6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriUN ACT CRIMINAL LAȘ, PRIMITIV ȘI INUTIL

UN ACT CRIMINAL LAȘ, PRIMITIV ȘI INUTIL

-

DISTRIBUIE:

Autor: Adrian Severin

Asasinarea Daryei Dughina, fiica ideologului euro-atlantismului și al neo-imperialismului velicorus, Aleksander Dughin, este un act de terorism laș, barbar și inutil, care aruncă în aer orice speranță pentru un viitor fraternal între cultura rusă și cea ucraineană, precum și pentru un dialog civilizat între SUA / NATO și Rusia.

Orice război este un act oribil. Trecerea lui prin acte teroriste la nivelul războiului total este o tragedie absolută. Nu așa se pot elibera și emancipa națiunile. Nu așa se pot afirma drepturile națiunilor.

Nu l-am cunoscut personal pe Alexander Dughin și nu sunt pe lista prietenilor lui, dar este de notorietate faptul că el a exprimat întotdeauna acel spirit imperial sub semnul căruia Rusia și-a căutat prin secole măreția. Ideile sale își au originea în străfundurile sufletului rus. Atentatul, care se pare că îl viza și pe el, este deci un atentat la adresa culturii ruse, a identității ruse și de aceea este parte a acelui război cultural asupra căruia și a caracterului său genocidar am avertizat de mult.

Putem ucide oameni, dar nu putem ucide idei. Faptul că în război mor oameni, este deja teribil. Încercarea de a lovi și simbolurile nu pune capăt omorului, ci îl face de neoprit. Când în dispută sunt teritorii sau resurse economice, compromisul este posibil. Când obiectul disputei include simboluri, credințe, convingeri ideologice compromisul devine de nerealizat, căci acela care este cu adevărat convins de superioritatea lor nu poate fi nici tolerant nici rezonabil. De aceea razboaiele ideologice, cele religioase și cele ale simbolurilor trebuie evitate.

Indiferent cine este autorul crimei, vina aparține celor care au prelungit războiul din Ucraina, care au tolerat extremismul etnic, care au pus semnul egalității între dreptul la existență al națiunii ucrainene și exclusivismul naționalist de factură banderistă, care au pus interesele lor geostrategice hegemoniste mai presus de dreptul popoarelor la pace și la viață, care au promovat discursuri diabolizante la adresa națiunii ruse și a liderilor săi.

Pentru a salva ceea ce mai poate fi salvat, România și aliații săi, în primul rând SUA, trebuie să înceteze imediat alimentarea războiului prin livrarea de armament, limitând ajutorul pentru Ucraina la dimensiunea sa politică, diplomatică și umanitară! De asemenea, discursul urii și al condamnărilor reciproce trebuie să înceteze! Nimeni nu este inocent. Nimeni nu are calitatea de a ridica primul piatra. Nimeni nu are dreptul de a fi judecătorul celuilalt.

Trebuie să găsim limbajul rațiunii și al rezonabilității pe calea compromisului, astfel încât să putem coexista în pace, chiar dacă suntem diferiți și avem convingeri diferite. Numai așa mai putem transforma o tragedie într-o speranță și un gest abominabil într-o șansă dată păcii.

Cu actualii lideri mă îndoiesc, însă, că va fi așa. De aceea mă aștept la ceea ce va fi mai rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

SRS: Cozmin Gușă, candidat independent la președinția României. Detalii despre decizia...

Informația momentului: analistul politic Cozmin Gușă va candida la președinția României ca independent! Anunțul a fost făcut de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct...

Spânu: Institutele de sondare ce manipulează să fie pedepsite penal!

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat critic Eurobarometrul...

Israelul trebuie să se mulțumească cu faptul că n-a avut victime...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Cristian Diaconescu a vorbit despre...

Petrișor Peiu: Ungaria, Slovacia și Austria sunt „țări putiniste” pentru că...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petrișor Peiu a analizat profilul economic al unor state...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img