21.8 C
București
duminică, aprilie 28, 2024
21.8 C
București
duminică, aprilie 28, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăExterneAtacul de la Moscova amintește de legăturile dintre islamiști și „naționaliștii integraliști”...

Atacul de la Moscova amintește de legăturile dintre islamiști și „naționaliștii integraliști” de la Kiev

-

DISTRIBUIE:

Autor: Thierry Meyssan

Puțin contează dacă atacul asupra publicului de la concertul din Crocus Mall de la Moscova a fost pregătit de ISIS cu sau fără ucraineni: acești oameni sunt obișnuiți să lucreze împreună.

Acest lucru se întâmplă de trei sferturi de secol, dar încă nu este integrat în conștiința colectivă: „naționaliștii integraliști”, astăzi la putere la Kiev, lucrează în colaborare cu Frăția Musulmană și milițiile lor, sub supravegherea serviciilor secrete anglo-saxone. Funcția lor de bază este de a lupta împotriva rușilor.

Pe 22 martie 2024, un comando de patru luptători a atacat publicul unui concert rock la Crocus Mall din Krasnogorsk (o suburbie din nord-estul Moscovei), ucigând 140 de persoane și rănind alte 115. Apoi a dat foc clădirii.

Membrii comandoului terorist au fost arestați de ruși în timp ce încercau să treacă granița cu Ucraina și că erau așteptați de cealaltă parte. Au fost identificați drept tadjici. Aceștia au recunoscut că au fost recrutați prin intermediul internetului pentru a ucide pentru bani. Ei au declarat că nu au avut contact cu angajatorul lor. Cu toate acestea, asupra lor a fost găsită o carte de vizită cu numele Dmytro Yarosh, acesta fiind fondator al miliției Pravy Sektor, numărul 2 în Consiliul de Securitate ucrainean, apoi consilier al șefului forțelor armate. Autoritățile ruse au dat vina imediat pe Ucraina. Yarosh a negat implicarea țării sale. Au fost arestați și șapte complici.

Poliția antiteroristă rusă a torturat teroriștii și a filmat scenele brutale. Televiziunea publică a arătat aceste imagini și le-a comentat. Cultura rusă este atât europeană, cât și asiatică. Poporul rus nu simte empatie pentru criminali.

Daesh a revendicat atacul, demontând acuzațiile cu privire la o operațiune rusă sub steag fals. Acești teroriști nu erau fanatici, dar profesioniști. Nu și-au dat foc în public, ci au fugit, ca și aceia care au atacat Parisul și Saint-Denis, ucigând 130 de oameni, în 2015, în special la concertul rock Bataclan. Prin urmare, ei nu au acționat din ura față de Rusia, ci ca parte a unei operațiuni militare ale cărei implicații strategice au fost gândite dinainte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, Adrienne Watson,  teroriștii Statului Islamic sunt singurii responsabili pentru acest atac. Mulți comentatori au denunțat a priori orice legătură între organizația islamică și susținătorii guvernului de la Kiev. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că atacă în mod reflex Ucraina. Cu toate acestea, președintele rus Vladimir Putin și-a menținut acuzațiile exclusiv împotriva Kievului, ignorând Daesh.

Din 2014, de la răsturnarea președintelui ucrainean ales, am evidențiat în mod regulat legăturile dintre naționaliștii integraliști și islamiști, și în special rolul lui Dmytro Yarosh. Faptele vorbesc de la sine. Nu știm dacă ucrainenii au organizat sau nu acest atac, dar este clar că îi cunoșteau foarte bine pe atacatori: naționaliștii integraliști ucraineni și jihadiștii luptă împreună de trei sferturi de secol.

  • Înainte de al Doilea Război Mondial, Frăția Musulmană a format legături cu naziștii împotriva britanicilor. Nu e de mirare că toate mișcările anticolonialiste ale vremii (inclusiv indianul M.K. Gandhi) s-au alăturat în mod natural de partea Axei în căutarea unui aliat. În general, s-au delimitat de ea imediat ce și-au dovedit rasismul. Cu toate acestea, Frăția a beneficiat de subvenții de la al Treilea Reich în decursul anilor și a păstrat aceste legături pe tot parcursul războiului. Când, la Eliberare, serviciile secrete britanice și americane au recuperat mulți lideri naziști și i-au reciclat în „războiul rece” împotriva sovieticilor, au recuperat și guvernarea Frăției Musulmane. Prin urmare, a fost destul de firesc ca CIA să-l pună pe Gerhard von Mende, specialistul nazist în islam în Uniunea Sovietică, să lucreze împreună cu Saïd Ramadan, ginerele fondatorului frăției. Acesta din urmă fiind responsabil pentru un program la radioul public pakistanez, CIA l-a plasat la München la Radio Europa Liberă/Radio Liberty. Acolo a găzduit un program pentru musulmanii sovietici și i-a întâlnit acolo pe Stepan Bandera, liderul Organizației Naționaliștilor Ucraineni (OUN) și pe mâna sa dreaptă, Yaroslav Stetsko, fostul prim-ministru nazist ucrainean. Tocmai „banderiștii” (descriși de Kremlin drept „ukrainonazis”, dar autointitulându-se „naționaliști integraliști”) au fost cei care au efectuat lovitura de stat („EuroMaidan”) din 2014 împotriva președintelui ucrainean ales, Viktor Ianukovici.
  • În anii 1970, miliardarul saudit Osama Bin Laden a participat la reuniunile Ligii Mondiale Anti-Comuniste de la Chiang Kai-Shek și, la fel și Yaroslav Stetsko. Osama bin Laden era membru al Frăției și fusese antrenat de fratele lui, Sayyid Qutb, strategul Frăției și teoreticianul jihadului. În acest context, el a fost ales de Statele Unite pentru a deveni liderul mujahedinilor din Afganistan împotriva sovieticilor.

  • Naziștii și islamiștii au luptat din nou împreună împotriva rușilor, în timpul creării Emiratului Islamic Ichkeria (Al Doilea Război Cecen, 1999-2000). Cu toate acestea, nu am găsit o documentație precisă a implicării lor.
Dmytro Yarosh prezidează alianța „naționaliștilor integraliști” ucraineni și milițiile Frăției Musulmane Islamiste, 8 mai 2007 la Ternopol.
  • La 8 mai 2007, la Ternopol (vestul Ucrainei), la inițiativa CIA, „naționaliștii integraliști” ai Autoapărării Poporului Ucrainean și islamiștii Frăției Musulmane au creat un „Front anti-imperialist” anti-rus sub președinția comună a Emirului Ichkeria, Dokka Umarov și Dmytro Yarosh (care a reconstituit Organizația Naționaliștilor Ucraineni [OUN] a lui Stepan Bandera). La această întâlnire au participat organizații din Lituania, Polonia, Ucraina și Rusia, inclusiv separatiști islamiști din Crimeea, Adygea, Daghestan, Ingușeția, Kabardino-Balkaria, Karachay-Cerkesia, Osetia, din Cecenia. În imposibilitatea de a merge acolo din cauza sancțiunilor internaționale, Dokka Umarov și-a citit discursul acolo.
  • Din noiembrie 2013 până în februarie 2014, naționaliștii integraliști ucraineni au realizat „Revoluția demnității”, sub supravegherea straussienei Victoria Nuland, pe atunci asistent al Secretarului de Stat pentru Afaceri Eurasiatice. Presa occidentală a susținut că poliția președintelui a tras în mulțime. Dimpotrivă, un tribunal de la Kiev a stabilit ulterior că trăgători neidentificați, așezați pe acoperișuri, au ucis manifestanți și ofițeri de poliție în același timp; o metodă deja folosită de CIA în multe alte țări pentru a declanșa pseudo-revoluții.

Liderul mișcării tineretului islamist, Azatlik, rusul Naïl Nabiullin a plecat să aplice jihadul împotriva musulmanilor sirieni în tradiția Frăției. Apoi s-a întors în Ucraina și a participat la lovitura de stat cu luptătorii săi.

  • Potrivit New York Times, batalioanele Cheikh Manor și Dzhokhar Dudayev, compuse în principal din ceceni din Georgia și Uzbekistan, și batalionul Crimeea, compus din tătari, toți luptând împotriva musulmanilor din Siria, au fost angajate în Donbass de către integraliștii naționaliști din Kiev împotriva populațiilor de limbă rusă.
  • În august 2015, liderul tătar Mustafa Djemilev a fondat Brigada Internațională Musulmană la Ankara (Turcia) pentru a lua înapoi Crimeea de la Rusia. Este primit de președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, care se angajează să finanțeze acești jihadiști. Această miliție depinde de Hizb ut-Tahrir, o grupare desprinsă din Frăție. Aceasta reunește luptători din Tatarstan și Cecenia (Rusia), Uzbekistan, Azerbaidjan și Meskheti (Georgia). Aceasta avea sediul în Herson, dar rolul său s-a limitat la unele sabotaje care privau Crimeea de apă potabilă și electricitate, populația tătară refugiindu-se la Moscova.

  • În ultima lună, anunță Wall Street Journal, aproximativ o sută de comandouri ale forțelor speciale ucrainene luptă în Sudan pentru a-l sprijini pe generalul Abdel Fattah al-Burhan. Acesta din urmă a mers în Libia pentru a-l întâlni pe fostul muftiu El-Sadeq el-Gheryani, un lider recunoscut al Frăției Musulmane. El a trimis și comandouri să lupte pentru el, deci, alături de ucraineni. Tocmai acest sprijin i-a permis generalului al-Burham să reia Karthoum, pe 12 martie 2024, de la forțele rivalului său, „generalul” Mohamed Hamdan Dogolo (cunoscut sub numele de „Hemeti”).

De două decenii, nu am încetat să documentăm manipularea și folosirea islamiștilor de către serviciile secrete anglo-saxone. Nu există o explicație convingătoare pentru atacurile de pe 11 septembrie, pentru războiul împotriva Irakului și „Primăvara arabă”. Acest adevăr va fi greu de admis doar pentru cei care cred că războiul din Ucraina nu este altceva decât o agresiune rusă și că „naționaliștii integraliști” ucraineni luptă doar pentru țara lor și în țara lor.

sursă: voltairenet.org

traducere și adaptare: Oana-Medeea Groza

2 COMENTARII

  1. Nici o revoluție nu a fost vreodată pornită ca și revoltă populară, după cum dicționarul ne spune! Întotdeauna inițiatorii revoltei populare doar s-au folosit de mase pentru a-și atinge obiectivele. Iată ce au declarat sioniștii despre revoluția franceză:
    >> Amintiti-va de Revolutia Franceza, careia noi i-am dat numele de „Mare”; tainele pregatirii ei ne sunt bine cunoscute, deoarece ea a fost în întregime opera noastra.
    De atunci noi ducem poporul de la o dezamagire la alta, cu scopul ca sa se lipseasca chiar si de ceea ce este bun, în folosul viitorului Rege-despot, pe care în viitor îl pregatim lumii.<<
    (citat din „Protocoalele Înțelepților Sionului”,
    document elaborat de masonii sioniști în 1897)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Duelul la prezidențiale între Geoană și Gușă, în presa internațională! “Alegerea...

Prestigiosul site internațional The Diplomatic Affairs analizează într-un articol de duminică duelul dintre Mircea Geoană și Cozmin Gușă ca fiind o alegere între continuitate...

65 de miliarde de dolari risipite în zadar: o reflecție asupra...

Autor: Gral.bg.(ret) Bartolomeu Constantin SĂVOIU Decizia Congresului Statelor Unite de a aloca 65 de miliarde de dolari pentru ajutor militar în Ucraina a stârnit controverse...

Türkiye by car. Un road trip pentru suflet in Turcia profunda...

Autor: Liviu Alexa Aveam 12 ani când abia scăpat din comunism am vizitat prima mea “țară străină”: Turcia. Eram membru al unui ansamblu de dansuri populare...

Cârtițele din justiția română

Autor: Sorin Roșca Stănescu Un ministru al Apărării, bietul de el, a fost silit să demisioneze după ce a afirmat că în presă există agenți...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img