8 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
8 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriDEMITEREA AVOCATULUI POPORULUI - O SFIDARE A POPORULUI, A CONSTITUȚIEI ȘI A...

DEMITEREA AVOCATULUI POPORULUI – O SFIDARE A POPORULUI, A CONSTITUȚIEI ȘI A BUNULUI SIMȚ

-

DISTRIBUIE:

Autor: dr Adrian Severin

Nemulțumit de faptul că Avocatul Poporului s-a ridicat împotriva politicilor neconstituționale, antinaționale și antisociale ale unei puteri antidemocrate, grupul criminal organizat PNL-USR+, cel fără neam și fără Dumnezeu, cu sprijinul neașteptat al UDMR, cel care de azi a ales să trăiască în infamie, a procedat la demiterea Avocatului Poporului. O decizie odioasă vizând persoana care, în această funcție, în vremuri vitrege și condiții potrivnice, și-a făcut datoria cât se poate de bine, fiind speranța și salvarea a milioane de români.

Dacă ar fi să amintim numai intervențiile Avocatului Poporului care au dus la anularea a zeci de mii de amenzi contravenționale aplicate abuziv unor oameni nevinovați, sub cuvânt că ar fi încălcat aberantele măsuri de limitare a libertății personale adoptate sub pretextul pandemiei Covid 19, și ar fi de ajuns să înțelegem de ce Guvernul și majoritatea sa parlamentară au pornit vânătoarea împotriva acestuia.

Avocatul Poporului nu a încălcat Constituția, ci a apărat Constituția, contractul social, împotriva Guvernului care a încălcat-o. Că a avut dreptate în aceste demersuri o dovedește și confirmarea punctului său de vedere de către CCR. Faptul arată că demiterea sa este și un atentat împotriva Curții Constituționale, deja supusă unei campanii de teroare orchestrată de executiv, și, prin aceasta, împotriva Constituției.

Procedura de demitere folosită este neconstituțională și ilegală.

Avocatul Poporului apără poporul împotriva abuzurilor comise de puterile statului; în special cele ale Guvernului și Parlamentului. Este limpede că acestea se află în conflict de interese atunci când se pune problema aprecierii activității respectivului Avocat. De aceea nici nu a fost prevăzut vreun drept de control al amintitelor puteri asupra Avocatului Poporului.

Un asemenea drept de control nici nu era necesar, întrucât Avocatul Poporului nu decide nimic, ci numai îi avertizează pe cei care greșesc și îi sesizează pe cei care au competența de a decide. Puterea actuală, în tradiția teribilă a mișcărilor extremiste și a guvernărilor dictatoriale, nu mai acceptă, însă, nici măcar critica principială.

În loc să ocupe ca să găsească mijloacele prin care să pună capăt dezastrului guvernării, Guvernul și partidele de guvernământ se ocupă de eliminarea criticilor guvernării. CCR, fără îndoială, urmează. Iar dacă abuzul procedural de azi va funcționa, unul similar va fi folosit mâine împotriva tuturor celor care nu acceptă politicile unui executiv incapabil să se comporte în limite constituționale.

Prin gura Avocatului Poporului vorbește poporul. Cei care i-au închis gura vor să închidă gura poporului. Demiterea lui este, astfel, și un atac împotriva libertății de expresie.

S-a pretextat că Avocatul Poporului ar fi încălcat legea. Fals! Nu există nici un argument serios și nici o probă care să susțină acuzația că actualul Avocat al Poporului, Dna Renate Weber, ar fi încălcat Constituția sau legea. De fapt, ceea ce puterea dorește este un Avocat al Puterii împotriva Poporului; sau mai exact, un Procuror al Puterii care să pună sub acuzare poporul pentru nesupunere față de abuzurile sale.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea Constituțională. Opoziția are obligația de a o face de îndată, pentru ca astfel să se restabilească dreptul poporului la un Avocat colectiv al său, așa cum i l-a oferit Constituția.

Dacă aceasta nu se va întâmpla, nimeni nu trebuie să uite că atunci când abuzul statului devine fapt, revolta poporului devine drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Henry Kissinger, diplomatul de la vârful puterii americane, responsabil pentru milioane...

“Puțini oameni au fost responsabili pentru atât de multă moarte și distrugere și pentru la fel de multă suferință umană, în atâtea locuri din...

Liviu Alexa: Clujul seamănă cu Barcelona. Este împotriva capitalei, are propria...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a realizat un tablou al orașului...

Andrei Gușă lansează „Absolvenții de Școli Externe” (AASE), o organizație dedicată...

Andrei Gușă: “Absolvenții de Școli Externe” (prescurtat AASE), o asociație pe care o lansez azi, de Ziua Națională a României, este o organizație dedicată...

Majoritatea fondurilor alocate Ucrainei sunt cheltuite în Statele Unite, scrie Washington...

Cel mai bine păstrat secret despre ajutorul militar al SUA pentru Ucraina este că cei mai mulți bani sunt cheltuiți... în Statele Unite, scrie Washington...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
55,900CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img