19.6 C
București
marți, mai 28, 2024
19.6 C
București
marți, mai 28, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriDOUĂ POZE CE EXPRIMĂ REALITATEA ROMÂNEASCĂ HÂDĂ: ROMÂNIA ȘI CREȘTEREA ECONOMICĂ, CA...

DOUĂ POZE CE EXPRIMĂ REALITATEA ROMÂNEASCĂ HÂDĂ: ROMÂNIA ȘI CREȘTEREA ECONOMICĂ, CA PORCUL ÎNGRĂȘAT ÎNAINTEA SACRIFICĂRII DE IGNAT ȘI VEORICA, „ADIO BRAȚE!” ȘI „CODUL VECHI”

-

DISTRIBUIE:

Autor: Cozmin Gușă

Românii care mai gândesc în termeni logici la viitorul familiilor lor (prea puțini, din păcate) sunt contrariați de raportările oficiale ce arată că țara noastră e ditamai campioana Europei la creștere economică, pentru al doilea trimestru consecutiv, în condițiile în care UE este practic în recesiune, cu scădere economică per ansamblu, exact în perioada în care noi raportăm c-am fi devenit un fel de locomotivă a trenului comunitar. Care-o fi șmecheria, că doar investiții majore ce să dea roade acum n-am avut în ultimii ani, vreo implementare de strategie de eficiență administrativă nici vorbă, românii n-au devenit mai harnici să muncească mai mult, deci ce-o fi?! Unul dintre prea puținii analiști ce nu-și bate joc de meserie, Petrișor Peiu, încearcă de aproape un an să răspundă, să convingă autoritățile și publicul cât de periculoase sunt împrumuturile habotnice ale guvernului, la dobânzi maximale, pentru că ăsta e motivul creșterii noastre economice ce-i sperie pe românii raționali. Semn că treaba e gravissimă sunt ieșirile sale repetate și dure din ultima lună, pe care le-am urmărit în presă, tv-uri sau la Gold FM, ultima care explică în detaliu grozăvia și fundătura unde ne aflăm a publicat-o chiar aseară pe spotmedia. Vă invit să le citiți și analizați, dar vă zic și concluzia ce apare evident, coroborând și alte informații/situații, și care compun elementele pozei descrise în titlu: 

în România n-a scăzut consumul, acesta este elementul principal al acumulării de venituri la buget, dar el se realizează mai ales pe baza cheltuielilor din salarii și pensii, care se plătesc preponderent din împrumuturile ce ne-au transformat în sclavii pe viață ai sistemului financiar. Punct! Acesta e motivul euforiei false și a prostelii colective din care câștigă strict corporațiile multinaționale, ce obligă și înlesnesc procedurile de împrumuturi girate de echipajul Iohannis-Orban-Cîțu. Iar poza și consecințele sunt familiare românilor, asimilabile exact celor din cazul porcilor hrăniți în exces (și îmbolnăviți astfel!) în lunile de toamnă în gospodăriile autohtone, în speranța kilogramelor în plus ce să dea un preț mai bun la vânzarea din târg sau mai multă slănină la sacrificarea de Ignat. Nota bene, nici vânzarea și nici sacrificarea nu vor mai fi decise și valorificate prin vreo decizie românească, ci fix prin hotărârea celor ce azi ne împrumută în mod viclean, pentru că datoria publică (pe care n-avem nicio șansă realistă s-o plătim!) va fi în mâna lor, girată deja cu averea statului român.

A doua poză e mai comică, dar la fel de urâtă prin perceperea mobilurilor profunde, și-o implică pe celebra Viorica Dăncilă. Nu insist asupra lipsei de expertiză și cultură a fostei prim-ministru și președinte PSD, am observat că mulți dintre cei ce râd în urma deciziei BNR de a o angaja, sunt sub ea la aceste capitole, dar se distrează public în speranța că vor fi catalogați în mod superior, prin comparație. Înainte de concluzia mea însă, spre amuzament, citiți despre ultima gafă a Vioricăi Dăncilă chiar de după angajarea la BNR, așa cum relatează Aleph News:

„(…) O postare pe Facebook a Vioricăi Dăncilă de Ziua Europei s-a lăsat cu o listă lungă de comentarii, acum, când fostul premier a ajuns din nou în prim plan, odată cu funcția de la BNR.

Omul de comunicare Bogdan Naumovici n-a putut să se abțină și a lăsat și el un mesaj.

Să nu uităm că nicio țară din această familie (Europa) nu a ridicat BRAȚELE împotriva alteia“, a scris Viorica Dăncilă, iar Bogdan Naumovici comentează: “Doamnă, cine v-a tradus din engleză nu știe că «never raised arms» nu înseamnă «nu a ridicat brațele», că altfel și romanul lui Hemingway s-ar fi numit «Adio, brațe»“.

I-a dat greu Naumovici aici, pe final de comentariu, dar a simțit bine. Postarea e copy-paste dintr-un discurs de pe internet. E vorba despre un discurs pe care Obama l-a dedicat Europei în 2016. Viorica Dăncilă a copiat cuvânt cu cuvânt din discurs, cu grijă să i se piardă urma: câte o propoziție de colo, una de dincolo.

Discursul fostului președinte american este unul consistent, are opt pagini. Cel mai mult, Viorica Dăncilă s-a inspirat din pagina 3.”

Ce să mai zici, sau „csf, ncsf!?”, așa cum se comunică acum în spațiul virtual?! Doar să vă expun concluzia: să nu cumva să credeți că ascensiunea politico-profesională a cuiva ca Veorica este rodul întâmplării sau norocului, nu capeți în România mandate de europarlamentar sau prim-ministru chiar așa. Taina se poate afla tot cercetând tenebrele și catastifele colaborărilor cu serviciile secrete, fie ale „premiatei”, fie ale protectorilor săi, ce-au uzufructat din plin avantajele poziției de prim-ministru a favoritei lor. Iar ei sunt grupați în categoria „CODUL VECHI”, așa cum se descrie grupul celor ce-au colaborat cu fosta Securitate, înainte de a-și oferi serviciile neo-Securității sau chiar neo-Masoneriei românești. Acest grup a dominat vremurile post-Ceaușescu, azi sunt sexa-, septa-, sau octogenari, iar rezultatele activităților lor sunt relevate precis de starea de azi a țării. Tărășenia prin care au forțat decizia prin care Consiliul de Administrație al BNR s-a făcut de râs, le demonstrează și forța ocultă, dar ne-arată și nivelul lor de expertiză, nu mult diferit de cel al Veoricăi, He, He, Heee …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Gușă: În campanie, Firea pusă la zid de hăitașii lui Nicușor...

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă A început a doua jumătate a campaniei electorale, prieteni goldiști, și apar evenimente...

Omul Negru al Zilei, Ioana Ene Dogioiu. Ordinul pe unitate e...

(transcrierea pamfletului „Omul Negru al Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă Spectacolul dezvăluirilor despre modul de acțiune al rețelei generalilor-interlopi este...

Capcana electorală

Autor: Sorin Roșca Stănescu În mod neoficial, România a devenit o colonie în care, sistematic, alegerile sunt astfel dirijate, încât să simuleze democrația. La capătul...

Clubul de Presă, elogiat internațional!

În urma temerarelor dezvăluiri, făcute de postul de televiziune Realitatea Plus și susținute în forță de alți membrii ai Clubului de Presă, organizația de...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img