-0.1 C
București
joi, noiembrie 30, 2023
-0.1 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriGrav atentat la libertatea presei / Care este „planul” dacă lui Ion...

Grav atentat la libertatea presei / Care este „planul” dacă lui Ion Cristoiu i se întîmplă așa ceva?

-

DISTRIBUIE:

Autor: Ion Spânu

Pentru a doua oară în decursul unei săptămîni, contul de pe Youtube al lui Ion Cristoiu suferă un atac grosolan. De data aceasta, contul i-a fost spart, iar hakerii au preluat comanda și au postat tot felul de năzbîtii, după care Youtube a tras concluzia: „Ți-am examinat conținutul și am descoperit încălcări grave sau repetate privind politica privind conținutul dăunător și periculos”!

Băi, sunteți întregi la minte? Cine dracului vă manevrează în așa hal? Prima oară, Elisabeta Moraru, șefa de la Google România, l-a suspendat pe Ion Cristoiu pe motiv că marele jurnalist „a instigat la ură”! De rîsul lumii, numai că, de data aceasta i se spune franc, de la obraz, că articolele și postările acestuia au un „conținut dăunător și periculos”!

Și cine face astfel de afirmații? Unii care habar nu au cine este Ion Cristoiu ca jurnalist, darămite ca scriitor. Acești neica-nimeni, crescuți de niște ONG-uri finanțate de tot felul de fonduri islandezo-luxemburgheze, „școliți” prin te miri ce think-tank-uri, sînt acum la apogeul carierelor lor, cînd li s-au încredința funcții de cenzură conform ideologiei în care au fost crescuți!

Aceștia habar nu au că ei imită cenzura comunistă fără să știe pentru că ei nu știu nimic, în afară de a repeta ca papagalii ce li s-a inserat în creierul lor găunos.

Haideți să citim ce scrie acum Ion Cristoiu pe blogul său după ce a constatat că i s-a spart contul pe Youtube și a fost amenința cu închiderea definitivă:

Hackerii i-au spart contul de YouTube al lui Ion Cristoiu!

Vineri canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu nu a putut fi accesat. Mulți abonați s-au întrebat ce se întâmplă. Explicația este următoarea:

Contul de YouTube al lui Ion Cristoiu a fost spart, odată cu contul de Google. Hackerii au preluat comanda, au schimbat numele canalului și au făcut o transmisiune live despre criptomonede. Urmare acestui lucru, YouTube a decis următoarele:

„Ți-am examinat conținutul și am descoperit încălcări grave sau repetate privind politica privind conținutul dăunător și periculos. Din acest motiv, ți-am eliminat canalul de pe YouTube. (…) Ți-am eliminat permanent canalul de pe YouTube. Pe viitor, nu vei mai putea să accesezi, să deții sau să creezi alte canale YouTube”.

Urmare a sesizărilor noastre către Google România,  s-a pus în mișcare un mecanism (incluzând și sediul din Statele Unite al Google) prin care contul lui Ion Cristoiu a fost recuperat în totalitate. Cea mai dificilă operațiune a fost dovedirea de către Ion Cristoiu că nu el a făcut transmisiunea live cu criptomeonde, pentru care canalul i-a fost interzis. La două și jumătate noaptea YouTube a revenit asupra deciziei de a șterge canalul. De la ora aceasta canalul funcționează.

Concluzia:

Atenție la hackeri!

Sunt noii spărgători de locuințe, de data aceasta digitale!

Se cuvine însă o observație în afară de mirarea că niște figuranți dau acest atac asupra celui mai important jurnalist român, care este, desigur, Ion Cristoiu.

  1. Zilele trecute l-am întîlnit la Craiova pe Primul ministru Marcel Ciolacu. L-am întrebat ce părere are despre suspendarea canalului Youtube al lui Ion Cristoiu. Am crezut că pun o întrebare banală și că voi primi din partea lui Ciolacu un răspuns de genul: „îmi pare rău, vom analiza să vedem ce e de făcut în apărarea libertății presei”. Cînd colo, ditamai Premierul țării părea speriat și a evitat în mai multe rînduri să spună altceva decît: „nu e treaba guvernului să se amestece”! Am insistat, precizînd că e vorba despre libertatea presei și că dumnealui ca șeful celui mai mare partid nu se poate să nu aibă măcar un cuvînt de spus în apărarea presei. Nimic!

Drept consecință, pot să cred că șefa Google România, Elisabeta Moraru, cea care n-a scris în viața ei un rînd de articol de presă, s-a simțit încurajată de Ciolacu și a mers la un alt nivel, acela al atacării directe, încurajînd spargerea blogului lui Ion Cristoiu prin acea operație meschină descrisă de acesta în textul de mai sus.

  1. În al doilea rînd, experiența mea de gazetar îmi spune că întîmplările cu blogul lui Ion Cristoiu nu sînt doar simple gafe ale unor năbădăioși nepricepuți. Eu cred, mai degrabă, că aceste două evenimente nu sînt decît un exercițiu pentru punerea în aplicare a unui plan de distrugere a presei cîrcotașe, aceea care nu se înrolează în marea armată a Puterii!

O asemenea operațiune s-a pus în mișcare prima oară în 2004-2005, cînd Traian Băsescu a vrut să-i înlocuiască pe „elefanții” din presă (ex. Cristoiu, Roșca Stănescu, Nistorescu) cu „lupii tineri” (Turcescu, Dan Turturică ș.a.). În urma acelui atac asupra presei, operațiunea de înlocuire a reușit, dar valoarea mediocră a „lupilor” a împotmolit planul de subordonare a presei de către politic. Am asistat apoi la prăbușirea presei, la dispariția ziarelor, iar aici nu trebuie să-l uităm pe Adrian Năstase, cel care a pus pe jar Rodipetul, vînzîndu-l în condiții încă neelucidate.

Acum asistăm la cea de-a doua etapă, cînd, cu exemplul Ion Cristoiu, se transmite un avertisment pentru toți gazetarii  care sînt în afara siajului Puterii: dacă lui Ion Cristoiu i se poate întîmpla așa ceva, nici un jurnalist nu mai poate avea siguranța că n-ar putea deveni peste noapte sancționat, scos din joc și chiar distrus de hackerii Puterii!

Rămîne ca breasla jurnaliștilor, poate prin Clubul de presă, prin UZPR sau prin alte acțiuni de solidaritate, să-și apere drepturile, chiar și apelînd la structurile internaționale. Altfel, încălcarea grosolană a libertății presei va rămîne un banal fapt divers, cu consecințele de rigoare asupra noastră, a tuturor.

sursă: topsecretcraiova.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

SJU Piatra Neamț face chetă pe Facebook și Arafat blochează ajutoarele

Autor: Oana-Medeea Groza La 3 ani de la incendiul în care au murit 10 pacienți, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț le cere bani oamenilor...

Financial Times: Asigurările NATO date Ucrainei sună dogit

Autor: Marius Ghilezan Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a inflamat planeta când a spus că situația din Fâșia Gaza este diferită de cea din...

USR atacă justiția, delir big time în Parlamentul României azi

Autor: Oana-Medeea Groza Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, noi detalii din dosarul în care este implicat Florin...

Scholz: Vin dificultăți financiare

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a avertizat marţi concetăţenii că vor urma dificultăţi financiare din cauza crizei bugetare provocate de Curtea Constituţională, transmite AFP conform...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
55,800CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img