22.4 C
București
joi, iunie 20, 2024
22.4 C
București
joi, iunie 20, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriThe Lancet nu exclude “scăparea” din laborator a coronavirusului

The Lancet nu exclude “scăparea” din laborator a coronavirusului

-

DISTRIBUIE:

Autor: Marius Ghilezan

La sfârșitul săptămânii trecute, “The Lancet”, cea mai prestigioasă publicație din domeniul medicalpe care fiecare cercetător din domeniu o consultă, a publicat un raport detaliat despre sursa coronavirusului SARS-CoV-2, explicând ce ar trebui făcut ca o nouă pandemie să nu mai apară. Aceasta are două variante ale originii coronavirusului: fie o cauză naturală (o mutație din lumea animală), fie o “scăpare” din laboratoarele de cercetare. Organizația Mondială a Sănătății a răspuns țâfnos: “există câteva omisiuni cheie și interpretări greșite în raport”.

Datele devastatoare au apărut în 14 septembrie 2022, în aceeași zi cu dezvăluirea cutremurătoare a publicațiilor Politico și Die Welt, potrivit căreia Bill Gates și partenerii au investit 10 miliarde de dolari într-un șir lung de ONG-uri, controlând toate guvernele lumii în pandemie.

Mai are sens să ne amintim campaniile pentru vaccinare făcute de Fundația Linda și Bill Gates?

Cititul nu dăunează grav sănătății

Dar să cităm din Raportul The Lancet! “Suntem de acord cu punctul de vedere exprimat, încă din luna mai 2021, de către optsprezece oameni de știință de frunte care au scris în revista Science”, se menționează în document. 

„Până când nu vom avea suficiente date, trebuie să luăm în serios ipotezele atât cu privire la “scăpările” naturale, cât și la cele de laborator” – spun specialiștii publicației britanice. Totodată, documentul precizează că, din cercetările a zeci de mii de animale din Piața Wuhan, nu s-a descoperit niciun coronavirus. Dar, juriul deliberează încă, mai spun autorii.

Proximitatea SARS-CoV-2 nu este încă dovedită. “Identificarea originii sale ar oferi o mai mare claritate, nu numai a cauzelor pandemiei actuale, ci și a vulnerabilităților la viitoarele focare, ca să nu mai vorbim despre construcția strategiilor de prevenire a acestora”.

citește și: Elisabeta a II-a – ultima călătorie

Raportul, în cele câteva zeci de pagini, face trimitere la Sindromul Respirator Sever, din 2006, apărut ca urmare a manipulărilor furinei în laboratoarele de cercetare. Furina este o protează, zic epidemiologii, o enzimă proteolitică care la oameni și alte animale este codificată de gena Furin. Unele proteine ​​sunt inactive când sunt sintetizate pentru prima dată și trebuie să aibă secțiuni îndepărtate pentru a deveni active. Furina scindează aceste secțiuni și activează proteinele.

În documentul The Lancet, clivajul furinei, în SARS-CoV-2, nu identifică originea proximală a virusului, indiferent dacă este naturală sau de laborator.

Cercetătorii britanici au plecat de la două principale căi de transmitere a virusului.

Ipotezele care tulbură, nu limpezesc apele

Prima supoziție este că SARS-CoV-2 a apărut dintr-un accident natural, adică dintr-o transmitere zoonotică a virusului, care nu este legată de cercetare, de la un animal la om și, ulterior, de la om la om. A doua: virusul ar fi apărut din activități legate de cercetare, fie prin infectarea unui laborant în timpul colectării de probe, fie în timp ce studia virușii colectați în habitatul lor natural, ori prin infectarea unui cercetător de laborator, în timp ce studia viruși care au fost manipulați genetic. “Deoarece atât căile de transmitere naturală, cât și cele de transmitere legată de cercetare sunt fezabile”, mai afirmă Raportul.

Ștefan Popa Popa’S

Ducumentul încearcă să stabilească metodele de prevenire a apariției viitorilor agenți patogeni pandemici. Acestea – conform documentului – trebuie să includă două strategii distincte: prevenirea transmiterii naturale (zoonotice) și prevenirea „scăpărilor” din laboratoarele de cercetare. Fiecare dintre aceste strategii necesită acțiuni specifice, mai remarcă studiul.

Prima cale de transmitere a riscului este răspândirea naturală. Cele mai multe epidemii din istorie au implicat trecerea unui agent patogen de la o gazdă animală la om, urmată de transmiterea de la om la om, spun specialiștii.

Civetele, Ratonul, liliacul și scaiul COVID-19

Civetele – Paguma larvata. ÎnJaponia este considerată o specie extraterestră

De exemplu, sursa proximă a SARS-CoV, virusul care a dus la izbucnirea Sindromului Respirator Acut Sever, în 2003-2004, ar fi probabil de la animalele exotice din piață Guangdong, China. Cel mai probabil de la civetele de palmier (Paguma larvata) și poate de la câinii Raton (Nyctereutes procyonoides).

Rezervorul proximal al MERS-CoV, virusul care a provocat Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu, a fost de la dromader (Camelus dromedarius).

În ambele cazuri, liliecii servesc ca sursă primară a virusului.

Surpriza: niciun animal din regiunea Wuhan nu a fost testat pozitiv

Sursa zoonotică n-a putut fi însă confirmată la Sars-CoV-2. Aici este surpriza documentului: “niciun animal din piața metropolei Wuhan nu a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2, nu se știe dacă infectările cu COVID-19, asociate cu această piață, indică originea proximă reală a virusului sau un focar secundar adus de oameni pe piață.”

”În ciuda testării a peste 80 000 de probe dintr-o serie de specii de animale sălbatice și din fermele proxime din China, colectate între 2015 și martie 2020, nu au fost identificate cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, la niciun animal.

Raportul The Lancet mai spune că experimentele de laborator au dus la crearea de noi viruși, așa-zișii viruși de consens. Trecerea în serie a virușilor prin culturi celulare pentru a le testa transmisibilitatea, virulența, imunogenitatea și tropismul gazdei nu sunt reglementate de niciun organism mondial. Și de aici, întreaga furie a părții cerebrale a planetei.

Vocile lumii

Organizația Mondială a Sănătății

“OMS salută recomandările generale ale raportului Comisiei Lancet COVID-19 privind „Lecții pentru viitor din pandemia COVID-19”, care se aliniază cu angajamentul nostru de pregătire, prevenire și răspunsurile noastre la nivel mondial, regional și național pentru pandemie. În același timp, există câteva omisiuni cheie și interpretări greșite în raport, nu în ultimul rând în ceea ce privește urgența de sănătate publică de interes internațional (PHEIC) și viteza și amploarea acțiunilor OMS”, se spune pe pagina OMS de pe internet.

sursă: romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Lovitura lui Alexa! Interviu exclusiv cu fostul premier albanez ce-l acuză...

Autor: Liviu Alexa Notele mele: Sali Berisha nu e un tip oarecare. La 79 de ani, e ca o roca, ii merge mintea ca laserul si...

Sute de persoane audiate pentru fraudă electorală și liderii județeni trimiși...

Autor: Oana-Medeea Groza Sute de persoane au fost audiate în cadrul unui dosar penal deschis cu privire la frauda electorală! Se întâmplă într-o localitate din...

Mircea Geoană – ajutat de lideri PSD să devină Președintele României...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a realizat o analiză amănunțită a activității și parcursului politic...

Ionescu: Putin dă o mare lovitură geostrategică prin vizita în Coreea...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu a analizat vizita lui Putin...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img