9.9 C
București
vineri, noiembrie 8, 2024
9.9 C
București
vineri, noiembrie 8, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăSportPatronul din acte al CFR Cluj e falimentar. Rolul miliardarului Maurer
Data publicării: octombrie 5, 2024 14:30

Patronul din acte al CFR Cluj e falimentar. Rolul miliardarului Maurer

Data publicării: octombrie 5, 2024 14:30

DISTRIBUIE:

CFR Cluj a luat ființă în 1907, când Clujul făcea parte din Austro-Ungaria, sub numele de Kolozsvári Vasutas Sport Club (KVSC), echipa feroviarilor clujeni. Este a treia echipă înființată la Cluj și a zecea apărută pe teritoriul actual al României. De-a lungul timpului, CFR Cluj s-a confruntat cu numeroase probleme, printre care o  perioadă de recul și chiar o insolvenţă. În anul 2017 Marian Bagacean a achiziționat 62% din acțiunile CFR Cluj.

Contabilul Băgăcean a preluat  CFR în plin declin

Declinul CFR Cluj a început în 2015, când Tribunalul Comercial Cluj a decis să deschidă procedura de insolvență a clubului, care avea datorii ce depășeau 90 de milioane de lei. Una dintre companiile care au solicitat insolvența acum trei ani și, din nou, pe 3 aprilie a acestui an, este PP Protect SRL, o firmă de pază. PP Protect este deținută de Teodor Pop Pușcaș, fostul șef al Poliției clujene. Conform unor surse, în timpul precedentei proceduri de insolvență, compania de pază a prestat servicii pentru două meciuri ale CFR Cluj, dar aceste servicii nu au fost plătite, acumulând astfel noi datorii.

În anul 2017 Marian Bagacean a achiziționat 62% din acțiunile CFR Cluj, devenind noul patron al clubului din Gruia. În schimbul acțiunilor, Bagacean s-a angajat să investească 4,5 milioane de lei în club, suma necesară pentru ieșirea acestuia din insolvență. Contabil de profesi, Băgăcean deține companiile ART Consult SRL, Smartcons MRU și Mastercont MRU,  Virtual media solutions, toate active în sectorul financiar. Deşi s-a angajat să investească o sumă colosală în clubul CFR,  firmele lui Băgăcean au un profit de nimic.

Există o vorbă din popor: săracii oameni bogaţi. La fel şi în cazul lui Băgăcean. Acesta a devenit acţionar la CFR şi şi-a asumat investiţii de milioane în condiţii în care afacerile sale au profit de aprozar.  Conform ultimel date raportate, în anul 2023, SMARTCONS MRU SRL, a înregistrat un proft de 51 597 lei. Art Consult SRL a fost radiată în anul 2023, după 23 de ani de activitate. Ultimele date financare disponibile ale firmei datează din anul 2011, an în care firma a obţinut un profit de 12 024 lei. A treia firmă a lui Băgăcean. Mastercont SRL a avut, în anul 2023, un profit de 30 587 lei. Virtual Media Solutions a înregistrat, în anul 2023, un profit de 18 837 şi a adunat datorii de 244 376 lei.

Băgăcean, în cârdăşie cu Maurer

Dacă ne luăm după profit, pare că Băgăcean adiminstrează un magazin de cartier. cu toate acestea îşi permite să fie asociat cu Simioan Maurer Andreas. Astfel că Băgăcean administrează, alături de Bercaru Florin, firma Maurer Imobiliare Cluj controlată de facto de către Simon Andreas Maurer.  Neamţul Maurer s-a pogorât peste România ca un zeu imobiliar şi deţine un imperiu de afaceri. Mauer imobiliare SRL e scindată în Maurer Imobiliare Constanţa SRL, Maurer Imobiliare Mureş SRL,  Maurer Imobiliare Land Constanţa SRL, Maurer Imobiliare Sibiu. Acesta mai deţine şi firmele Maurer Villas SRL, Maurer Administration SRL, Maurer for life SRL, Maurer Administration Constanţa SRL, Rominovationa development SRL, Maurer Energy SRL, Administration Two SRL, GCG Worldwide SRL, Maurer Avagarden 5 SRL,  Maurer Residence Administration SRL.

Maurer Imobiliare Cluj a avut, în anul 2023, o cifră de afaceri de 17 919 lei şi un profit  de 208 718. De asemenea, firma a adunat datorii de 41 880 182 lei. Firma mamă, Maurer Imobiliare SRL a avut, în anul 2023, o cifră de afaceri de 50 156 724 şi a înregistrat un profit de 488 888 lei. Maurer Imobiliare Constanţa SRL a avut o cifră de afaceri de 17 664 366 lei şi un profit net de 460 825 lei. Maurer Imobiliare Land Constanţa a avut o cifră de afaceri de 1 440 747 lei şi un profit de 1 655 983 lei. Maurer Imobiliare Sibiu este, de asemenea,  administrată de Bercaru Florin care se ocupă şi de firma de la Cluj împreună cu Băgăcean. Spre deosebire de celalte firme, Maurer Imobiliare Sibiu se află pe minus, îregistrând în anul 2023 un profit de – 634 453 lei şi a adunat datorii de 660 969 lei.

În 2024, neamţul Maurer a ajuns la condurea Consulatului Onorific al Republicii Filipine, inaugurat la Braşov

Republica Filipine și-a extins prezența diplomatică în Brașov prin inaugurarea Consulatului Onorific, numindu-l  pe omul de afaceri Simon Andreas Maurer consul onorific. Filipine a deschis oficial Consulatul Onorific la Brașov pe 21 iunie 2024. Ceremonia, desfășurată în cartierul Avantgarden3, a reunit personalități din ambele țări, inclusiv reprezentanți ai autorităților filipineze și române, alături de lideri locali din Brașov. Nu întelegem rostul unui astfel de consulat în Braşov, în condiţiile în care e destul de evident că nu există o comunitate extinsă de filipinezi în oraşul de la poalele Tâmpei. Cu atât mai puţin înţelegem numirea în funcţia de consul onorific al lui Maurer. Putem doar să  speculăm că Maurer are interese în zonă, căutănd mână de muncă asiatică ieftină, consolidând astfel relaţiile dintre România şi Filipine.

„Mă simt deosebit de recunoscător şi onorat de misiunea care mi-a fost încredinţată de autorităţile filipineze. În această nouă calitate, mă voi strădui să mă achit cu cinste şi onoare de toate îndatoririle care-mi revin. Vreau să fiu de un real ajutor pentru filipinezii din România, pentru că, în acest moment, ei trebuie să meargă la Budapesta pentru a-şi rezolva problemele. În al doilea rând, vreau să întăresc relaţiile bilaterale economice. Am o serie de proiecte foarte interesante pe energie verde şi în domeniul medicinei, capitol la care ei suferă, iar soluţiile noastre sunt eficiente şi accesibile. Ulterior, vom aborda proiecte de reconversie a spaţiilor de locuit. Acestea ar fi trei aspecte principale de natură economică pe agenda mandatului meu. Cel mai important avantaj de care România beneficiază este forţa de muncă filipineză. Şi vreau să dezvolt acest aspect prin asigurarea unor condiţii de trai şi de muncă mai bune”, a declarat Maurer la ceremonia de deschidere.

În 2015, Maurer a intrat în atenţia DNA după ce odată cu un teren a cumpărat şi un primar

Maurer i-a făcut cadou un BMW X6 fiului primarului Şelimbărului de la care ar fi cumpărat, prin interpuşi, un teren de 100.000 de metri pătraţi pe care s-a ridicat complexul Avantgarden3 Sibiu. Terenul este situat la graniţa Sibiului cu Şelimbărul, iar cei care eliberează autorizaţii de construcţie în zonă sunt reprezentanţii comunei din judeţul vecin.

Terenul a fost achiziționat pentru suma de 12,7 milioane de euro de la apropiații și intermediarii lui Daniel Maricuț care, conform procurorilor DNA, a asigurat obținerea ulterioară a autorizațiilor necesare. Procurorii susțin că selecția terenurilor s-a bazat exclusiv pe protecția oferită de primarul Ioan Daniel Maricuța, aspect dedus din faptul că un alt teren din zonă, nu a putut fi valorificat, deși era mai ieftin, întrucât nu  primit niciodată autorizație de construire.

În cazul Maurer Imobiliare, care a achiziționat terenul de la intermediarii lui Maricuța, procesul de obținere a autorizațiilor a fost accelerat considerabil. Dezvoltatorul a primit autorizația pentru primul bloc la doar 25 de zile după emiterea certificatului de urbanism, o perioadă considerată de procurori prea scurtă pentru a obține toate avizele necesare. Aceeași primărie condusă de Daniel Maricuța a eliberat autorizația de construire pentru al doilea bloc fără a avea toate avizele.

Conform publicaţiei Buna Ziua Braşov, pentru construcția celui de-al treilea bloc din complexul Avantgarden, Maurer Imobiliare nu a mai așteptat autorizația de la Primăria Șelimbăr și a început lucrările fără să dețină terenul în proprietate. În acest timp, au fost efectuate lucrări în valoare de 286.067,56 lei, au fost vândute integral două apartamente, iar pentru alte 33 de apartamente s-au încasat avansuri. Procurorii arată că Maricuța era la curent cu faptul că blocul 3 era construit fără autorizație, acest lucru fiind confirmat de o convorbire din octombrie 2014 între primar și un reprezentant al dezvoltatorului.

Contabilul Băgăcean, deşi pare că nu e un antreprenor de succes, ştie să se infiltreze în cercuri cu influenţă care cuprind persoane controversate, dar cu putere cum ar fi: Maurer, Neluţu Varga, Bene sau Paszkany.

sursă: gazetadecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Raport de candidat cu Jessie Baneș: Europarlamentara Diana Șoșoacă, despre victoria...

Autor: Oana-Medeea Groza În noua sa emisiune de la GOLD FM, intitulată „Raport de candidat”, moderatoarea Jessie Baneș a avut-o ca invitată pe Diana Șoșoacă,...

Planul în 10 puncte de destructurare a Statului Paralel în SUA,...

Planul în 10 puncte de destructurare a Statului Paralel în SUA, anunțat de noul președinte Politologul Paul Dragoș Aligică vine doar la câteva zile după re-alegerea lui Donald...

Repercusiunile colonizării Europei de către Statele Unite

Nemulțumirea este în creștere, nu numai în rândul oamenilor obișnuiți din țările blocului, ci și în rândul sectoarelor influente ale elitelor politice și economice...

România are sistem de numărare a voturilor mai slab decât cel...

Cei care au urmărit alegerile din Republica Moldova s-au întrebat, probabil, cum e posibil ca o țară mică, cu mari suspiciuni de corupție, cu...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img