6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeGușă: Interviul lui Carlson cu Orban arată că Ungaria are ambiții, expertiză...

Gușă: Interviul lui Carlson cu Orban arată că Ungaria are ambiții, expertiză și lideri de talie internațională. Vecinii se pregătesc pentru rolul de viitor lider regional!

-

DISTRIBUIE:

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă

Am urmărit aseară și varianta video a interviului lui Tucker Carlson cu Viktor Orban, interviu filmat într-un mediu plăcut, aristocratic, din frumoasa Budapesta, treabă care a dat și ștaif, dar și un un curs foarte plăcut acest interviu.

Cine este, însă, Tucker Carlson în Statele Unite și ce pregătește el? O întrebare retorică, al cărei răspuns este valabil pentru cei care nu-l cunoașteți încă bine. Tucker Carlson este un suveranist american, cea mai mare vedetă de televiziune a Statelor Unite hai să zicem din ultimii cinci ani. El a avut o evoluție ascendentă în timpul mandatului lui Donald Trump, dar mai ales de când America a fost preluată de către Biden, fiind curajos și reclamând excesele împotriva democrației și a libertății de exprimare, respectiv fraudarea alegerilor pregătite și executate de către oamenii lui Soros, Nuland, Biden și așa mai departe, respectiv primul jurnalist american important care s-a aplecat asupra minciunii și dezastrului războiului ucrainean de natură să distrugă în primul rând Uniunea Europeană. Legat de Uniunea Europeană, Tucker Carlson, cu prilejul acestui interviu, era la a doua vizită consecutivă în Ungaria, la interval de mai puțin pe două luni, cunoscând foarte bine zona europeană, cunoscând și Ungaria, cunoscând fostele țări comuniste, deoarece tatăl său, celebrul Dick Carlson, pe care îl cunosc foarte bine și-mi este prieten, este fostul director al Voice of America, Vocea Americii, o entitate radio finanțată împotriva sistemului sovietic și comunist chiar de către CIA. Mai menționez că în cursul acestei a doua vizite la Budapesta, în Budapesta, în sediul Ambasadei Serbiei din Budapesta, Tucker Carlson a realizat un interviu și cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, interviu care în scurt timp o să fie difuzat, prieteni, și sunt convins că acest interviu ne va oferi și alte surprize apropo de celebritățile din regiunea noastră.

Viktor Orban, în cadrul acestui interviu, v-am spus, inteligent, cultivat, volubil, tăios când e cazul, cu o engleză diplomatică vorbită, dacă vreți, în stil spaniol, adică „patrioricamente mal”, adică cu o pronunție greșită, tocmai pentru ca să arate că el nu este un nativ american, foarte frumos, în cursul acestui interviu el dând de pământ cu Biden, proiectându-l  pozitiv atât pe Donald Trump, dar și pe republicani, a răspuns într-un stil realisto-critic-deferent la adresa lui Putin atunci când a fost șarjat cu eticheta de a fi „valetul lui Putin”, prezentă în propaganda occidentală. A prezentat cu această ocazie și felul avantajos în care țări ca Ungaria, care au fost sub asuprire sovietică sau ca România sau alte țări comuniste, pot să înțeleagă mult mai bine ce este Rusia și cum se  poate conviețui cu această Rusie.

Pe scurt, în cadrul acestei interviu, acest lider al Ungariei și-a prezentat în mod credibil în fața lumii, pentru că interviul are răspândire planetară, potențialul personal deosebit de viitor negociator și aranjor în regiune. Nici măcar n-a apucat să vorbească, deși ar fi putut, și despre China și relațiile privilegiate ale ungurilor cu China, și despre Turcia, dar mai ales Israel, pe care se bazează foarte mult Ungaria, despre axa cu Serbia pe care a construit-o și care pare indestructibilă astăzi. În schimb a avut timp să pună la pământ practic Germania, criticând-o dur pentru felul în care această Germanie s-a umilit în fața Statelor Unite atunci când Statele Unite, și nu s-a ferit să vorbească despre asta, a distrus conductele Nord Stream.

Comparați, prieteni, la nivel mental, această evoluție a lui Orban, ar fi bine să urmăriți și interviul, cu potențialele evoluții ale oricăruia dintre politicienii de top români, care n-ar fi făcut față unui asemenea interviu, în engleză, bazat pe întrebări sofisticate, care cereau răspunsuri clare, dar de un anumit nivel intelectual, și o să aveți imaginea slăbiciunii și inadecvării noastre. Ce să fi făcut Iohannis, care vorbește o engleză mai bună decât Orban? Să repete ca un papagal ce se spune pe la NATO, pe la UE? Ce să facă? El n-avea ce să facă, nici n-are idei, nici n-are imaginație. Ciucă? L-a iertat Dumnezeu, nici nu s-ar fi calificat pentru un asemenea interviu, deși avea datele: era un general, prim-ministru într-o zonă de război. Nu merge. Marcel Ciolacu? Nu are un Pedigree care să îl proiecteze a se califica pentru un asemenea interviu, n-a făcut practic nimic, doar a rezistat până la acest moment. Iar George Simion, chiar dacă a dovedit dexteritate în niște interviuri nefilmate cu presa internațională, nu are deocamdată bagajul politic, geopolitic sau cultural ca să facă față unui interviu cu Tucker Carlson, decât poate din postura de din cultura de jolly joker. Asta-i tot.

În plus, apropo de Ungaria, mai notați că tot ieri Katalin Novak, președinta Ungariei, emițând probabil din România, unde se află în vacanță, l-a invitat pe însuși Elon Musk la Budapesta peste 2 săptămâni la cel mai mare forum din lume dedicat valorilor familiei, dedicat felului în care familiile se dezvoltă într-un mediu dominat de pace, de creștinism, adică de Dumnezeu, în care valoarea familiei este așezată în prim plan într-o națiune de succes. Este la a cincea ediție și a devenit cel mai mare forum de acest fel din lume.

Unde să ne uităm, prieteni, ca să rezistăm la această comparație care vine în dezavantajul nostru, al românilor, comparația cu Ungaria și cu ungurii? La societate și la români, da, stăm mai bine în poză, dar suntem mult mai superficiali. La tradițiile pe care ei și le păstrează mai bine și riguros, cu siguranță da. La serviciile lor secrete, clar. Au avut performanțe mult mai mari și au în continuare; Viktor Orban este un produs al serviciilor lor secrete care au creat un anticomunist în 1988, care să vină să pună o stavilă împotriva acelor curente retrograde, care nu erau în regulă, și în Ungaria chiar nu era atât de gravă treaba, și comparat cu serviciile noastre secrete, care au preferat inițial în 1989 un om al sovieticilor, mă refer la Ion Iliescu, un tip mediocru și rău, au continuat cu un Emil Constantinescu vai și amar de capul lui, un tip nevolnic, s-au dus mai departe încă o tură cu Ion Iliescu, care trecuse și era păstorit deja de către Israel, ceva și americani, și au revenit la un sorosist sadea, venit dintr-un agent de influență al Uniunii Sovietice, mă refer la Traian Băsescu. La Iohannis nici nu vreau să mă refer, fiindcă n-a venit momentul, dar cunosc bine ascendența lui. Adică ce-am făcut noi rău, comparativ cu ungurii? Am făcut o contraselecție, acționând la comanda Factorului Extern, neinterestându-ne pe noi la nivelul serviciilor secrete să ne asigurăm un reprezentant care poate să negocieze pentru România, așa cum a fost, și trebuie să recunoaștem, Nicolae Ceaușescu; trebuie să remarcăm și asta peste timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

SRS: Cozmin Gușă, candidat independent la președinția României. Detalii despre decizia...

Informația momentului: analistul politic Cozmin Gușă va candida la președinția României ca independent! Anunțul a fost făcut de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct...

Spânu: Institutele de sondare ce manipulează să fie pedepsite penal!

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat critic Eurobarometrul...

Israelul trebuie să se mulțumească cu faptul că n-a avut victime...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Cristian Diaconescu a vorbit despre...

Petrișor Peiu: Ungaria, Slovacia și Austria sunt „țări putiniste” pentru că...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petrișor Peiu a analizat profilul economic al unor state...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img