19.6 C
București
marți, mai 28, 2024
19.6 C
București
marți, mai 28, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriSectorul 4 adaptează soluțiile franceze pentru dezvoltarea sănătoasă și sustenabilă a...

Sectorul 4 adaptează soluțiile franceze pentru dezvoltarea sănătoasă și sustenabilă a comunității noastre

-

DISTRIBUIE:

Primarul Sectorului 4, dl. Daniel Băluță, a primit astăzi vizita Excelenței Sale, dna. Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România. Întrevederea a vizat identificarea celor mai moderne soluții și modele de bune practici europene, menite să aducă plus valoare investițiilor derulate de autoritatea locală, în beneficiul oamenilor.

Concretizate în cadrul unor viitoare parteneriate între administrația locală a Sectorului 4 și reprezentanți ai sectorului privat francez, proiectele analizate vizează domeniile cheie de dezvoltare, menite să asigure comunității, pe de o parte, un mediu de viață cât mai sigur, curat și sănătos, iar pe de altă parte, să genereze locuri de muncă stabile și bine plătite pentru locuitorii Sectorului 4 și ai Capitalei.

În acest sens, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe dezvoltarea de proiecte în sănătate, educație și infrastructură rutieră.

Astfel, în domeniul sanitar, primarul Daniel Băluță a prezentat obiectivele realizate de Primăria Sectorului 4 și funcționale deja, precum Secția pentru tratarea marilor arși și Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” dar și proiectele ce urmează a fi demarate în parteneriat cu alte unități spitalicești din Sectorul 4.

Totodată, edilul a punctat stadiul foarte avansat al construcției noii stații de metrou „Tudor Arghezi”, ce se realizează pe cea mai aglomerată magistrală de metrou, M2 și care va conecta Capitala cu localitățile limitrofe Bucureștiului.

Investițiile publice finanțate cu fonduri europene reprezintă șansa Sectorului 4 de a se dezvolta sănătos și sustenabil. Pentru accesarea banilor europeni (inclusiv ai celor ce vor fi disponbili prin PNRR), ne sunt necesare atât proiecte bine conturate, cât și parteneri serioși. M-am bucurat să găsesc deschidere în vederea colaborării din partea Excelenței Sale, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București, din partea căreia am primit asigurări că ne va sprijini proiectele și că ne va facilita interacțiunea cu posibili parteneri din mediul de afaceri francez. Fie că vorbim despre investițiile în infrastructura școlară, medicală, rutieră sau cele necesare pentru implementarea conceptelor verzi și a digitalizării, orice sprijin este mai mult decât binevenit. Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca banii europeni să ajungă mai repede în Sectorul 4. Astfel, cât mai mulţi copii vor beneficia de şcoli sigure şi dotate, suprafaţa spaţiilor verzi va crește exponenţial, iar în final, ne vom putea mândri cu implementarea în Sectorul 4 a conceptului de Bauhaus European, ce se traduce prin locuri de muncă stabile și bine plătite pentru locuitorii Sectorului 4 și ai Capitalei”, a declarat edilul de la Sectorul 4, Daniel Băluţă.

În cadrul întrevederii de astăzi, Excelența Sa, dna. Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, și-a manifestat interesul și pentru implementarea de proiecte educaționale, printre care înființarea unor clase cu profil bilingv în școlile și liceele din Sectorul 4.

„Sunt onorată și fericită să descopăr în Sectorul 4 un plan bine conturat, o agendă pusă la punct cu proiecte concrete. De aceea, cred că rolul de partener al ambasadei Franței la București va fi unul cu rezultate imediate. L-am avut astăzi alături de mine pe domnul François Matraire, directorul serviciului comercial al ambasadei, iar împreună cu dumnealui vom sprijini proiectele de investiții ale Sectorului 4 din domenii cheie, cum ar fi infrastructura rutieră, medicală sau educațională. Franța poate să aducă în acest proiecte knowhow-ul companiilor din Hexagon, iar odată cu experiența lor, și plus-valoare muncii pe care domnul primar Daniel Băluță și echipa sa o depun pentru bunăstrarea oamenilor”, a declarat Excelența Sa, dna Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România.

În vederea implementării soluțiilor europene în administrația locală, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a avut, în luna octombrie a acestui an, o serie de întâlniri de lucru cu mai mulți oficiali francezi, printre care Anne Hidalgo, primarul Parisului, Grégory Doucet, primarul orașului Lyon și Celine Papin, viceprimarul orașului Bordeaux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Gușă: În campanie, Firea pusă la zid de hăitașii lui Nicușor...

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă A început a doua jumătate a campaniei electorale, prieteni goldiști, și apar evenimente...

Omul Negru al Zilei, Ioana Ene Dogioiu. Ordinul pe unitate e...

(transcrierea pamfletului „Omul Negru al Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă Spectacolul dezvăluirilor despre modul de acțiune al rețelei generalilor-interlopi este...

Capcana electorală

Autor: Sorin Roșca Stănescu În mod neoficial, România a devenit o colonie în care, sistematic, alegerile sunt astfel dirijate, încât să simuleze democrația. La capătul...

Clubul de Presă, elogiat internațional!

În urma temerarelor dezvăluiri, făcute de postul de televiziune Realitatea Plus și susținute în forță de alți membrii ai Clubului de Presă, organizația de...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img