Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre fenomenul UNTOLD, prezentând opinii pro și contra acestui festival de mare amploare, dar și ce concluzii se pot extrage în legătură cu modificările societale.
Dacă înainte visul tuturor tinerilor era să-și vadă artiștii preferați live, nume sonore de cântăreți și trupe concertând pe scenă chiar în fața lor, iată că astăzi „trendsetting-ul este ajustat sau chiar siluit de către avatarurile modernității și ale transumanismului prin folosirea de droguri sau prin prozelitismul satanic făcut de către unii”, potrivit afirmațiilor jurnalistului Marius Ghilezan. Acesta consideră, însă, că la această ediție a festivalului Untold muzica adevărată nu a putut fi umbrită de comportamentul necuvenit al unora.
Imagine Dragons este una dintre trupele talentate care au făcut spectacol și a căror muzică nu conține mesaje nepotrivite, indecente, spre deosebire de personajul „Gheboasă” și ale sale versuri de-a dreptul golănești.
Au fost prezenți la Untold oameni din toate categoriile, de la puștani dezorientați care cântau și dansau automatizat pe melodii tehno sau pe melodii cu versuri obscene, până la influenceri, chiar jurnaliști și patroni de mari firme, afaceriști sau bogătani cu soțiile lor îmbrăcate sumar. Nimeni nu a raportat nimic despre dimensiunea monstruoasă a festivalului, despre atmosfera năclăită de droguri și băutură, de destrăbălarea fără margini și de transa în care erau intrați participanții. Chiar și artiști renumiți și chiar respectați, cum este Delia, au intrat în mrejele festivaliere și s-au dat în stambă cu mișcări lascive și ținute deocheate. Publicul de la Untold este avid de vulgaritate excesivă, iar acest fenomen este din ce în ce mai prezent la adolescenți și preadolescenți.
Jurnalistul Marius Ghilezan pune acest comportament negativ al tinerilor pe seama decadenței la nivel educațional și intelectual a noilor generații. O bună parte din vină le aparține și părinților care nu se interesează chiar de alegerile muzicale ale odraslelor, de activitățile lor pentru a-și înțelege copiii cu adevărat și nu doar cu scopul de a-i mustra aprig. Tinerii au fost lăsați pradă Internetului, însă nici generațiile mai vechi nu stau mai bine, pentru că nici adulții nu s-au interesat de ei înșiși și de formarea lor și ajung astăzi să recurgă la fel de fel de modificări și operații, la vulgarități și consum de substanțe pentru a fi la modă și pentru a se menține în formă pentru a-și păstra statutul de false elite.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro