18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeGușă: Mitropolitul Longhin Jar e dărâmat pas cu pas, i se pregătește...

Gușă: Mitropolitul Longhin Jar e dărâmat pas cu pas, i se pregătește lichidarea fizică. Autoritățile române și BOR sunt direct responsabile!

-

DISTRIBUIE:

Gușă: Mitropolitul Longhin Jar e dărâmat pas cu pas, i se pregătește lichidarea fizică. Autoritățile române și BOR sunt direct responsabile! Rușine Marcel Ciolacu, rușine Preafericirea voastră Daniel, de la Iohannis n-am așteptări oricum!

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Autor: Cozmin Gușă

Aseară și în această dimineață au circulat niște imagini de speriat cu mitropolitul Longhin Jar, patriotul român ce păstorește în Bucovina, îl aveți în imagini în acest articol, care apărea bătut, învinețit la ambii ochi, tumefiat la față, nu se știa nimic despre celelalte părți ale corpului, dar poziția era de imobilizat în pat. Mi s-a părut incredibil și i-am rugat pe mai mulți dintre colegii noștri investigatori, Liviu Alexa, Iosefina Pascal, Bogdan Comaroni, Ion Spânu, să îmi spună părerea lor. Ne-am tot chinuit fiecare dintre noi, eu am început să dau telefoane de dimineață, pentru că nu îmi venea să cred că este adevărat. Din nefericire, prieteni, pot să vă spun că este adevărat; cumva am ajuns prin intermediari și prieteni să se discute la Bănceni, acolo, în Ucraina, la mănăstire, și într-adevăr mitropolitul Longhin Jar a fost bătut din nou, a fost maltratat, se pare că nu a fost prima dată în ultima vreme, în ultimele săptămâni, de când n-am mai vorbit despre asta, dar acum a fost bătut rău.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Acesta este prețul Ortodoxiei curate! Mitropolitul Longhin Jar”

Au mai sunat unii înaintea mea, până când să ajungă la această concluzie, și li s-a dat un răspuns oficial că, de fapt, mitropolitul, din cauza unei medicații pe care o ia, din pricina unor afecțiuni de sănătate, s-a împiedicat și a căzut și nu se simte bine, dar va ieși cu o poziție publică. Asta este minciuna în spatele căreia ar trebui să se ascundă un uriaș scandal, în care autoritățile din Ucraina, sau poate agenți britanici sau americani care luptă împotriva ortodoxiei, acolo ortodoxia fiind considerată așa, ceva foarte grav, astăzi, în Ucraina, dacă mai ești, dacă te arăți, dacă Doamne ferește mai și ai legături cu ortodoxia soră din Rusia, deci acești agenți au acționat și acum îmi este foarte clar că vor să-l extermine fizic pe mitropolitul Longhin Jar. A fost degeaba cât am urlat de la acest microfon, a fost degeaba ieșirea în stradă a altor colegi jurnaliști, mai ales cei de la Realitatea Plus, cu Alexandra Păcuraru în frunte, care s-au dus în fața ambasadei Ucrainei în mod repetat, oameni din societatea civilă, patrioți ortodocși, autoritățile noastre, pe care le plătim să ne apere și pe noi, dar le plătim pentru ca să-i apere și pe frații noștri care sunt români sau sunt ortodocși români, cu atât mai mult, au rămas impasibile. De ce? De frica americanilor! Li s-a spus să nu acționeze, pentru că acolo se desfășoară o procedură de exterminare a ortodoxiei din Ucraina.

Este o rușine mare pentru Marcel Ciolacu că n-a acționat. Vă aduceți aminte că l-am atenționat și acum două trei luni, când s-a întâmplat ceva, a zis că va da un telefon, că nu e atât de grav, că s-a intervenit, probabil că n-a făcut nimic sau, dacă a făcut ceva, n-a fost luat în seamă. Rușine, Marcel Ciolacu, în condițiile în care știu că ești un practicant ortodox, crezi în Dumnezeu, sprijini biserica, dar biserica se sprijină la necaz și oamenii din biserica românească din Ucraina sunt la necaz. Frații noștri de acolo, călugări, unii din București, din Sectorul 3, din Sectorul 4, în frunte cu mitropolitul Longhin Jar, sunt intimidați, maltratați, pentru că n-au vrut să plece. Se dorește să fie alungați dintr-un loc în care, vă repet, nu doar că se slujește Dumnezeul nostru ortodox, dar se îngrijesc copiii necăjiți de atâta amar de vreme, este o biserică și o mănăstire sfântă. Nimeni nu o apără.

Îmi permit să spun, știu că o să se supere mulți, rușine, Preafericirea voastră Părinte Patriarh Daniel! Nu mă interesează deloc scuzele că ei nu vor să vină cumva în jurisdicția Bisericii Ortodoxe Române. Asta nu-i o scuză de Patriarh, asta nu e o scuză de slujitor ortodox, asta este o scuză de om laș, de om care nu înțelege că trebuie să-și apere frații, pentru că e doar de aici, de la București, pot să fie apărați frații ortodocși din Ucraina; nu de la Chișinău, nici de la Moscova, nici de la Belgrad, nici de la Sofia, de la București, Părinte Patriarh! Despre Iohannis nu zic nimic, pentru că el oricum n-are nicio treabă cu România. Mi-am vărsat năduful și mărturisesc că sunt extrem de mâhnit, închipuindu-mi doar cu ochii minții prin ce trec sărmanii călugări de la Bănceni, ortodocși români care își apără spiritualitatea și, într-un fel, să știți că ne apără indirect și pe noi. Sunt mult mai vrednici decât cei mai mulți dintre noi și noi nu facem nimic pentru ei.

3 COMENTARII

  1. Dacă se face o petiție oficială adresată BOR, cu scopul sprijinirii mitropolitului Longhin, ar fi util să știm pentru a participa. Este obligatoriu, pentru noi creștinii ortodocși, să fim uniți în niște demersuri clare și coerente, pentru apărarea ortodoxiei, a unității bisericii ortodoxe. Rușine ucrainienilor că permit așa ceva. Rușine celor din America care sprijină această ruptură.

  2. Ucraina fascistă va fi nimicită, Londra și SUA vor trebui să aibă și ei orașe distruse, dar ortodoxia așteaptă alegerile din SUA ca să vadă dacă va mai fi cazul de răzbunare .
    Comunismul și teroarea au fost aduse în România, de Ucraina, nu de Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Marian Zlotea dezvăluiri senzaționale despre mafia Statului Paralel din vremea lui...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marian Zlotea, fost politician, unul dintre condamnații...

Ionescu: Vom pune mare presiune în continuare asupra generalilor interlopi, bravo...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu (noul membru al Clubului de...

Petrișor Peiu: Consumul redus de energie din România demonstrează dezindustrializarea țării...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Raport despre economie”, de la Radio Gold FM, profesorul de economie Petrișor Peiu a vorbit despre domeniul energetic al României,...

Comaroni: Activitatea firmelor vizate pentru extorcare de către generalii-interlopi, era blocată...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a explicat la ce...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img