5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriCuplurile din China pot avea trei copii

Cuplurile din China pot avea trei copii

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

Într-o optimizare majoră a politicii sale privind populația, China a anunțat luni o politică care permite cuplurilor să aibă trei copii. Măsura are ca scop îmbunătățirea structurii populației Chinei.

Decizia este bazată pe rezultatele pozitive ale recentelor modificări ale politicii populației, inclusiv permiterea fiecărui cuplu să aibă doi copii începând cu 2016. Punerea în aplicare a strategiei naționale pentru a răspunde activ la îmbătrânirea populației și a menține avantajele resurselor umane ale Chinei este favorabilă îmbunătățirii structurii demografice a țării.

Timp de aproape 40 de ani, China a pus în aplicare „politica pentru un copil” – una dintre cele mai stricte reglementări de planificare familială din întreaga lume – care a fost relaxată în 2016 la o „politică pentru doi copii” din cauza îngrijorărilor răspândite cu privire la îmbătrânirea forței de muncă și stagnarea economică.

„Pentru a răspunde în mod activ la îmbătrânirea populației, un cuplu poate avea trei copii”, a spus Xinhua, citând o întâlnire de luni a comitetului de conducere al elitei politburo din China găzduită de președintele Xi.

„Acesta este fără îndoială un pas în direcția corectă, dar totuși este puțin timid”, a declarat pentru Reuters Shuang Ding, economist-șef la Standard Chartered din Hong Kong. „O politică a nașterii complet liberalizată ar fi trebuit să fie pusă în aplicare cu cel puțin cinci ani în urmă, dar este prea târziu acum, deși este mai bine târziu decât niciodată”, a spus el.

În ciuda eforturilor guvernului de a încuraja cuplurile să aibă copii, nașterile anuale ale Chinei au continuat să scadă până la un nivel record de 12 milioane în 2020, a declarat luna trecută Biroul Național de Statistică. Acest lucru amenință o criză demografică care a alarmat partidul comunist aflat la guvernare, condus de președintele Xi Jinping, rezervând lipsa de tineri muncitori pentru a conduce o economie despre care experții spun că va trebui să sprijine sute de milioane de vârstnici până în 2050.

Rata fertilității Chinei se ridică la 1,3 – sub nivelul necesar pentru menținerea unei populații stabile, a dezvăluit Biroul Național de Statistică. Rezultatele recensământului din 2020, publicate luna trecută, au arătat, de asemenea, că populația Chinei a crescut la cea mai lentă rată din anii 1960, ajungând la 1,41 miliarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Henry Kissinger, diplomatul de la vârful puterii americane, responsabil pentru milioane...

“Puțini oameni au fost responsabili pentru atât de multă moarte și distrugere și pentru la fel de multă suferință umană, în atâtea locuri din...

Liviu Alexa: Clujul seamănă cu Barcelona. Este împotriva capitalei, are propria...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a realizat un tablou al orașului...

Andrei Gușă lansează „Absolvenții de Școli Externe” (AASE), o organizație dedicată...

Andrei Gușă: “Absolvenții de Școli Externe” (prescurtat AASE), o asociație pe care o lansez azi, de Ziua Națională a României, este o organizație dedicată...

Majoritatea fondurilor alocate Ucrainei sunt cheltuite în Statele Unite, scrie Washington...

Cel mai bine păstrat secret despre ajutorul militar al SUA pentru Ucraina este că cei mai mulți bani sunt cheltuiți... în Statele Unite, scrie Washington...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
55,900CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img