-1.3 C
București
marți, decembrie 5, 2023
-1.3 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriPonderea populației în risc de sărăcie

Ponderea populației în risc de sărăcie

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

În emisiunea de astăzi susținută de Petrișor Peiu, „Raport despre economie”, subiectul discutat a fost ponderea populației europene în risc de sărăcie sau de excluziune.

România este a doua cea mai expusă țară la sărăcie. 31,2% din populația României se află în risc de sărăcie sau de excluziune socială.

În Uniunea Europeană, în general, unul din cinci cetățeni se află în risc de sărăcie și de excluziune socială. Cele mai mari ponderi ale acestei categorii de cetățeni le găsim în statele estice și în statele sudice.

Cea mai mare pondere a populației în risc de sărăcie sau de excluziune socială o găsim în Bulgaria: 32,5% din populație, apoi în România: 31,2%. Unul din trei români se află în risc de sărăcie. După România vine Grecia: 30%. În Italia și Letonia 27,3% din cetățeni se află în această situație, în Lituania 26,3%, în Spania 25,3%.

Cea mai redusă pondere a celor aflați în risc de sărăcie se află într-o țară estică: Cehia, cu 12,5% din populație aflată în risc. Este urmată de: Slovenia, Finlanda, Danemarca, Slovacia, Olanda, Austria, Germania, Franța, Polonia.

Proporția celor care sunt sever deprivați material arată că pe primul loc se află în Bulgaria: 19,9%, apoi în Grecia. România se află pe locul trei, cu 14,5%, în timp ce în Slovenia doar 2,6 % din populație este în sărăcie materială severă și în Cehia 2,7%.

Cele mai mari venituri le au managerii din Danemarca, Luxemburg, Finlanda, Belgia, Suedia, Irlanda, Franța și Germania. În clasamentul celor mai mari salarii, România ocupă locul trei în Uniunea Europeană. În ceea ce privește salariile cele mai mici din Uniunea Europeană, românii se plasează pe locul doi, după Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Andrei Gușă: Vizitele lui Iohannis nu au absolut nicio legătură cu...

Andrei Gușă: Nu mă interesează atât de mult cât costă vizitele lui Iohannis, ci faptul că nu au absolut nicio legătură cu problemele reale...

Ukrayinska Pravda: Zelenski a rupt Armata in două

Vladimir Zelensky comunică cu unii comandanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, ocolindu-l pe comandantul șef Valery Zaluzhny, ceea ce îl împiedicăpe acesta să conducă...

Scandal uriaș de corupție la Vatican și probleme teritoriale în Venezuela

Autor: Oana-Medeea Groza Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, scandalul uriaș de corupție de la Vatican. În Italia,...

Blocarea granițelor in Polonia și Slovacia pentru șoferii ucrainieni provoacă dezastru...

Şoferii camioanelor care vor să treacă din România în Ucraina prin vama Halmeu au de aşteptat la o coadă de 11 ore, după ce...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,300CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img