14.6 C
București
duminică, mai 12, 2024
14.6 C
București
duminică, mai 12, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăGold FMClasamentul Clubului de Gândire GOLD pentru Sectorul 5 al capitalei. Lupta electorală...

Clasamentul Clubului de Gândire GOLD pentru Sectorul 5 al capitalei. Lupta electorală se polarizează între Vanghelie și Piedone!

-

DISTRIBUIE:

Autor: Oana-Medeea Groza

În această săptămână, membrii Clubului de Gândire GOLD au analizat șansele candidaților de la Sectorul 5, în cursa electorală înscriindu-se următorii: Adrian Vigheciu (PSD – susținut și de PNL), Vlad Popescu Piedone (din partea PUSL), Alexandru Dimitriu (USR), Lidia Vadim Tudor (din partea AUR-ului). Membrii Clubului de Gândire GOLD consideră că lupta se va polariza între fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu Piedone, respectiv candidatul independent Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5.

Redăm în continuare câteva dintre părerile analiștilor Clubului de Gândire GOLD, care sintetizează opiniile tuturor membrilor.  

Ion Spânu:La Sectorul 5, Adrian Vigheciu, susținut de PSD-PNL, nu are mari șanse. O avem și pe Lidia Vadim Tudor, din partea AUR, care, deși este un om respectabil, fiica celebrului Corneliu Vadim Tudor, nu va avea nici ea șanse. Bătălia de acolo cred că se va da între Piedone și Marian Vanghelie. Va fi o bătălie foarte dură, asupra căreia vor fi îndreptați toți ochii, poate chiar mai mult decât la primăria generală a capitalei. Va fi meciul meciurilor! Deci la Sectorul 5 avem o bătălie senzațională între fiul lui Piedone, care are șansa a doua, și Marian Vanghelie, care e foarte cunoscut și este favorit. Vlad Popescu Piedone are șanse mai puține, fiind fiul tatălui său, lucru care nu e văzut cu ochi buni de cetățeni

Mircea Coșea:Oamenii vor vota după alte criterii. Prea puțin îi interesează partidul din care face parte un candidat sau legătura lui cu Ciolacu, Voiculescu sau alții. Pe oameni îi interesează să trăiască mai bine, pentru că sunt foarte multe probleme de rezolvat și, până în momentul de față, din păcate, niciunul dintre ‘actorii’ aceștia principali care se manifestă la televizor în fiecare zi nu au programe. Cristian Popescu Piedone este cam demodat, după părerea mea; este un primar de natură socialistă, comunistă, care umblă prin piețe, sărută copiii, dă mâna cu toată lumea și-și face o popularitate din aceasta de piață, dar nu prea spune ce vrea să facă în mod concret. Bucureștiul are nevoie să se transforme într-un oraș european. Momentan e doar o aglomerare de oameni care se blochează frecvent în trafic. Nu avem nicio garanție că există vreun program bine pus la punct și bine finanțat de consolidare, deși un cutremur puternic în București este iminent. La alegerile acestea, oamenii vor vota în funcție de simpatia și încrederea pe care o au pentru un anumit personaj.

La Sectorul 5, eu cred că Marian Vanghelie îl va învinge pe Vlad Popescu Piedone, pentru că băiatul acesta nu are decât calitatea că e fiul tatălui său. Domnul Vanghelie, însă, are un renume. Dânsul a făcut un lucru care a rămas în memoria celor care au o anumită vârstă și care vor vota, și anume ‘Revelioanele cu Vanghelie’, care au marcat foarte mult populația. El a rămas în memoria oamenilor ca un om cu un comportament exotic, cu o viață privată care a ieșit în public, dar care are două calități: spune lucrurilor pe nume și chiar a făcut ceva, inclusiv un fel de economate care au ajutat foarte mult populația săracă

Ciprian Purice:Mafia Piedone nu va rămâne în picioare. Doar dacă Piedone se va retrage de la capitală și rămâne la Sectorul 5, evident își va păstra primăria, pentru că Sectorul 5 e aparte. Nu există candidat care să-l bată.

Bogdan Comaroni:Gruparea de la Sectorul 5 s-ar putea înfrânge singură, pentru că Piedone are o problemă. Cât timp era varianta A și era bine negociat de Vociulescu, Piedone stătea liniștit și îl tot propulsa pe fiul său la Sectorul 5. Acum are o mare problemă, pentru că, după ce a ieșit Cîrstoiu din joc, șansele lui au scăzut simțitor. Dacă Piedone lua capitala, el deținea și Sectorul 5 prin fiul său, și Sectorul 4 prin Băluță și Sectorul 3 prin Negoiță, că e mare prietenie între ei. Așa, echipa lui Piedone, cu Voiculescu în frunte, își adjudeca o mare felie din București. Se va polariza între Piedone și Vanghelie lupta de la Sectorul 5 și eu cred că Piedone ar putea să renunțe la capitală și să se întoarcă la Sectorul 5, până la definitivarea listelor. Piedone va avea probleme, pentru că e din ce în ce mai contestat din punct de vedere juridic.

Marius Ghilezan:Vanghelie și Piedone au același profil electoral, folosesc aceleași metode și tactici electorale și cam au același instrumentar de lucru, dar dăm un plus fiului lui Piedone, pentru că se află la putere. Nu se știe dacă nu cumva se face un aranjament și se întoarce Piedone. Mulți îl vor vota pe Piedone.

În săptămânile următoare vor fi evaluați și clasați candidații la alegerile locale din principalele orașe ale României, unde lupta electorală este de interes național.

Citiți și:

Surpriza de pe locul 1! Clasamentul listelor partidelor la europarlamentare realizat de membrii Clubului de Gândire GOLD.

Topul candidaților la europarlamentare realizat de membrii Clubului de Gândire GOLD!

Topul negativ al candidaților la europarlamentare realizat de membrii Clubului de Gândire GOLD!

Topul candidaților la Primăria Generală a Bucureștiului, realizat de membrii Clubului de Gândire GOLD!

Luptă strânsă la Sectorul 1! Clasamentul Clubului de Gândire GOLD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Mesajul greu de digerat al filmului 21 de rubini: pădurea nu...

Autor: Ierom. Lavrentie Din start recomand doi critici pozitivi și argumentați ai filmului pentru o înțelegere corectă, înainte de a așterne și observațiile mele: Pr. Mihai...

A început campania electorală, e doar mult zgomot pentru nimic, apare...

Autor: Cozmin Gușă De marți până joi am vizitat trei județe, Constanța, Tulcea, Galați, și am câteva concluzii despre campania electorală, dar mai ales despre...

Ședința Comitetului Director al FRJudo din data de 11.05.2024

Astăzi, în incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani a avut loc ședința Comitetului Director al Federației Române de Judo. La această ședință...

Când armele vorbesc în locul dreptului internațional

Autor: Petru Romoșan Începând de pe 21 mai președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu va mai fi nici măcar formal un președinte legitim. Nici parlamentul și...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img