Autor: Dan Diaconu, trenduri.blogspot.com
De data asta chiar nu e glumă. Sunt sătul la fel ca fiecare dintre voi de imbecilii care au pus stăpânire pe țară. De la o sesiune de alegeri la alta constatăm că indivizi din ce în ce mai proști ajung să pună mâna pe putere. Și e logic să se întâmple așa: statul, conceput în felul în care îl cunoaștem, e gândit special pentru a reduce totul la „un numitor comun”. Astfel, alegerile sunt prilejuri prin intermediul cărora de ieșit ies, întotdeauna, cei mai proști dintre participanți. Iar dovada o aveți inclusiv la actuala sesiune de alegeri.
Ce ascunde în spate toată tevatura? Un mecanism infernal prin intermediul căruia, indiferent cine e ales, de condus conduce o mână nevăzută. Unii îi spus „sistemul”. Eu îi spun „Securitatea”. Puțin contează cum o numim, certitudinea e că, la umbra unui stat așa-zis democratic, o putere coruptă își face de cap. Asta nu se întâmplă de ieri-de azi, ci de o grămadă de vreme. Astfel, ca orice putere stagnantă, și această putere, chiar dacă e ascunsă, ajunge să se ramolească, să se tembelizeze. Chestiune care se vede clar din căderea generală a societății și din căderea celor pe care puterea din umbră îi scoate în față. Imaginați-vă că într-o vreme îl aveam pe Iorga la conducerea țării, personalitate de talie mondială, un erudit desăvârșit. Acum îl avem pe Pledoiu. Sau pe Bolovan. Sau pe Jegușor. Nu e ciudat?
Semnele sunt clare, dar cel mai clar lucru e faptul că orice om care își permite o minimă judecată are din ce în ce mai puține șanse. Mai mult, rămânând în continuare în contact cu o asemenea societate toxică, riscă să se prostească. Așa cum s-au prostit cei de lângă tine, cu care în alte vremuri schimbai idei și aveai discuții interesante. Nu ți se pare că, parcă peste noapte, toți aceștia s-au transformat în niște proști notorii? Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Așa a fost programat totul, așa se întâmplă.
Înainte de a trece mai departe, lasă-mă să-ți arăt ce urmează să se petreacă. Nu, nu se va rezolva nimic! Nici din punct de vedere fiscal, nici din punct de vedere moral, de fapt din niciun punct de vedere! Jegușor – noua vedetă a Securității – e un Burleanu politic(urmașul Plăvanului, alt burlean politic), pe care-l vom vedea producând căderi tragice ale întregii țări. Datoriile vor crește, deficitele se vor adânci. Și asta în ciuda sacrificiilor care se vor face. Lumea va sărăci. De ce? Pentru că cei de la butoane sunt proști.
Ca să înțelegeți adevărul trebuie să vedeți o realitate, anume că, în termeni de PIB denominat în aur, la ora actuală suntem sub PIB-ul lui Ceaușescu! Dar au trecut 35 de ani! Și noi nu ne-am mișcat? Mai rău, am scăzut teribil! Dacă România ar fi funcționat nu excepțional, ci doar normal, la ora actuală ar fi trebuit să avem un PIB de peste 1 trilion EUR! OK, poate vi se pare exagerat. Dar peste 0.5 trilioane EUR ar fi fost de bun simț. De ce nu s-a întâmplat asta? Pentru că … prostie.
Să vă mai explic ceva: genialii ăia care au furat banii lui Ceaușescu – de fapt banii țării din conturile elvețiene – au fost atât de proști încât au reușit să transforme până azi acei bani, în termeni reali, în mai mai puțin de un sfert din banii pe care i-au furat. Averea lui Voiculescu este, în termeni reali, maxim jumătate din cât avea în anii 90. De altfel, vedeți limpede care-au fost „geniile vremii”: unii precum Voiculescu, Șucu, Cataramă, Adamescu s.a.m.d. Cei pe care-i credeți pricopsiți sunt, în realitate, niște neica nimeni cărora banii li se scurg printre degete. Vă pot da exemple cu duiumul!
Și totuși, ne merge mai bine decât atunci, nu-i așa? Evident. Am uitat să vă spun liantul secret al fericirii noastre: împrumuturile. Aveți electrocasnice, mașini și cutii de chibrituri în care să locuiți „pentru că împrumuturi”. Statul se împrumută în neștire. De ce s-a întâmplat asta? Pentru că adevărații hoți au avut nevoie de liniște. Și, prin „deschiderea robinetului”, au anesteziat pacientul. Când vezi oameni ieșind din supermarket cu coșurile gemând de inutilități, ai imaginea clară a anesteziei. Acesta a fost prețul pe care puterea din umbră l-a acceptat pentru a-și vedea în liniște de furtișaguri.
Dacă însă tragem linie, vom înțelege: la 35 de ani de la Revoluție avem un PIB de cel puțin două ori mai mic decât ar trebui să fie(eu zic de patru ori!), iar pentru această contra performanță ne-am mai împrumutat „la oficial” vreo 60% din PIB(cifra reală o veți afla spre sfârșitul anului)! De ce? E o singură explicație: DIN CAUZĂ DE PROSTIE!
Citiți articolul integral pe trenduri.blogspot.com!
sursă: trenduri.blogspot.com
Cosmine daca preei un articol …ia-l integral…nu stiu mecanismele care te determina sa faci asta …il citesc pe Dan Diaconu de peste 15 ani …