6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăExterneCE S-A ÎNTÂMPLAT CU ALEXEI NAVALNÎI DE DATA ASTA?

CE S-A ÎNTÂMPLAT CU ALEXEI NAVALNÎI DE DATA ASTA?

-

DISTRIBUIE:

Autor: John Helmer

După ce grămada de minciuni despre Alexei Navalnîi a câștigat anul trecut premiul Oscar pentru Cel mai bun Film Documentar al Anului, în timpul vieții sale, nu există nicio îndoială că va putea câștiga un alt Oscar după moartea sa.

Însă viu sau mort, propaganda premiată a poveștii lui Navalnîi nu seamănă deloc cu adevărul. Asta se întâmplă în război, mai ales când tabăra care pierde războiul pe câmpul de luptă – adică Statele Unite, NATO şi Ucraina – susţine că vor câştiga războiul cuvintelor împotriva Rusiei.

Povestea lui Navalnîi este acum împărțită în două.

Prima parte, cu Novitchok în ceașca de ceai de la aeroport, în sticla de apă de la hotel, apoi în lenjeria de corp care provoacă prăbușirea lui Navalnîi, dar medicii ruși din Omsk nu depistează nicio substanță toxică în urma testelor, nici medicii germani din Berlin și München, nici medicii din Suedia și Franța.

A doua parte, moartea subită a lui Navalnîi după o plimbare în colonia penitenciară IK-3, în satul Kharp, în regiunea arctică rusă Yamalo-Nenets.

Prima parte a necesitat 62 de rapoarte în aceste arhive pentru a denunța falsul; cele mai revelatoare dovezi au venit de la Navalnîi însuși, în analizele sale de sânge , de urină și de păr.

Potrivit acestor date, prăbușirea lui Navalnîi ar fi rezultatul unei supradoze de litiu, benzodiazepine și alte medicamente.

Cea de-a doua parte a poveștii lui Navalnîi a început vineri, 16 februarie, cu anunțul Serviciului Federal de Penitenciare (FSIN), urmată de o telegramă oficială adresată mamei sale la Moscova, potrivit căreia Navalnîi ar fi murit pe la ora 2, după fusul orar din Yamalo-Nenets, după-amiaza în ora Moscovei.

Două ore mai târziu, mass-media rusă a început să difuzeze anunțul oficial.

Ultimul paragraf al anunțului este semnificativ. “Cauzele morții sunt în curs de determinare”, spune comunicatul de presă al FSIN. Cauze — plural.

În practica Curții Coroanei din Regatul Unit, asta înseamnă că a existat probabil o secvență de cauzalitate, din punct de vedere medical, cu cauza primară sau imediată a morții identificată ca fiind o leziune sau o insuficiență cardiacă, cerebrală sau pulmonară; și a doua cauză intermediară sau care contribuie la deces este reprezentată de factorii biochimici, inclusiv medicamentele letale combinate pe bază de prescripție medicală; vaccinarea Covid bazată pe MRNA care declanșează cheaguri de sânge letale; sau otrăvuri letale.

De exemplu, în cazul presupusei morți a lui Dawn Sturgess prin otrăvirea cu Novichok-ul rus în Anglia în 2018, dovezile arată că guvernul britanic a falsificat rapoartele de autopsie pentru a adăuga Novichok-ul, deși acesta nu a fost identificat inițial.

În cazul lui Navalnîi, o otrăvire comandată de președintele Vladimir Putin a fost deja anunțată ca fiind cauza morții lui Navalnîi, fără nicio dovadă. Invocarea timpului necesar pentru a stabili dovezi concrete prin procese complexe de criminalistică și toxicologie a fost raportată în mass-media anglo-americană ca fiind un pretext pentru ascunderea corpurilor.

Meduza, o publicație de opoziție din Riga, raportează că „un medic care i-a consiliat pe asociații lui Navalnîi” a declarat că coagularea sângelui a fost „o cauză puțin probabilă de deces” – ceea ce este fals din punct de vedere medical.

În speculațiile despre otrăvire drept cauză a morții, este foarte probabil ca Navalnîi, echipa sa și oficialii CIA și MI6 să fi proiectat o repetare a operațiunii Tomsk din august 2020: s-a stabilit când Navalnîi avea să se întâlnească cu avocatul său în închisoare, pe 14 februarie, dar planul a fost implementat două zile mai târziu, fără resuscitarea pe care Navalnîi însuși o aștepta.

Armata de război de propagandă anglo-americană prezintă deja cauza a doua ca fiind adevărata cauză a morții lui Navalnîi. Dacă rușii anunță că cauza imediată este stopul cardiac sau anevrismul cerebral, fără o cauză 2, nu vor fi crezuți. Pe termen scurt, cauza 2 nu poate fi stabilită în mod credibil în Rusia, deoarece guvernul britanic a avut nevoie de zece ani, între 2006 și 2016, pentru a fabrica povestea despre Novichok-ul rus în cazul lui Alexander Litvinenko. În cazurile otrăvirii cu Novichok-ul rus din Anglia, procedurile judiciare, polițienești și patologice s-au întins pe parcursul a 6 ani, 2018-2024, fără rezultat și vor urma încă doi ani de anchete.

Citiorii înțeleg cu greu ceea ce s-a întâmplat pentru că mașina de război de propagandă Anglo-Americană este mai bună la ceea ce face decât partea rusă.

Dar când vine vorba de a face război cu arme, și nu cu vorbe, partea rusă este mult superioară, așa cum putem vedea acum în Ucraina.

Kremlinul a decis să se concentreze pe lupta principală. În Rusia, a fost mult timp evident că în închisoare sau în afara închisorii, Navalnîi era nesemnificativ din punct de vedere politic; acum este cu atât mai puțin semnificativ. Noua propagandă occidentală este la fel de ineficientă pentru ruși ca și Navalnîi însuși.

Scopul propagandei este diferit.

Declaraţia preşedintelui Joe Biden privind moartea lui Navalnîi clarifică acest lucru. “Această tragedie ne amintește de mizele acestui moment. Trebuie să oferim fondurile necesare pentru ca Ucraina să poată continua să se apere împotriva atacurilor brutale ale lui Putin și a crimelor de război. Știți, a existat un vot bipartizan care a fost adoptat în mod covârșitor în Senatul SUA pentru finanțarea Ucrainei. Eșecul sprijinului pentru Ucraina în acest moment critic nu va fi uitat niciodată. Va rămâne în istorie”.

Pentru a vedea probele de sânge și de urină analizate de germani, care dezvăluie dependența lui Navalnîi de litiu și benzodiazepine, apăsați aici și aici. Pentru dovezile testelor de păr apăsați aici.

Cercetările științifice care indică riscul formării cheagurilor de sânge din vaccinurile mARN împotriva coronavirusului sunt rezumate în mai multe locuri; de exemplu, aici.

Consensul medical privind riscul asocierii benzodiazepinelor cu alte medicamente în insuficienţa enzimelor hepatice şi tahicardia letală a fost documentat aici. Medicii ruși prescriu, de obicei, o benzodiazepină numită Grandaxin (tofisopam în Occident) pentru a reduce schimbările de dispoziție bipolare, anxietatea difuză și atacurile de panică. În timp ce este asociat cu un sedativ, de asemenea, frecvent prescris în Rusia pentru insomnie și comercializat ca Teraligen (alimemazină), riscul de insuficiență enzimatică hepatică care duce la un atac de cord nu este la fel de bine cunoscut ca în Statele Unite ale Americii și Regatul Unit și nu este monitorizat prin teste hepatice regulate.

Navalny, familia sa și organizația sa nu au recunoscut niciodată problemele sale de sănătate anterioare sau faptul că lua medicamente. Dar până în prezent, nu au depus plângeri împotriva Serviciului Federal de Penitenciare pentru privarea lui Navalnîi de medicamentele pe care le-a solicitat. Rămâne de văzut dacă familia sau administrația penitenciarului dezvăluie acum aceste date cu caracter personal.

Ascultați discuția de 60 de minute a postului Gorilla Radio cu Chris Cook, de duminică dimineață, 18 februarie:

https://gradio.substack.com/ 

Există o diferență notabilă între conducerea SUA și NATO cu privire la ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi. Biden a spus: “Nu faceți nicio greșeală, nu faceți nicio greșeală, Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi. Putin este responsabil.”. Când un jurnalist i-a cerut să clarifice dacă “a fost un asasinat?”, președintele a spus, “Răspunsul este că eu – nu știm exact ce s-a întâmplat, dar nu există nicio îndoială că moartea lui Navalnîi a fost o consecință a ceva ce Putin și huliganii săi au făcut.”

Insinuările de crimă nu apar în declaraţiile liderilor Franţei, Germaniei şi Marii Britanii.

Sursă: https://twitter.com/EmmanuelMacron/

Sursă: https://www.bundeskanzler.de

Sursă: https://twitter.com/RishiSunak/

Cei mai loiali dintre aliații mai mici ai SUA au fost, de asemenea, reticenți în a repeta afirmațiile lui Biden și au urmat exemplul francez și britanic. Remarcile lor indică faptul că Statele Unite nu reușesc să se ridice împotriva rușilor.

Oficialii guvernamentali canadieni au fost precauți cu privire la cauza morții lui Navalnîi; singura excepție a fost Bob Rae, un fost ministru de externe și reprezentant actual al Canadei la Organizația Națiunilor Unite. Rae a scris pe Twitter, „Putin l-a ucis pe #Navalny, ca și cum l-ar fi strâns de gât el însuși.”

Ministrul australian de Externe, Penny Wong, nu a contestat acuzațiile de omucidere, ci l-a imitat pe Biden, spunând, „Noi consierăm că guvernul rus este singurul responsabil pentru tratamentul și moartea sa în închisoare.”

Guvernul Noii Zeelande a fost mai precaut. Ministrul Afacerilor Externe, Winston Peters, a declarat reporterilor că moartea lui Navalnîi a fost „prematură… Transmitem condoleanțe familiei și celor dragi”. Primul-ministru Christopher Luxon a scris pe Twitter că a fost “îndurerat să afle despre moartea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi. A fost un susținător puternic al libertății și al luptei împotriva corupției”. Presat de un jurnalist, Luxon a adăugat că ar putea vorbi cu ambasadorul rus.

sursă: brunobertez.com

traducere și adaptare: Oana-Medeea Groza

1 COMENTARIU

  1. Se face prea mult caz de acest subiect…Putin ar putea sa-i dea în judecată pe cei care îl condamnă direct. În plus la ce se spune despre medicamentele pe care le lua…ăsta e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

SRS: Cozmin Gușă, candidat independent la președinția României. Detalii despre decizia...

Informația momentului: analistul politic Cozmin Gușă va candida la președinția României ca independent! Anunțul a fost făcut de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct...

Spânu: Institutele de sondare ce manipulează să fie pedepsite penal!

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat critic Eurobarometrul...

Israelul trebuie să se mulțumească cu faptul că n-a avut victime...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Cristian Diaconescu a vorbit despre...

Petrișor Peiu: Ungaria, Slovacia și Austria sunt „țări putiniste” pentru că...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petrișor Peiu a analizat profilul economic al unor state...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img