-0.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
-0.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriMass-media, influențată de partidele politice la putere

Mass-media, influențată de partidele politice la putere

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, Iurie Ciocan, fost președinte al Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova și doctor în științe politice, a vorbit despre politica din Moldova și cum aceasta influențează mass-media.

„Se asigură mediatizarea partidelor politice în egală măsură sau depinde de cine e la putere și de banii băgați? Cum e situația, ca să înțelegem cum va merge campania?”, s-a interesat Cozmin Gușă.

„Avem de față repartizarea mass-media pe lângă două mari formațiuni Partidul PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) și Partidul PSRM (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova). Fiecare dintre ei au un anumit control asupra surselor media și se vede acest lucru în politica editorială a instituțiilor.


Voi cita dintr-un raport OSCE emis cu ceva timp în urmă, asupra istoriei politice în Republica Moldova. Acesta a menționat că în Republica Moldova există o largă diversitate a instituțiilor media și foartă puțină diversitate în interiorul fiecărei instituții media în parte.

Foarte multă lume, care dorește informații diverse, butonează. Mai prinde o știre la un canal și o pune cap la cap cu același eveniment reflectat la un alt canal de televiziune”, a răspuns Iurie Ciocan.


Altă situație pe care a adus-o în discuție Ciocan a fost ratingul canalelor: „recent, m-am uitat pe măsurările care reflectă vizualizările cetățenilor, adică ce privesc cetățenii Republicii Moldova în mass-media. Din păcate, posturile de televiziune din România, care sunt prezente aici în Republica Moldova, stau foarte jos în aceste ratinguri. ProTV-ul este pe locul 12, TVR-ul e și mai jos. Kanal D este pe locul 21 din ordinea vizibilității”.


„În top trei se află canale rusești, care transmit emisiuni rusolingve cu mici inserții de buletine de știri, ori din programe produse local, în teritoriul Republicii Moldova”, a adăugat Iurie Ciocan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Andrei Gușă: Vizitele lui Iohannis nu au absolut nicio legătură cu...

Andrei Gușă: Nu mă interesează atât de mult cât costă vizitele lui Iohannis, ci faptul că nu au absolut nicio legătură cu problemele reale...

Ukrayinska Pravda: Zelenski a rupt Armata in două

Vladimir Zelensky comunică cu unii comandanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, ocolindu-l pe comandantul șef Valery Zaluzhny, ceea ce îl împiedicăpe acesta să conducă...

Scandal uriaș de corupție la Vatican și probleme teritoriale în Venezuela

Autor: Oana-Medeea Groza Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, scandalul uriaș de corupție de la Vatican. În Italia,...

Blocarea granițelor in Polonia și Slovacia pentru șoferii ucrainieni provoacă dezastru...

Şoferii camioanelor care vor să treacă din România în Ucraina prin vama Halmeu au de aşteptat la o coadă de 11 ore, după ce...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,300CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img