13 C
București
duminică, mai 19, 2024
13 C
București
duminică, mai 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeCazul Talpoș în stadiul final

Cazul Talpoș în stadiul final

-

DISTRIBUIE:

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Așa cum am promis, urmăresc evoluția cazului de la Judecătoria Oradea, care ne-a îngrozit pe toți pentru că o instanță din România a lăsat nepedepsită mama pentru bătăile administrate copiilor, dar a pedepsit copiii și pe tată împreună cu noua soție; pe fetița cea mare, Dariana a condamnat-o să nu aibă unde locui, pentru că e majoră și nu vrea s-o mai vadă pe mama bătăușă, pe cel mijlociu l-a condamnat să locuiască cu mama agresoare, iar pe cel mic l-a condamnat la casa copilului, în timp ce tatăl cu noua soție au fost condamnați la închisoare. Din fericire, spuneam că odioasa sentință nu este definitivă și calea de atac este judecată de Curtea de Apel Oradea care, iată, se apleacă asupra dosarului cu multă atenție.

Avocații familiei Talpoș au invocat nulitatea actelor de procedură preliminară pentru că cei mici nu au fost asistați de curator, așa cum cere legea, ca să vă imaginați cum a lucrat parchetul și judecătoria Oradea. Acum, faptul că avocații au invocat în apel tot felul de excepții și de apărări, era de așteptat și absolut normal, dar Curtea de Apel Oradea a rămas în pronunțare pe excepția nulității procedurii de cameră preliminară. Nici asta nu e ceva spectaculos, pentru că așa procedează instanțele când au de soluționat excepții. Extraordinar este faptul că după ce a luat în pronunțare excepția la termenul din 4 aprilie, instanța a repus-o pe rol în 10 aprilie, adică au readus-o în stare de judecată pentru a se lămuri cu privire la anumite aspecte, măsură pe care instanțele o aplică numai în situații excepționale. Deși dosarul este unul enorm, cu mii de file, se pare că s-au lămurit repede pentru că la termenul din 15 aprilie au și închis dezbaterile și au rămas în pronunțare pe întregul apel.
Avocații familiei Talpos au cerut achitarea lor, evidențiind că au furnizat un mediu stabil minorilor și au protejat interesul superior al acestora, având în vedere că viața acestora era amenințată de comportamentul agresiv și violent al mamei. Avocatul minorului Eric a propus aplicarea unei pedepse cu suspendare pentru familia Talpos, argumentând că aceasta ar asigura nedeteriorarea interesului minorului și ar permite acestuia să rămână în continuare în grija tatălui său. Sic! În contrast, curatorul minorului a solicitat pedepsirea familiei Talpos cu închisoarea și majorarea daunelor civile, ignorând complet interesul superior al minorului și chiar riscul ca acesta să intre în sistemul de protecție al statului.

Reprezentantul Ministerului Public, Sorin Beteringhe, a cerut condamnarea inculpaților la închisoare și majorarea daunelor civile. Procurorul Beteringhe ar fi trebuit să intervină pentru a preveni infracțiunea dacă ar fi observat un astfel de comportament, în loc să lase victima în aceeași casă cu presupușii agresori. Mai mult, procurorul Beteringhe promovează teoriile si apucaturile pedofilice a lui Richard Gartner, despre care se știe cât de nocive sunt.

Avocații inculpaților au evidențiat instanței neregulile din dosar, precum încălcarea dreptului la un proces echitabil, solicitând achitarea lor pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. De asemenea, au adus în atenția instanței abuzurile la care au fost supuși inculpații, neaudierea victimelor și absența unei analize corecte a situației, inclusiv faptul că mama lor a fost considerată parte vătămată, deși era acuzată de rele tratamente aplicate minorilor și alte erori juridice.
Concluziile ar fi următoarele:
– Din repunerea pe rol ne dăm seama că instanța s-a aplecat cu atenție asupra lui și probabil a descoperit anumite probleme pe care a vrut să le clarifice.
– Din faptul că nu s-au administrat și alte probe și din termenul scurt putem considera că instanța este lămurită. Personal consider că nedreptățile și abuzurile din acest dosar au oripilat chiar și Curtea de Apel care vrea să desființeze cât mai repede odioasa sentință și să curețe de pe obrazul colegilor această pată.

sursă: corect-news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Putin și Xi au finalizat schița proiectului Noii Ordini Mondiale (NOM)....

Autor: Daria Gușă Pozele din vizita lui Putin la Beijing, unde el și Xi Jinping au pus în scenă un adevărat spectacol, ni-i arată inclusiv...

Câtă rușine! Pentru magistrați!

Autor: Sorin Roșca Stănescu Este de neimaginat. Un magistrat al României se plânge că indemnizația sa este mai mică decât a unui frizer. Omul se...

Realitatea PLUS face apel la Clubul de Presă și instituțiile de...

Ținând cont de atacurile publice ale lui Cristian Popescu Piedone și ale partidului din spatele său, PUSL, prin  plângeri penale la adresa Realitatea PLUS...

Piedone a atribuit 11 contracte de 1,9 milioane lei în numai...

În 30 aprilie 2024, firma Geca Impex PM a primit de la Primăria Sectorului 5, în mai puțin de 3 ore, 11 contracte în...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img