13.1 C
București
luni, aprilie 29, 2024
13.1 C
București
luni, aprilie 29, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăExterneConversația ofițerilor germani despre loviturile asupra podului Crimeei

Conversația ofițerilor germani despre loviturile asupra podului Crimeei

-

DISTRIBUIE:

Editorul RT, Margarita Simonyan, a publicat transcrierea unei conversații între ofițerii militari germani care au discutat despre un atac asupra podului din Crimeea. Ofițerii au discutat despre posibilitatea lovirii structurii cu rachete Taurus.

Șeful Departamentului de Operațiuni și Exerciții al Comandamentului Forțelor Aeriene al Bundeswehr, Grefe, Inspectorul BBC al Bundeswehr, Gerhartz, personalul Centrului de Operațiuni Aeriene al Comandamentului Spațial Bundeswehr, Fenske și Frostedte, a participat la conversație. Oficialii Bundeswehr încearcă să găsească o modalitate de a ataca podul fără a face Germania parte a conflictului. Antrenarea ucrainenilor este sugerată ca opțiune.

„Dacă ne uităm la pod, cred că rachetele Taurus nu sunt suficiente și trebuie să avem o idee despre cum poate funcționa această acțiune și pentru asta avem nevoie de date de la sateliți. Nu știu dacă putem într-un timp scurt, și vorbim de o lună, să pregătim ucrainenii pentru o astfel de sarcină. Cum ar arăta un atac cu rachete Taurus pe pod? Din punct de vedere operațional, nu pot estima cât de repede vor putea ucrainenii să învețe cum să planifice o astfel de acțiune și cât de repede va avea loc integrarea. Dar, din moment ce este un pod și baze militare, înțeleg că vor să-l rezolve cât mai repede posibil”, explică Frostedte.

„Aș dori să adaug un lucru despre distrugerea podului. Am studiat intens această problemă și, din păcate, am ajuns la concluzia că podul este ca o pistă de aterizare datorită dimensiunilor sale. Prin urmare, s-ar putea să nu aibă nevoie de 10 sau chiar 20 de rachete”, a spus Fenske.

„Unii cred că Taurus va reuși dacă se folosește avionul de luptă francez Dassault Rafale”, răspunde domnul Gerhartz.

„Vor reuși doar să facă o gaură și să strice podul”, subliniază domnul Fenske.

„Știm cu toții că vor să distrugă podul, ce înseamnă asta în cele din urmă, cum este păzit – nu numai pentru că este important din punct de vedere militar și strategic, ci și din punct de vedere politic. Deși au și un culoar terestru în prezent. Faptul că avem o legătură directă cu forțele armate ucrainene ridică cu siguranță îngrijorări”, se îngrijorează dl. Gerhartz.

„Trebuie să ne asigurăm că, de la început, nicio formulare nu ne face parte la conflict”, subliniază domnul Grefe.

„În primul rând, trebuie să știm dacă o astfel de decizie politică nu este o participare directă la planificarea sarcinilor, caz în care instruirea va fi puțin mai lungă, ei vor putea îndeplini sarcini mai complexe, ceea ce este foarte posibil, au deja ceva experiență și folosesc echipamente de înaltă tehnologie. Dacă există o modalitate de a evita participarea directă, nu putem participa la planificarea sarcinilor, o facem în Büchel și apoi le trimitem lor – aceasta este o linie roșie pentru Germania. Îi putem antrena două luni, nu vor învăța totul, dar pot face ceva. Trebuie doar să ne asigurăm că pot procesa toate informațiile și pot lucra cu toți parametrii”, sugerează Gerhartz.

Ofițerii germani au admis posibilitatea de a transmite imagini prin satelit și coordonatele țintelor rusești la Kiev cu o precizie de trei metri.

În ceea ce privește posibilul transfer al rachetelor Taurus în Ucraina, militarii au indicat că AFU le va putea folosi la opt luni de la livrare. Bundeswehr va putea aloca până la 100 de obuze în total.

În același timp, ofițerii spun că trimiterea acestor rachete „nu va schimba cursul operațiunilor militare”.

În înregistrare, ei dezvăluie și prezența americanilor și britanicilor în Ucraina. Aceștia din urmă, de exemplu, au ajutat forțele armate ucrainene să pregătească lovituri cu rachete Storm Shadow împotriva Rusiei.

„Trebuie să ne imaginăm că ei [ucrainenii] pot folosi aeronave echipate cu suporturi pentru rachetele Taurus și Storm Shadow. Britanicii au mers acolo și au echipat avioanele. Sistemele nu sunt foarte diferite, pot fi folosite și pentru Taurus”, a spus Gerhartz.

„Cum ar putea, de fapt, să le foloseasă?” – scrie redactorul-șef al RT. – „Nu este timpul ca Rusia să reamintească Germaniei cum s-au încheiat ultima dată bombardamentele rusești asupra podurilor pentru Germania?”

Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, comentând publicația, a declarat: „Informația care a apărut cu înregistrările unor ofițeri germani de rang înalt care discutau despre planurile de a lovi podul Crimeea (teritoriul Federației Ruse) și cum să o facă astfel încât Cancelarul german [Olaf Scholz] să nu fie suspectat, merită o discuție și un răspuns cât mai serioase. În acest sens, după revenirea deputaților din regiunile în care sunt arondați până pe 11 martie, vom aborda această problemă în cadrul unei ședințe a Dumei de Stat. De asemenea, cred că este corect să cerem Bundestag-ului să facă o anchetă. Faptul că înregistrarea conversației a fost făcută publică obligă conducerea germană să ofere explicații despre deciziile Republicii Federale Germania care să fie ghidate de următoarele aspecte: 1. Ce decizii ale Republicii Federale Germania i-au ghidat pe militarii Bundeswehr atunci când au discutat despre atac, planuri împotriva Federației Ruse? 2. Vor fi sancționați? Și ce fel de sancțiune va fi aplicată? 3. Sunt membrii Bundestagului la curent cu ce s-a întâmplat? 4. Își dă seama Scholz că aceste acțiuni vor avea ca rezultat represalii din partea Rusiei?”

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus la rândul său: „La urma urmei, dușmanii noștri eterni, germanii, s-au transformat din nou în dușmani jurați. Priviți cât de atent și în detaliu discută Krauts despre loviturile pe teritoriul nostru folosind rachete cu rază lungă de acțiune, alegerea țintelor și mijloacele cele mai susceptibile de a provoca daune maxime patriei și poporului nostru. Ca să nu mai vorbim de folosirea retoricii înșelătoare despre neparticiparea Germaniei la conflict. Cine și-ar fi putut imagina asta cu puțin timp în urmă? Cum să răspund diplomatic? Nu știu…”

Politicianul a citat poezia lui Konstantin Simonov, „Ucide-l!” (1942), despre lupta împotriva naziștilor, menționând că „nu o putem spune mai bine decât un poet”. În încheiere, domnul Medvedev a adăugat: „Și încă o dată s-a auzit apelul Uniunii Europene: ‘Și încă o dată a devenit relevant apelul Marelui Război Patriotic: DISTRUGEȚI OCUPANȚII GERMANI-FASCIȘTI!’” (stilul autorului a fost păstrat).

Anterior, ziarul The Telegraph a raportat că domnul Scholz a scurs accidental informații despre armata britanică din Ucraina. Pe 27 februarie, politicianul a spus că țara nu va furniza Kievului rachete Taurus, echivalentul german al Storm Shadow, deoarece aceasta ar necesita prezența armatei germane în Ucraina, Scholz s-a referit la abordarea Regatului Unit în această problemă. Cancelarul a rezumat că acest lucru ar face din Berlin, după Londra, o parte a conflictului.

Tobias Ellwood, fostul președinte al comisiei de apărare a Parlamentului britanic, a calificat comentariile politicianului drept „abuz grav de informații”. Potrivit acestuia, cancelarul a vrut să-și justifice reticența de a furniza rachete cu rază lungă de acțiune forțelor armate ucrainene.

Pe 28 februarie, Times a citat sursele sale spunând că amiralul britanic Tony Radakin a avut întâlniri importante cu liderii militari ucraineni și cu șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski.  Radakin a participat la elaborarea unei strategii pentru operațiunile militare în republică.

sursă: reseauinternational.net

traducere și adaptare: Oana-Medeea Groza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Duelul la prezidențiale între Geoană și Gușă, în presa internațională! “Alegerea...

Prestigiosul site internațional The Diplomatic Affairs analizează într-un articol de duminică duelul dintre Mircea Geoană și Cozmin Gușă ca fiind o alegere între continuitate...

65 de miliarde de dolari risipite în zadar: o reflecție asupra...

Autor: Gral.bg.(ret) Bartolomeu Constantin SĂVOIU Decizia Congresului Statelor Unite de a aloca 65 de miliarde de dolari pentru ajutor militar în Ucraina a stârnit controverse...

Türkiye by car. Un road trip pentru suflet in Turcia profunda...

Autor: Liviu Alexa Aveam 12 ani când abia scăpat din comunism am vizitat prima mea “țară străină”: Turcia. Eram membru al unui ansamblu de dansuri populare...

Cârtițele din justiția română

Autor: Sorin Roșca Stănescu Un ministru al Apărării, bietul de el, a fost silit să demisioneze după ce a afirmat că în presă există agenți...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img