21.6 C
București
duminică, mai 5, 2024
21.6 C
București
duminică, mai 5, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăGold FMTupeul judecătoarei din dosarul 2 Mai

Tupeul judecătoarei din dosarul 2 Mai

-

DISTRIBUIE:

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat noi detalii despre judecătoarea care s-a ocupat de cazul tragicului accident de la 2 Mai.

Prezentă într-o conferință de presă, doamna judecătoare Anca Popoviciu a afișat un comportament de neimaginat. Judecătoarea a fost astăzi la CSM, unde s-a discutat excluderea sa din magistratură, o decizie care vine tardiv, având în vedere câte abateri a avut doamna Popoviciu. Ar fi trebuit, în primul rând, să nu se mai ocupe ea de dosarul 2 Mai. În fața jurnaliștilor, care o întrebau exact despre abaterile sale din cazul 2 Mai (de ce nu s-a documentat suficient cu privire la dosar, de ce a cerut buletinele decedaților și cum și-a permis să îi întrebe pe părinții victimelor unde sunt acestea), Anca Popoviciu pur și simplu stătea și se uita în gol sau evita contactul vizual cu interlocutorii săi, fără să spună absolut nimic. După câteva minute de întrebări, judecătoarea a făcut stânga împrejur și a părăsit sala.

Au mai existat cazuri în care diferiți oameni importanți, politicieni, afaceriști sau membri ai altor astfel de categorii, au refuzat să dea declarații, invocând dreptul la tăcere pentru a nu se auto-incrimina și în același timp fugind de presă sau evitând-o. Doamna Popoviciu s-a comportat foarte bizar, ridicând suspiciuni că fie nu înțelegea ce i se întâmplă, fie era sub influența vreunor substanțe. De reținut este că Anca Popoviciu își exercită în continuare funcția și este plătită cu bani mulți din bugetul statului. Judecătoarea datorează în primul rând explicații și scuze părinților victimelor, pe care i-a umilit și i-a batjocorit în sala de judecată. Jurnalista Iosefina Pascal a reiterat propunerea conform căreia în anumite domenii, cum ar fi în justiție, poliție, armată, ar trebui să se introducă, pe lângă testările psihologice, și teste periodice antidrog.

Damen dă România în judecată

Compania Damen dă în judecată România a doua oară, într-o altă speță. Primul proces pe care l-a intentat Damer împotriva României a fost cel legat de contractul de achiziție a corvetelor, după ce licitația publică pe care a câștigat-o Damen nu a mai fost onorată de țara noastră. În 2020, Damen a dat în judecată România, cerând despăgubiri, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel București.

Damen a intentat un nou proces cu privire la șantierul naval pe care compania îl operează în România. Grupul olandez Damen dă în judecată statul român la Curtea de Arbitraj de la Viena. Se solicită rezilierea acordului de asociere din 2018 prin care statul român devenea acționar majoritar al companiei Damen Shipyards Mangalia SA, ce operează șantierul naval omonim de la malul Mării Negre. Olandezii au cerut și despăgubiri de jumătate de miliard de euro. Damen a spus că n-are nicio informație de comunicat public momentan. Compania românească de stat Șantierul Naval 2 Mai SA este pârâta, cea care este controlată de Ministerul Economiei și deține 51% din Damen Shipyards Mangalia. Angajații șantierului Damen au transmis luna trecută o scrisoare deschisă guvernului prin care au lansat un semnal de alarmă că în lipsa unor măsuri concrete există riscul iminent de întrerupere a activității pentru cei mai mulți angajați. Angajații au afirmat că șantierul se confruntă cu o scădere drastică a volumului de muncă, adăugând că rezultatele financiare negative și datoriile colosale către creditori, în principal către grupul Damen, amplifică riscul insolvenței.

În situația materializării riscului legat de pierderea litigiului (arbitral, intentat de olandezi – n.r.), s-ar putea antrena ieșiri semnificative de numerar și ar fi afectat principiul continuității activității. Societatea (Șantierul Naval 2 Mai SA – n.r.) nu a asigurat respectarea principiului prudenței prevăzut de OMFP nr. 1802/2014, prin faptul că nu a efectuat o analiză a impactului și nu a înregistrat în evidența contabilă un provizion pentru litigiul menționat”, se arată într-un document oficial.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Türkiye by car. Țara cu 100 de milioane de drapele (II)

Autor: Liviu Alexa 4000 de kilometri pe sosea in fix doua saptamani. Zeci de emotii, toate pozitive. O calatorie de neuitat. Turcia nu m-a dezamagit nici...

Alexa despre Coldea și Hellvig, Elena Udrea și Arsene, Simion și...

Autor: Liviu Alexa Nu, nu trebuie sa lasam intrebarile despre Edi Hellvig sa moara. Carnatarul de Hellvig a fost LA FEL de nociv ca si Florian...

METAFIZICA ÎNVIERII

Autor: Vasile Chira Învierea este fără îndoială un arhetip prezent în cultele orientale care sărbătoreau zeii vegetaţiei (Inanna la sumerieni, Iştar la accadieni, Marduk la...

Ucraina, războiul din Gaza și Argentina

Am făcut mai multe interviuri astăzi, dar postez doar masa rotundă cu judecătorul Napolitano și Ray McGovern și discuția mea cu Ania, care conține...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img