunt nici morți, nici vii și care stau la baza bolilor neuro-degenerative. În cărțile Science Fiction, forma acestor tipuri de boli este comparat cu boala zombie.

În cartea SF scrisă de Schlozman, sunt prezentate mai multe etape ale infecției cu această boală. Într-o fază incipientă, persoana are o problemă cu membrele, iar echilibrul nu mai funcționează bine. De asemenea, demența se poate identifica foarte ușor la început. După care persoanele nu se mai pot mișca fluid și apoi le este foame.

În a doua parte a emisiunii, moderatorul Radu Golban alături de prof. Dumitru Borțun au dezbătut modalitatea de comunicare pe perioada unei crize sanitare. Adevărul este o valoare teleonomică, alături de frumos și bine.

Potrivit prof. Dumitru Borțun, binele este uneori deasupra adevărului. Însă, se pune problema: dacă comunicăm sau nu acest adevăr. Este imoral dacă nu îl comunicăm sau este mai imoral dacă plecăm de la ideea că se poate ajunge la anarhie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Henry Kissinger, diplomatul de la vârful puterii americane, responsabil pentru milioane...

“Puțini oameni au fost responsabili pentru atât de multă moarte și distrugere și pentru la fel de multă suferință umană, în atâtea locuri din...

Liviu Alexa: Clujul seamănă cu Barcelona. Este împotriva capitalei, are propria...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a realizat un tablou al orașului...

Andrei Gușă lansează „Absolvenții de Școli Externe” (AASE), o organizație dedicată...

Andrei Gușă: “Absolvenții de Școli Externe” (prescurtat AASE), o asociație pe care o lansez azi, de Ziua Națională a României, este o organizație dedicată...

Majoritatea fondurilor alocate Ucrainei sunt cheltuite în Statele Unite, scrie Washington...

Cel mai bine păstrat secret despre ajutorul militar al SUA pentru Ucraina este că cei mai mulți bani sunt cheltuiți... în Statele Unite, scrie Washington...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
55,900CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img