18 C
București
marți, aprilie 30, 2024
18 C
București
marți, aprilie 30, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăPoliticăRușii din ministere ies la lumină pe listele AUR: Svetlana Gomboș condamnă...

Rușii din ministere ies la lumină pe listele AUR: Svetlana Gomboș condamnă “Înalta Poartă” a Bruxelles-ului de pe fotoliul de director în Ministerul Fondurilor Europene

-

DISTRIBUIE:

În anul 2016, în primul mandat al lui Cristian Ghinea de la Ministerul Fondurilor Europene, pe vremea guvernului tehnocrat al lui Dacian Cioloș, ajungea în administrația centrală o anume Svetlana Gomboș.

Și nu în orice tip de poziție, ci în aceea de director general în Programul Operațional pentru Competitivitate (POC). Cumva, susținerea lui Ghinea părea s-o recomande pe Svetlana Gomboș ca fiind o profesionistă care merita o poziție în administrația guvernată de tehnocrați. Numai că, pe parcursul șederii sale în minister, Svetlana n-a prea tras spuza pe turta României, ba chiar a fost foarte vocală pe niște chestiuni delicate. Dar, ambițioasă din fire, a căutat constant căi scurte către putere. N-a reușit s-o facă de pe baricada USR, partid lovit de păcatul demisiilor repetate, așa că s-a reorientat. Către AUR. Condamnând “Înalta Poartă de la Bruxelles” de pe fotoliul de director general în Ministerul Fondurilor Europene al României.

“Mă simt onorată că fac parte dintre candidații nominalizați (n.r. – de AUR la alegerile europarlamentare și locale)”, scria pe Facebook pe data de 7 aprilie Svetlana Gomboș, angajată de Cristian Ghinea în 2016 în poziția de director general în Ministerul Fondurilor Europene, de unde n-a mai plecat până în zilele noastre.

De fapt, Svetlana e un personaj interesant, cu mamă “care n-a fost româncă nicio zi”, după cum ea însăși declară, vorbitoare fluentă de limbă rusă, cu un parcurs educațional impresionant. Are o educație aleasă, o înclinație către științele exacte, diplomă de doctorat luată, cel mai probabil, fără intervenții, o cunoaștere a matematicii cu mult peste media generală a populației și un discurs articulat, nu fără urme sesizabile de carismă.

De fapt, în minister, dacă întrebi lumea despre ea, ți se va răspunde invariabil că Svetlana Gomboș e profesionistă, își cunoaște domeniul și e foarte inteligentă. Sigur, pe de altă parte, e ambițioasă, tiranică și dornică de putere. Dar, în esență, chiar avem de-a face cu un profil extrem de interesant. Care, culmea, n-a prea ieșit la lumină în spațiul public, având pe mână puterea banilor europeni, în timp ce privea nostalgic către Sankt Petersburg și se mândrea cu originile ei rusești ori de câte ori o întreba cineva de unde vine numele “Svetlana”.

Svetlana Gomboș e foarte onestă în privința originilor ei rusești, mama ei fiind din Sankt Petersburg și, când se face referire la ea, spune că cu o oarecare mândrie că mama ei n-a fost româncă. Așa că drumul către AUR n-a fost chiar greu de parcurs. Ciudat e că, cel puțin la nivel declarativ, Svetlana Gomboș spune că a lucrat foarte bine cu tehnocrații și cu useriștii. Însă, păcatul demisiilor și renunțărilor acestora a determinat-o să se îndrepte către un partid mai interesat de putere și mai dornic de acces la resurse decât USR.

În acest sens, n-a ezitat să fie alături de George Simion la Târgoviște, la lansarea candidaților pentru europarlamentare și locale pe data de 7 aprilie și să susțină afirmațiile făcute acolo, multe dintre ele împotriva apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană.

“Asta este decizia istorică pe care trebuie să o luăm noi în acest an. Ori supuși în fața unei Înalte Porți, ori liberi, suverani, pe pământul nostru străbun. Este lupta veacului nostru și este timpul să nu mai plătim tribut și să nu ne mai închinăm nimănui în afară de Dumnezeu!”, striga George Simion la evenimentul de la Târgoviște, în aplauzele directoarei de la Fonduri Europene, Svetlana Gomboș, care tocmai urma să fie anunțată drept candidat al AUR pe lista europarlamentarelor.

Pe un loc mai de la coadă, e drept. Dar sunt șanse reale ca pe notorietatea câștigată acum, în această campanie, Svetlana să devină un candidat cu șanse bune la parlamentare. Ceea ce gurile rele, dar informate, susțin că își și dorește, de fapt. Citește mai mult pe mediaquality.ro.

sursă: ziardeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Donbass, în centrul războiului memorial

Autor: Guy Mettan  Între Rusia și Occident, între ucrainenii din Kiev și foștii ucraineni care au redevenit ruși, bătălia nu este doar militară, ci și...

Acordul OMS – România semnat pe furiș de Rafila – document...

Autor: Oana-Medeea Groza În weekend, Alexandru Rafila, actualul Ministru al Sănătății, a anunțat pe Facebook că a semnat un acord cu Organizația Mondială a Sănătății...

Întâlnirile spectaculoase ale preotului Mega la Moscova: fostul președinte Medvedev, filantropul...

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, difuzată la Radio Gold FM, Cozmin Gușă a făcut o sinteză a întâlnirilor inedite pe care...

Conferința Make Europe Great Again – concluziile jurnalistei Iosefina Pascal după...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea sa de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat pe larg câteva detalii și concluzii în urma participării...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img