9.7 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
9.7 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte Ştiri100 de oficiali ai departamentului de stat semnează o notă de disidență...

100 de oficiali ai departamentului de stat semnează o notă de disidență care spune că Biden este „complice în genocidul” din Gaza

-

DISTRIBUIE:

A apărut un alt gest de disidență al Departamentului de Stat care dă de pământ cu modul în care președintele Biden gestionează criza Israel-Gaza. Documentul obținut de Axios este semnat de 100 de angajați ai Departamentului de Stat și USAID și afirmă că Statele Unite susțin „crimele de război” israeliene.

Axios observă că memoriul a fost organizat de un ofițer de afaceri externe care a făcut în trecutul recent declarații publice spunând că Biden este „complice în genocid” – având în vedere creșterea numărului de decese palestiniene, acum la peste 11.200 de cetățeni din Gaza uciși din 7 octombrie.

Memoriul caracterizează atacul aerian și terestru israelian după cum urmează: „toate constituie crime de război și / sau crime împotriva umanității în conformitate cu dreptul internațional” – dar spune că SUA se va implica mai mult în „oferirea de asistență militară solidă către guvernul israelian fără limite clar stabilite.”

Documentul critic îl atacă direct pe Biden, spunând că „răspândește dezinformarea”, iar oferind sprijin necodiniționat Israelului, președintele este „complice în crime de război”. În ceea ce privește acuzația de „dezinformare”, memoriul pune Casa Albă să explice de ce s-a îndoit de „numărul de decese” declarate de Ministerul Sănătății din Gaza.

Politico a publicat săptămâna trecută o notă separată care conținea acuzații similare, dar această ultimă notă de disidență este cea mai semnificativă până în prezent, având în vedere numărul de oficiali implicați.

Ca o soluție alternativă a crizei, cei 100 de angajați ai Departamentului de Stat / USAID solicită Casei Albe să facă presiuni pentru încetarea focului. „Recomandăm cu tărie ca guvernul (SUA) să pledeze pentru eliberarea ostaticilor atât de Hamas, cât și de (Israel)”, spune acesta, subliniind numărul de „mii” de palestinieni deținuți în Israel, și mulți reținuți „fără acuzație”.

Memoriul acuză și echipa de securitate națională a lui Biden de la CNVM. „Membrii Casei Albe și (Consiliul de Securitate Națională) au arătat o desconsiderație clară față de viețile palestinienilor, lipsa dorinței de a aplana conflictul și, chiar înainte de 7 octombrie, o lipsă nechibzuită de previziune strategică”, afirmă acesta.

Axios spune despre context și despre modul în care a apărut memoriul:

De la războiul din Vietnam, Departamentul de Stat a menținut un „canal de disidență” pentru a oferi diplomaților — în ambasadele îndepărtate și în sediul departamentului — o modalitate de a-și înregistra opoziția la anumite politici.

Separat la începutul săptămânii, CNN a raportat că diplomații americani din Orientul Mijlociu au trimis un mesaj Casei Albe, avertizând că sprijinul complet al SUA pentru campania militară a Israelului „ne pierde publicul arab pentru o generație întreagă”.

Similar noului memoriu de disidență, mesajul diplomatic a legat politica SUA de „culpabilitatea materială și morală în ceea ce consideră a fi posibile crime de război”. Acesta a mai spus că, pe măsură ce numărul morților palestiniene crește, „Pierdem teren în domeniul negocierilor”. Mesajul mai transmitea următoarele: „Cruzimea și nesocotirea președintelui Biden față de palestinieni au depășit toți președinții americani precedenți”.

Între timp, Casa Albă a rămas neclintită, solicitând Congresului să aprobe 14 miliarde de dolari de ajutor suplimentar de securitate pentru Tel Aviv pentru a-și susține operațiunile în Gaza.

sursă: zerohedge.com

traducere și adaptare: Oana-Medeea Groza

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Curtea de Conturi: SUA ar fi țepuit Armata Română cu 213...

„Un audit al Curții de Conturi a descoperit că Guvernul American a omis să livreze Ministerului Apărării Naționale produse și servicii în valoare de...

Grigore Leşe: Melodia „Aşa-i românul” este din folclorul maghiar. Explicația dată...

Artistul Grigore Leşe a spus că melodia „Aşa-i românul", cântată cu precădere la manifestările de 1 Decembrie, provine, de fapt, din folclorul maghiar, transmite...

Testul SUA pentru Marcel Ciolacu

Autor: Sorin Roșca Stănescu Premierul a bătut șaua ca să priceapă iapa. Înaintea plecării în Statele Unite, el i-a dat elegant un bobârnac peste nas...

Institutul Nézőpont: România nu este înaintea Ungariei din punct de vedere...

Potrivit datelor Eurostat, România nu a depăşit Ungaria în ceea ce priveşte creşterea economică în termeni de paritate a puterii de cumpărare în 2022...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,000CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img