9.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
9.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriDOCUMENTE DIN DOSAR / Patriarhul Daniel și ÎPS Teodosie, tîrîți în procesul...

DOCUMENTE DIN DOSAR / Patriarhul Daniel și ÎPS Teodosie, tîrîți în procesul deschis de „omul serviciilor” (1)

-

DISTRIBUIE:

Autor: Ion Spânu

Săptămîna trecută, Curtea de Apel din Constanța a avut pe rol un dosar de-a dreptul istoric, în care „intimații” erau Patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie și subsemnatul!

Procesul acesta, care a șocat opinia publică, a fost deschis de așa-zisul călugăr Călin Cristi, pe care opinia publică îl cunoaște din aparițiile sale la televiziunile naționale, în care aducea acuzații grave, fără probe, împotriva unor înalți ierarhi din BOR.

După cîteva zile de „celebritate”, a ieșit la iveală faptul că acest pseudo-călugăr nu este decît un impostor, folosit de forțe oculte pentru a ataca Biserica ortodoxă Română chiar din interior!

În acest dosar, practic, „călugărul” Călin solicită instanței să anuleze Ordonanța procurorului de la Curtea de Apel Constanța, prin care, după o anchetă temeinică, tocmai lui Cristi Călin i s-a făcut un dosar penal pentru zădărnicirea înfăptuirii justiției, adică, mai simplu spus, pentru inducerea în eroare a organelor de anchetă!

Din întîmplare, în acest proces sînt angrenat chiar eu, așa că am putut să solicit instanței copii din dosar și pot acum să vi le prezint.

Înainte de toate, să vă prezint pe scurt cum s-au derulat evenimentele ce au dus la acest proces și cum am reușit datorită acestora să demasc existența unui „serviciu secret intern în BOR”, adică a unui grup ocult care folosește informatori și acoperiți exact ca orice alt serviciu secret!

TOTUL A PORNIT DE LA O BANALĂ, DAR IMPORTANTĂ DOCUMENTARE LA PIATRA NEAMȚ

Așadar, în octombrie anul trecut, într-o banală, dar importantă documentare, am decis să plec la Piatra Neamț pentru a discuta cu pr. Constantin Țuțuianu

De ce „banală”? Pentru că nu doream altceva decît să am confirmarea sau negarea din partea preotului Țuțuianu despre existența unor scrisori de la cîțiva foști elevi de seminar care-l acuzau pe Patriahul Daniel de întreținerea de relații sexuale cu ei în timpul mandatului săi de Mitropolit al Moldovei. 

Se știe că pr. Țuțuianu făcuse și dumnealui astfel de acuzații cu ani în urmă în cadrul celebrei emisiuni „În premieră”, realizată de Carmen Avram la Antena 3. De atunci, periodic, pe diferite site-uri, apăreau aceleași întrebări, referitoare la astfel de scrisori de la elevii minori de seminariu, cu care pr. Țuțuianu îl șantaja pe actualul Patriarh Daniel, și astfel își păstra postul la biserica din Piatra Neamț.

Precizare. Deși pr. Țuțuianu vorbise clar în emisiune despre aceste acuzații la adresa Patriarhului Daniel, nici un jurnalist nu i-a pus banala întrebare: aveți aceste scrisori compromițătoare la adresa Patriarhului sau doar ați auzit de existența lor?  Exact asta urmăream eu în documentarea aceasta, să-i pun părintelui Țuțuianu această întrebare! 

De ce „importantă”? Pentru că ambele răspunsuri posibile, „le am” sau „nu le am”, lămurea această chestiune pentru totdeauna, astfel:

– dacă părintele Țuțuianu mi-ar fi spus că nu le are, înceta definitiv șantajul „anual” la adresa Patriarhului, ocrotind, în acest fel, instituția fanion a bisericii noastre

– dacă părintele Țuțuianu mi-ar fi confirmat că le are, i-aș fi cerut doar să mi le arate, să am convingerea că acestea există, și să cer fundamentat Patriarhului să lămurească chestiunea, punînd la dispoziția Sfîntului Sinod această informație, pe baza căreia să se ia o decizie dreaptă.

În ambele situații, răspunsul părintelui Țuțuianu era decisiv, extrem de important, și, îndiferent de consecințe, el se constiuia într-o probă irefutabilă în favoarea BOR, fie că îl apăra pe Patriarhul Daniel, fie că ducea la înlăturarea sa din fruntea BOR, căci, mai presus de oameni, rămînea Biserica.

DE UNDE ȘTIA CRISTI CĂLIN DE DEPLASAREA MEA LA PIATRA NEAMȚ ȘI CINE L-A TRIMIS PE URMELE MELE?

Totul decursese normal în prima zi, cînd am făcut o escală la Brașov, unde am înnoptat. Dimineața următoare am plecat spre Piatra Neamț, unde, după ce m-am cazat la hotelul din centrul municipiului, am luat legătura cu părintele Țuțuianu, care a fost de acord să ne întîlnim a doua zi, căci atunci nu se afla în localitate. Era destul de suspicios, dar, în glasul său se simțea că este dispus să vorbească despre orice. Din acest motiv, după ce a negat că ar avea acele scrisori despre care multă lume vorbise, ne-am înțeles să vorbim a doua zi dacă, după o noapte de cugetare, ar considera că are ceva în plus să-mi spună. 

Spre marea mea surpriză, în dimineața următoare, fiind la hotel, am primit un telefon de la… falsul călugăr Cristi Călin, care-mi cerea insistent să-i dau „share location” pentru a veni la mine să discutăm! Cum nu sînt un ageamiu în meserie, vă dați seama că am refuzat să-l primesc în hotel pe unul care se autodeclarase homosexual. La insistențele lui, i-am motivat că nu știu să dau share location, deși, desigur, e cel mai ușor lucru.

Din acel moment, însă, mă obsedaseră cîteva întrebări cumplit de importante. Prima era: „De unde știa Cristi Călin de prezența mea la Piatra Neamț, din moment ce despre această deplasare știau doar 2-3 persoane?” A doua: „Ce urmărea acest imbecil sau cei care l-au trimis pe urmele mele?

Ca să aflu răspunsurile ce mă măcinau, am acceptat să mă întîlnesc cu Călin Cristi la o cafenea pe care mi-a indicat-o el, unde am stat doar 10 minute, căci individul nu părea dispus să mă lămurească în privința întrebărilor mele. Avea un singur lucru de spus: „Vreau să merg și eu cu dvs. la părintele Țuțuianu!” Evident, am refuzat, spunîndu-i clar că nu am niciun motiv să iau un personaj ca el la o întîlnire cu cineva!

Lăudîndu-se sau pentru a mă impresiona, mi-a spus, totuși, că el lucrează cu „serviciile” și că oameni importanți îi coordonează mișcările.Crezînd că, pur și simplu, bate cîmpii, l-am lăsat cu ochii în ceață și, pentru că nu am mai primit niciun telefon de la părintele Țuțuianu, conform înțelegerii, am plecat spre casă, considerînd răspunsurile sale din seara precedentă ca fiind suficiente.

Asta a fost toată povestea de la Piatra Neamț. Sau, mai exact, ce știam eu atunci, căci lucrurile s-au complicat într-un mod inimaginabil! În urma mea, acest fals călugăr imbecil, avea să declanșeze un adevărat tsunami, punînd pe jar polițiștii și procurorii din Piatra Neamț!

„CĂLUGĂRUL” A SUNAT LA 112, ANUNȚÎND CĂ VREAU SĂ-I DAU 100.000 EURO LUI ȚUȚUIANU PENTRU SCRISORI!

În jurul orei 11:00, am plecat din Piatra Neamț, îndreptîndu-mă spre Craiova. Pe drum, la ora 14, ca în fiecare joi, aveam o emisiune la Gold FM cu Cozmin Gușă, așa că am oprit undeva și, timp de o oră, eram în direct, povestind chiar ce făcusem la Piatra Neamț (emisiunea se găsește pe internet), inclusiv mirarea în legătură cu prezența „călugărului” care mă filase!

Cînd doar trecusem de Pitești, în jurul orei 21:30, am fost sunat de la televiziunea „Curier TV” din Pitești, de către Marilena Barața, realizatoarea emisiunii, care este și patroana postului, care mi-a spus că acel fals călugăr, Călin Cristi, o anunțase  că am fost răpit în Piatra Neamț și că el m-a dat dispărut la 112!

Am rugat-o pe doamna Barața să-l introducă pe Călin Cristi pe post în direct cu mine, ceea ce s-a întîmplat. Individul era șocat că îmi aude vocea și repeta mereu: „Nu cred că sunteți spre Craiova, nu aveți cum!”, așa că, pentru toți telespectatorii, am rugat-o pe Marilena Barața să intru în direct de acasă, cu video, astfel încît să se vadă impostura acestui fals călugăr! Ce a urmat, a fost, pur și simplu, o execuție în direct a falsului călugăr!

Acum, am intrat în posesia tuturor documentelor din dosar. Iată ce făcuse falsul călugăr în urma mea, la Piatra Neamț! Citiți stenograma oficială a convorbirii sale la 112 și confruntați-o cu ceea ce v-am relatat mai sus că s-a întîmplat cu adevărat: 

Acesta este primul document pe care vi-l prezint. Sin stenogramă, vedeți ce s-a întîmplat în spatele meu, în timp ce eu mergeam spre casă, fără să am habar că un nebun mă dăduse în urmărire, enervat că nu mă mai găsea pentru a mă tatona, așa cum primise ordine „de la cursuri”, cum spune el într-un limbaj cifrat în timpul convorbirii!

În aceste zile, Călin Cristi m-a sunat de mai multe ori, recunoscînd că a mințit și că a exagerat în tot ce a făcut la Piatra Neamț. I-am spus și repet că are o singură șansă să-l iert: să spună tot adevărul, inclusiv cine l-a pus să mă urmărească și să mă împiedice să iau legătura cu părintele Țuțuianu, altfel îi voi face toate plîngerile necesare pentru a răspunde pentru faptele sale reprobabile!

Acest Călin Cristi mi-a indicat și persoanele care l-au trimis în această operațiune:IONUȚ CORDUNEANU, vicar patriarhal la Patriarhia BOR, și LAURENȚIU SEGNEANU, INSPECTOR EPARHIAL AL Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.Cu al doilea am și discutat la telefon, iar declarația lui Corduneanu o veți putea citi în partea a doua a serialului.

sursă: topsecretcraiova.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Înregistrările BOMBĂ despre traficul de influență și corupția din România –...

Autor: Oana-Medeea Groza Jurnalista Iosefina Pascal a abordat subiectul dezvăluirilor incendiare referitoare la rețeaua lui Florian Coldea și la corupția de la nivelul statului, în...

Părintele Ciprian Mega: o lecție de patriotism și demnitate românească, tocmai...

Autor: Ionuț Țene Pe părintele Cipiran Mega nu l-am cunoscut personal, ci doar prin comunicarea privată, printr-o o rețea de socializare în anul 2016, când...

Liviu Alexa: Ma bag in razboiul Dines vs Cancan & RTV....

Autor: Liviu Alexa Daniel Dines e un miliardar pe hartie generat de bule si controverse bursiere care a fatat un unicorn ce, paradoxal, a fost...

Continuă bătaia de joc la Capitală – acum cu actori reșapați.

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat și comentat situația de la București, unde medicul...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img