6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEditorialeLăcătușii lui Coldea - partea a treia – “Influencerii lui Coldea și...

Lăcătușii lui Coldea – partea a treia – “Influencerii lui Coldea și banii la sacoșă”

-

DISTRIBUIE:

Autor: Iosefina Pascal

Cântărețul ANDREIANU MIHAIL EDUARD, cunoscut drept CRBL, a fost asociat într-una dintre firmele mamei (Elisabeta Mărunțiș) finului lui Florian Coldea, Bogdan Mărunțiș.

Această firmă, Global Kendama, este una dintre cele care au căpușat fabrica de geamuri, GEROM S. A., folosindu-se ilegal de spațiile și curentul fabricii pentru a mina criptomonede.

Chiar CRBL vorbește despre cum si-a “digitalizat colecția de jucării Kendama”, transformându-le în NFTuri pentru a fi vândute pe criptomonede.

Mai mult decât atât, CRBL a promovat în mod activ înșelătoria CryptoDATA , prezentându-se în spațiul public drept unul dintre partenerii firmei CryptoDATA.

Într-un podcast găzduit de Cosmin Seleși in 2021, CRBL a făcut o reclamă de tip teleshopping produselor CryptoDATA:

CRBL vorbește despre cum „ei” pun la dispoziție un laptop de minat criptomonede și despre cum au o aplicație de mesagerie bazată pe blockchain (Wispr) prin care se trimit criptomonede, susținând in mod fals că aplicația nu are nevoie de internet.

CRBL susține că el a muncit la realizarea telefonului și face prezentarea telefonului făcând un unboxing al telefonului, susținând iarăși că așa au gândit ei prezentarea telefonului.

De asemenea susține în mod fals că acest „second phone” e securizat pentru a ascunde tranzacții și conversații.

Repetă, în mod obsesiv, că „noi, CryptoData, nu putem să îți spunem cât de sigur e acest telefon decât dacă știi ce e aia blockchain”, adică dacă știi nu trebuie să îți mai explice.

Ba chiar a mers atât de departe încât să spună că, „ei, CryptoDATA, oferă 1 milioane de dolari oricui poate să intercepteze comunicarea dintre 2 telefoane CryptoDATA.

CRBL repetă că „ei, CryptoDATA”, au făcut și un laptop care e la fel de sigur ca telefonul și că funcționează și ca miner, portofel de criptomonede, dar și ca laptop obișnuit.

Cea mai mare minciună din toată conversația este că aplicațiile lor nu se folosesc de internet și, ca atare, sunt foarte sigure. În același timp spunând că trebuie să te conectezi la Wi-Fi (rețea de internet wireless), sau să cumperi un SIM prepaid.

CRBL susține că lansarea telefonului s-a făcut la Dubai în martie 2019, iar lansarea ar fi costat 1 milion de euro. Ciudat, având în vedere faptul că în martie 2019 nu existau aceste telefoane, producția începând undeva la sfârșitul anului 2019.

Telefonul costă, conform spuselor lui CRBL, 1200 lei, un preț mult diferit față de cel de pe site. Și declară, în mod fals, că s-au vândut în primul an toate cele peste 60.000 de telefoane, deși sursele din cadrul CryptoDATA mi-au demonstrat că și acum se vând telefoane din lotul celor fabricate inițial în China. Adică nu s-au vândut deloc bine.

Spune că în firma CryptoData sunt 5 persoane asociate, deși nu apare nici măcar el ca asociat al CryptoDATA, și colaborează cu altă firmă care vinde produsele. Probabil o altă firmă de-a lui Ovidiu Toma, după cum am arătat în ancheta „Lăcătușii lui Coldea – partea a doua”. Sau, poate, se referea că telefoane sunt vândute prin partenerii de la KaratBars, escrocii căutați de autorități la nivel internațional.

Au avut lansare și la Barcelona pe Estado Olimpico, în cadrul unui meci demonstrativ, iar Ronaldinho și Messi făceau reclamă pentru CryptoDATA. Săracii oameni, au pățit ce a pățit și echipa de MotoGP RNF APRILIA câțiva ani mai târziu. Adică au promovat și luat țeapă.

CRBL susține că au făcut și primul supercar electric în Buzău (unde se află, întâmplător, ferma de criptomonede din fabrica GEROM S. A), dar pe care nu l-au putut lansa pentru că a venit pandemia. Interesant e că și Cosmin Seleși punctează faptul că mașina nu poate fi găsită nicăieri. Sursele din cadrul CryptoDATA mi-au relatat că acest așa-zis supercar este, de fapt, doar o machetă de prezentare. Nu a fost produsă niciodată.

Mă întreb, totuși, cum a ajuns CRBL să fie asociat într-o firmă cu mama colonelului Bogdan Mărunțiș, finul lui Florian Coldea, încă de la momentul preluării ilegale a fabricii de geamuri GEROM S. A și transformării acesteia într-o fermă cu 25.000 de mineri?

Apoi mă întreb în ce calitate vorbește CRBL despre „noi, CryptoDATA”, din moment ce nu apare asociat, la vedere, în firma CryptoDATA?

Sigur că mă întreb dacă toată această „promovare” a fost făcută de CRBL gratis?

Mai avem influenceri care promovează CryptoDATA, dar „doar pentru cunoscători”. Un exemplu este Radu Banciu, prezentatorul emisiunii Fotbal All Inclusive, care folosește în cadrul emisiunii un laptop chiar de la CryptoDATA, cu logo-ul firmei vizibil pe acesta.

Te întrebi dacă Radu Banciu știe ce escrocherie promovează și dacă postul respectiv știe ce produs e promovat în cadrul acelei emisiuni?

Bani la sacoșă prin cărăuși

Un eveniment foaaarte interesant a fost prezentat de surse din cadrul CryptoDATA.

Undeva în China, Ovidiu Toma a avut nevoie de niște „favoruri”, mai exact ca cineva să livreze CASH o sumă mare de bani (850.000 HKD, adică 110.000 dolari americani), trimisă de Ovidiu Toma în bitcoin, către altcineva. Banii au fost retrași de intermediar în două tranșe și livrați printr-o altă persoană la destinatar.

Cam mare bătaia de cap pentru o tranzacție ce putea fi făcută legal prin bancă, nu?

Interesant este și destinatarul banilor, o anume Narcisa Pheres, supranumită „prințesa diamantelor” și „stăpâna minelor de aur din Africa”. Facem ce facem și tot la celebrele mine de aur din Africa ajungem. Aceleași mine de aur pe care susțineau partenerii escroci ai lui Ovidiu Toma că le-ar deține și exploata. Narcisa Pheres este, conform informațiilor publice, stabilită de peste 10 ani în China și are o afacere de multe milioane de dolari cu bijuterii din aur și diamante, deci pare de neînțeles de ce ar avea nevoie de bani de la Ovidiu Toma. Și mai suspect fiind modul în care Toma i-a dat acești bani prin doi intermediari.

De ce a fost nevoie de multiple tranzacții în bitcoin și retragerea banilor cash? De ce a vrut Ovidiu Toma să se ascundă, dacă este un om de afaceri atât de onest? Întâmplător, sau nu, în aceeași perioadă în care s-au predat banii existau niște transporturi de telefoane cu „probleme” blocate în China.

Și, în final, mă întreb câte astfel de sacoșe de bani au mai fost plimbate și, mai important, pe la cine au ajuns?

Încă o dată vedem „utilitatea” criptomonedelor în afaceri dubioase și activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

SRS: Cozmin Gușă, candidat independent la președinția României. Detalii despre decizia...

Informația momentului: analistul politic Cozmin Gușă va candida la președinția României ca independent! Anunțul a fost făcut de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct...

Spânu: Institutele de sondare ce manipulează să fie pedepsite penal!

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat critic Eurobarometrul...

Israelul trebuie să se mulțumească cu faptul că n-a avut victime...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Cristian Diaconescu a vorbit despre...

Petrișor Peiu: Ungaria, Slovacia și Austria sunt „țări putiniste” pentru că...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Petrișor Peiu a analizat profilul economic al unor state...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img