8 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
8 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriDiplomație improvizată

Diplomație improvizată

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

Adrian Severin, politician și diplomat român, a discutat în cadrul emisiunii Gold FM, „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, despre summit-ul care a avut loc miercuri, între președintele Statelor Unite, Joe Biden și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Discuția a început cu o idee dezvoltată de către Henry Kissinger în lucrarea lui „Diplomația”, în care el avertiza asupra faptului că întâlnirile la nivel înalt sunt foarte riscante. Motivul  pentru riscul ridicat adus este trezirea așteptărilor mari.

„Eu sunt de aceeași părere cu ceea ce spune Kissinger, asemenea întâlniri trebuie să fie pregătite cu foarte mare minuțiozitate. Practic, ceea ce rămâne de discutat la aceste întâlniri sunt numai câteva nuanțe, câteva ajustări pe care experții nu le-au putut stabilii. Înainte de întâlnire, totul trebuie negociat la nivel de specialiști, de diplomați și totul trebuie convenit”, a declarat Adrian Severin.

În opinia lui Severin, cazul de față este exemplul diplomației de tip nou, improvizate. „Personal, nu cred că au existat înțelegeri convenite înainte, așa cum era normal”. Această nouă diplomație, susținută fără o pregătire prealabilă, este considerată de către acesta „contraproductivă”.

„Toată lumea încearcă să înțeleagă ce au convenit cei doi, analizând declarațiile lor de după întâlnire. Eu nu pun nici un fel de preț pe aceste declarații. Tot ce au spus cei doi este doar pentru consumul larg al publicului, pentru a da o pâine analiștilor și jurnaliștilor care tot taie firul în patru”, a spus Adrian Severin.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Henry Kissinger, diplomatul de la vârful puterii americane, responsabil pentru milioane...

“Puțini oameni au fost responsabili pentru atât de multă moarte și distrugere și pentru la fel de multă suferință umană, în atâtea locuri din...

Liviu Alexa: Clujul seamănă cu Barcelona. Este împotriva capitalei, are propria...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a realizat un tablou al orașului...

Andrei Gușă lansează „Absolvenții de Școli Externe” (AASE), o organizație dedicată...

Andrei Gușă: “Absolvenții de Școli Externe” (prescurtat AASE), o asociație pe care o lansez azi, de Ziua Națională a României, este o organizație dedicată...

Majoritatea fondurilor alocate Ucrainei sunt cheltuite în Statele Unite, scrie Washington...

Cel mai bine păstrat secret despre ajutorul militar al SUA pentru Ucraina este că cei mai mulți bani sunt cheltuiți... în Statele Unite, scrie Washington...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
55,900CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img