20.6 C
București
miercuri, mai 1, 2024
20.6 C
București
miercuri, mai 1, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăExterneSuntem foarte aproape de un alt război de proporții în Orientul Mijlociu

Suntem foarte aproape de un alt război de proporții în Orientul Mijlociu

-

DISTRIBUIE:

Statele Unite și aliații săi au publicat o declarație comună prin care avertizează pe rebelii Houthi din Yemen să înceteze atacurile pe care le-au declanșat asupra navelor comerciale din Marea Roșie. Houthi, oficial cunoscuți sub numele de Ansarallah, au redus cu succes activitatea portuară israeliană, ca răspuns la masacrul continuu al Israelului în Gaza.

Declarația susține că atacurile Yemenului „reprezintă o amenințare directă la adresa libertății de navigație, care servește ca bază a comerțului global într-una dintre cele mai imoportante căi navigabile din lume”, acuzând că acestea „adaugă costuri semnificative și săptămâni de întârziere la livrarea de bunuri” și, în cele din urmă, amenință că rebelii Houthi „vor fi trași la răspundere pentru consecințe“ în cazul în care aceste atacuri continuă.

Mulți critici au subliniat ironia situației: puterile occidentale amenință intervenția militară a rebelilor Houthi pentru a proteja containerele de transport maritim și profiturile corporațiilor, în timp ce oamenii, care ar trebui să conteze, sunt măcelăriți de loviturile aeriene israeline, sunt înfometați prin război de asediu și se consolează doar cu sprijinul declarat din partea acelorași puteri occidentale.

„Palestinienii ar fi bucuroși să obțină aceeași atenție și protecție precum containerele de transport maritim”, a scris jurnalistul palestinian-canadian Yasmine El-Sawabi.

Că SUA și aliații săi vor merge la război împotriva oamenilor care încearcă să oprească un genocid activ spune tot ce trebuie să știți despre americani. Faptul că ei fac asta pentru profiturile corporative vă spune chiar mai multe despre ei, și faptul că ei fac acest lucru împotriva unei națiuni pe care au supus-o deja la orori ani întregi vă spune și mai multe despre ei.

Şi acesta este doar unul dintre războaiele posibile care se profilează la orizont în legătură cu atacul israelian din Gaza. După cum a explicat recent Trita Parsi în The Nation, există alte trei fronturi de-a lungul cărora ar putea izbucni războaie în regiune, în afară de un conflict occidental cu Houthi: în Irak și Siria, unde forțele SUA au fost în mod repetat atacate de militanți ca răspuns la atacul din Gaza, în Liban, între Israel și Hezbollah, și scenariul de coșmar absolut al unui război pe scară largă cu Iranul.

„Există riscul de escaldare pe patru fronturi: între Israel și Hezbollahul libanez, în Siria și Irak din cauza atacurilor asupra trupelor SUA de către milițiile aliniate cu Iranul, la Marea Roşie între Houthi şi Marina SUA, și între Israel și Iran, atât după asasinarea unui general iranian în Siria, cât și după explozia de la Kerman de astăzi, la comemorarea generalului Qassem Soleimani, care a ucis peste 100 de oameni”, scrie Parsi.

Este un semn îngrijorător că Israelul a început să se concentreze pe intensificarea agresiunilor împotriva Iranului și Hezbollahului, în timp ce retrage simultan mii de trupe din Gaza. Unii analiști susțin că vedem o încercare a Israelului de a atrage SUA într-un război direct cu Hezbollah, despre care oficialii americani au fost îngrijoraţi că se va întâmpla încă de la începutul atacului din Gaza.

Există prea multe fronturi de-a lungul cărora un nou război oribil în Orientul Mijlociu ar putea izbucni, iar situația este pe cale să se agraveze. Și toate acestea pentru teritorii, bani și control geostrategic, ca întotdeauna. Cu cât structura de putere centralizată pe SUA se prăbușește mai repede, cu atât va fi mai bine pentru omenire.

sursă: caitlinjohnstone.com

traducere și adaptare: Oana-Medeea Groza

1 COMENTARIU

  1. ISRAELUL este cel mai terorist stat începând cu 1948….BEN GURION a fost unul din marii teroriști din acea vreme ….ISRAELUL a decredebilizat cuvântul HOLOCAUST ,cine i mai crede,…ce a făcut HITLER cu ei ,fac ei cu acest popor din 1948 încoace ,unde mai pui că sunt din același neam….sunt tot SEMITI …astea sunt greșelile marilor imperii in special al englezilor…… ce ar fi dacă noi am revedica bulgaria si ungaria pt. că făceau parte din regatul lui BUREBISTA…..iar ITALIA să revendice toată europa,nordul AFRICII si teritoriile până in PERSIA, așa că au fost ale imperiului ROMAN….pe Via Imperială există un basorelief uriaș care arată tot imperiul roman in toată magnitudinea lui ….ce dacă IERUSALIMUL a fost al lor acum 3000 de ani…..imperiul american a dat apă la moară acestui neam….stim dece…..DECI CE FACEM ,NE BATEM…..SUNT NISTE CONDUCĂTORI ABSOLUT IMBECILI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Comaroni: Dughin prezintă felul în care minoritățile, în special LGBT, vor...

 Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a abordat subiectul referitor...

A decedat Aura Daniela Hurmuz, secretarul Asociației Internaționale a Polițiștilor, filiala...

Dragi prieteni, cu tristețe, durere în suflet și regrete, va anunț ca în aceasta dimineață-01 mai 2024- colega și prietena noastră Col.(r) Aura Daniela...

Petrișor Peiu: Am trecut prea repede peste deficitul bugetar de 6%...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, de la Radio Gold FM, profesorul de economie Petrișor Peiu a prezentat problema deficitului bugetar al României,...

Petrișor Peiu: Știrea nu este că olandezii de la Damen dau...

ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen au dat România în judecată la o curte internațională de arbitraj Grupul olandez Damen a dat România în judecată...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img