5.8 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
5.8 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăGold FMTrădare de țară: Noi dovezi irefutabile atestă faptul că agricultorii români sunt...

Trădare de țară: Noi dovezi irefutabile atestă faptul că agricultorii români sunt sabotați de către stat cu bună știință și nimeni nu mișcă un deget. Să ne fie rușine!

-

DISTRIBUIE:

Autor: Oana-Medeea Groza

„S-a petrecut o chestiune groaznică în România, și mi se pare jenant și dezonorant faptul că nu facem nimic. Agricultorii români sunt sabotați de către stat cu bună știință!”, a anunțat Andrei Gușă în emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM.

Compania olandezo-belgiană Ahold Delhaize, care deține magazinele Mega Image, a preluat  magazinele Profi România într-o tranzacție de 1,3 miliarde de euro. Delhaize a anunțat că tranzacția va duce la dublarea afacerilor din România. Decizia este irevocabilă, ceea ce înseamnă că rămân doar 3 mari jucători străini pe piața de retail din România, iar producătorii și fermierii români ajung astfel să aibă o putere de negociere redusă la 0.

Ziua News relatează că Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a făcut că plouă și nu i-a mai plătit pe fermieri. Între 16 octombrie 2023 și 30 noiembrie 2023, APIA, din cadrul Ministerului Agriculturii, trebuie să finalizeze plățile la hectar destinate fermierilor din sectorul vegetal.  Finalizarea plăților la timp conferă României dreptul de a cere spre decontare de la Comisia Europeană aceste sume, care în mod automat sunt rambursate României în primul trimestru al anului 2024. Suma estimată este de 1,4 miliarde euro. Amânarea plății de către Ministerul Agriculturii, condus de Florin Barbu, generează un prejudiciu de aproximativ 73 de milioane de euro, reprezentând dobânzile bancare pentru sumele împrumutate de statul roman de la bănci în vederea efectuării plăților către fermierii din sectorul agricol.

Deși cererile de plată au fost depuse de către fermieri încă din mai, ministrul Barbu a neglijat nevoile fermierilor, într-un an agricol secetos, cu producții scăzute si prețuri care nu acoperă costul de producție al acestora, determinând un blocaj financiar în sector prin incapacitatea de a finanța noile culturi agricole.

„Deci acum fermierii nu doar că nu mai au piață de desfacere, dar nu mai beneficiază nici de fonduri europene. Vă dați seama în ce blocaj financiar vor ajunge fermierii, iar pentru mine asta nu poate fi decât trădare cu bună știință. Nu se poate, din atâția secretari de stat nimeni să nu se ocupe de asta. Eu cred că fermierii sunt sabotați de către stat cu bună știință. Consiliul Concurenței nu ia nicio măsură, Ministerul Agriculturii nici atât. Banii de la UE, care trebuiau să ajungă la fermieri vor fi rambursați. E trădare de țară și cred că ar trebui ca în primul rând politicienilor să le fie rușine, dar și televiziunilor care nu mediatizează, deși asta este o bombă mediatică, și nu în ultimul rând cetățenilor care sunt preocupați cu lucruri mărunte și nu fac nimic pentru fermieri. Sunt concetățenii noștri… cum putem să asistăm la cum sunt sabotați și să nu facem nimic? E trist”, a punctat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Andrei Gușă lansează „Absolvenții de Școli Externe” (AASE), o organizație dedicată...

Andrei Gușă: “Absolvenții de Școli Externe” (prescurtat AASE), o asociație pe care o lansez azi, de Ziua Națională a României, este o organizație dedicată...

Curtea de Conturi: SUA ar fi țepuit Armata Română cu 213...

„Un audit al Curții de Conturi a descoperit că Guvernul American a omis să livreze Ministerului Apărării Naționale produse și servicii în valoare de...

Grigore Leşe: Melodia „Aşa-i românul” este din folclorul maghiar. Explicația dată...

Artistul Grigore Leşe a spus că melodia „Aşa-i românul", cântată cu precădere la manifestările de 1 Decembrie, provine, de fapt, din folclorul maghiar, transmite...

Testul SUA pentru Marcel Ciolacu

Autor: Sorin Roșca Stănescu Premierul a bătut șaua ca să priceapă iapa. Înaintea plecării în Statele Unite, el i-a dat elegant un bobârnac peste nas...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,000CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img