-0.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
-0.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriPrimar din închisoare

Primar din închisoare

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii „Lumea-i cum este”, cu Roxana Istudor, unul dintre subiectele abordate a fost situația actuală a primarului francez, Georges Tron.

Primarul orașului Draveil, din Franța, Georges Tron, continuă să conducă localitatea, deși a fost acuzat și condamnat pentru viol și agresiune sexuală. Primarul se află în momentul actual, în spatele gratiilor.

Într-un prim proces din 2018, Tron a fost achitat de acuzațiile a două cadre feminine aduse în 2007 și 2010. Dar un proces de apel în februarie, anul curent, a confirmat acuzațiile uneia dintre femei, iar Tron a fost arestat.

După verdictul de vinovăție din februarie, primăria a emis un comunicat de presă în numele lui Tron, care a spus că refuză să demisioneze. Mai declară că „voi lupta pentru a-mi dovedi nevinovăția”.

Problema, după cum explică politicianul local de opoziție, Francois Damerval, este că apelul lui Tron împotriva condamnării înseamnă că se presupune că este nevinovat până la emiterea unui verdict final. Prin urmare, edilul continuă să funcționeze ca primar din pușcărie.

Ministrul francez al justiției, Éric Dupond-Moretti, care a fost avocat al primarului în procesul inițial, unde fusese achitat, spune că „guvernul nu va putea să îl destituie din funcție pe Georges Tron din cauza recursului”, notează BBC. Sistemul actual este problematic, deoarece protejează persoanele care au fost condamnate pentru viol, chiar dacă există prezumția de nevinovăție.

De când a fost închis, George Tron a continuat să prezideze ședințele Consiliului Municipal cu declarații care au fost citite în ședințe în numele său.

O petiție online a grupurilor feministe Osez le Féminisme și a Asociației Europene Împotriva Violenței Asupra Femeilor la Locul de Muncă, solicită guvernului să emită un decret care să îl demită pe Tron din funcția sa. Nous Toutes, un colectiv contra violenței asupra femeilor, a întrebat prim-ministrul, Jean Castex: „Ce aștepți?”. Între timp, justiția franceză continuă să delibereze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Andrei Gușă: Vizitele lui Iohannis nu au absolut nicio legătură cu...

Andrei Gușă: Nu mă interesează atât de mult cât costă vizitele lui Iohannis, ci faptul că nu au absolut nicio legătură cu problemele reale...

Ukrayinska Pravda: Zelenski a rupt Armata in două

Vladimir Zelensky comunică cu unii comandanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, ocolindu-l pe comandantul șef Valery Zaluzhny, ceea ce îl împiedicăpe acesta să conducă...

Scandal uriaș de corupție la Vatican și probleme teritoriale în Venezuela

Autor: Oana-Medeea Groza Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, scandalul uriaș de corupție de la Vatican. În Italia,...

Blocarea granițelor in Polonia și Slovacia pentru șoferii ucrainieni provoacă dezastru...

Şoferii camioanelor care vor să treacă din România în Ucraina prin vama Halmeu au de aşteptat la o coadă de 11 ore, după ce...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,300CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img