9.7 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
9.7 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriABC News: „Trump îl bate pe Biden cu un scor de 51-42...

ABC News: „Trump îl bate pe Biden cu un scor de 51-42 în cursa electorală”

-

DISTRIBUIE:

 

Joe Biden are scoruri negative în sondaje, evaluările sale pentru gestionarea economiei și imigrației sunt la valori minime record. Un număr record de americani spun că problemele anterior menționate s-au agravat sub președinția sa, trei sferturi spun că Biden este prea bătrân pentru un alt mandat, iar Donald Trump arată mai bine în retrospectivă – toate acestea fiind provocări serioase pentru Biden în campania sa de realegere.

44% dintre americanii care au răspuns la ultimul sondaj ABC News / Washington Post spun că problemele financiare s-au agravat sub președinția lui Biden, cel mai mult din 1986 încoace. Doar 37% aprobă performanța sa, în timp ce 56% o dezaprobă. Tot mai puțini aprobă performanțele lui Biden în economie, 30%.

În ceea ce privește gestionarea imigrației la frontiera SUA-Mexic, ratingul lui Biden este chiar mai mic, cu 23% aprobare. În ceea ce privește simpatia pentru Biden, 20% aprobă cu fermitate activitatea sa în general, în timp ce 45% dezaprobă puternic. Iar cei 74% care spun că este prea bătrân pentru un al doilea mandat au crescut cu 6 puncte procentuale din mai. Opiniile că Trump este prea bătrân sunt, de asemenea, în creștere, până la 50% în acest sondaj, produs pentru ABC de Langer Research Associates.

PHOTO: Biden approval poll graphic

Atât de scăzută este simpatia pentru Biden, încât dacă o cădere a guvernului ar avea loc la sfârșitul lunii, 40% spun că l-ar acuza în principal pe el și pe democrații din Congres, față de 33% care ar fi aruncat vina pe republicanii din Congres – chiar și având în vedere că GOP se luptă cu impasul bugetar.

Trump
Trump are rezultate mai bune în retrospectivă. Când a părăsit cu reticență funcția în ianuarie 2021, 38% au aprobat activitatea sa ca președinte. Privind în urmă, 48% spun că aprobă performanța lui Trump când era în funcție. 49% îl dezaprobă acum, în scădere de la 60% când a părăsit Casa Albă.

Comparația cu Biden poate fi un factor. Printre cei 56% dintre americanii care dezaprobă activitatea lui Biden în funcție, un mare procent de 75% spun că, privind în urmă, îl aprobă pe Trump.

De asemenea, este de remarcat faptul că Trump are o împărțire uniformă în calificativul său retrospectiv de aprobare, chiar dacă majoritatea americanilor continuă să respingă afirmația că alegerile din 2020 i-au fost furate. 60% dintre americani spun în schimb că Biden a câștigat în mod legitim, iar alte 12% nu au nicio opinie; 29% cred că Biden nu a câștigat în mod legitim.

Alegeri
Aceste opinii prezintă preferințele electorale din stadiul incipient. Un remarcabil procent de 62% dintre democrați și independenții care înclină spre aripa democrată spun că partidul ar trebui să aleagă pe altcineva decât pe Biden în calitate de candidat în 2024; doar o treime îl susțin pe Biden. Dorința pentru un candidat diferit este la un nivel record, dar este în concordanță cu rezultatele anterioare (un procent de 56% până la 58%) de anul trecut.

Într-o întrebare deschisă, 8% exprimă o preferință pentru Kamala Harris, 8% pentru Bernie Sanders și 7% pentru Robert F. Kennedy Jr., cu alte mențiuni în cifre destul de scăzute. Doar opțiunea „altcineva” are 20%.

Trump are un sprijin mult mai solid în interiorul partidului; 54% dintre republicani și independenți îl preferă pentru nominalizarea GOP, din nou un procent similar cu rezultatele anterioare și cu mult înaintea opoziției sale. Ron DeSantis are un sprijin de 15%, comparativ cu 25% (folosind o întrebare ușor diferită) în mai. Toți ceilalți au obținut procente în cifre.

PHOTO: poll presidential election

Dacă s-ar afla într-un „meci” ipotetic în noiembrie 2024, Trump ar avea un sprijin de 51%, în timp ce Biden ar avea 42% – numeric în creștere cu 3 puncte pentru Trump și cu 2 puncte în scădere pentru Biden raportat la sondajul ABC/Post din februarie, schimbări care nu sunt semnificative statistic.

Există și mai puține schimbări față de cel mai recent sondaj ABC / Post din mai, care prezenta cursa la 49-42% (din nou cu o formulare de întrebare diferită, dar comparabilă). Cu toate acestea, cu Trump care a depășit peste 50% – și alte sondaje care arată o concurență mai strânsă – este necesară o privire mai atentă.

Factori
O varietate de factori pot fi în joc. Evaluările slabe ale performanței lui Biden, amploarea nemulțumirilor economice, criza imigrației și îndoielile cu privire la vârsta lui sunt clar relevante. Toate au făcut obiectul știrilor recente, concentrând discursul public pe opinii negative despre președinte. Între timp, Trump și-a folosit rechizitoriile penale pentru a-și consolida baza prin reclamații de persecuție politică și se bucură de o acoperire pozitivă a statutului său de lider al GOP.

Ordinea întrebărilor poate fi, de asemenea, un factor. Așa cum se obișnuiește în sondajele ABC / Post în această etapă încă timpurie a unui ciclu electoral, acest sondaj a chestionat mai întâi performanțele lui Biden și Trump, performanțele economice și câteva alte probleme (ajutorul Ucrainei, avortul și căderea guvernului) înainte de preferințele candidatului. Asta pentru că aceste întrebări sunt mai relevante decât sprijinul candidaților la alegerile de până acum. Deoarece multe rezultate sunt negative pentru Biden, rezultă că rămâne în urmă în 2024. Cu toate acestea, aceste opinii sunt reale, au fost constant negative în sondajele recente și marchează clar provocările lui Biden.

Un alt factor posibil este trimiterea de mesaje. O întrebare ipotetică despre preferința votului cu 14 luni înainte de alegeri nu prevede nimic; în cel mai bun caz este văzută ca o oportunitate pentru public pentru a-și exprima aprecierea sau dazaprobarea față de candidați. Biden este în mare parte nepopular și îndoielile cu privire la adecvarea sa pentru un al doilea mandat sunt extinse; oriunde se va ajunge în mai mult de un an, un număr semnificativ de americani profită astăzi de ocazie pentru a-și exprima nemulțumirea.

Într-un exemplu în care le-au fost trimise mesaje respondenților la sondaje, dintre persoanele care spun că Trump ar trebui să fie interzis de Constituția americană din a candida la funcția de președinte, 18% îl susțin și pe Biden pentru 2024. Astfel de oameni par să-și exprime antipatia față de Biden, dar nu și sprijinul pentru Trump.

În ceea ce privește eșantionarea, acest sondaj a fost realizat folosind metodologia de lungă durată a sondajului ABC / Post. Rezultatele demografice sunt tipice. La fel și preferințele partizane; 25% dintre respondenți se identifică ca democrați, 25% ca republicani și 42% ca independenți. 41% sunt democrați sau independenți care se apleacă spre Partidul Democrat; 45% sunt republicani sau se apleacă spre GOP, consecvent în acest an.

În plus, respondenții sondajului care spun că au votat în 2020 raportează că l-au sprijinit pe Biden împotriva lui Trump cu 50-46%, foarte aproape de rezultatul real, 51-47%.

Grupuri
Rezultatele Trump-Biden sunt în esență identice în rândul celor care raportează că sunt înregistrați la vot, 52-42%. Unii analiști de sondaje se concentrează asupra acestui grup, chiar dacă mai avem la dispoziție mai bine de un an pentru înregistrare, activitate pentru care campaniile politice depun eforturi mari. Ne concentrăm asupra populației generale în această etapă pentru a da voce tuturor adulților, indiferent de starea lor actuală de înregistrare.

Chiar și cu nemulțumirea generală a publicului față de Biden, unele rezultate la nivel de grup sunt notabile:

  • Biden are doar 50% sprijin din partea membrilor grupurilor minoritare etnice și rasiale (la fel ca în mai), în timp ce Trump a crescut de la 32% la 39% și apoi la 43% sprijin în acest grup în sondajele ABC / Post din acest an. Printre hispanici, se înregistrează un surprinzător procent de 50-44%, Trump-Biden, deși cu un eșantion mic.
  • Dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, Trump are un avantaj ușor de 53-38% (semnificativ marginal la acest nivel al eșantionului). Totuși, asta se potrivește în esență cu ceea ce a fost în luna mai, iar Trump a fost, de asemenea, în preferințele acestui grup (deși nu în mod semnificativ ) cu 50-43% în februarie.
  • Trump a câștigat 7 puncte din mai în rândul bărbaților, având acum un rezultat de 61-34% împotriva lui Biden. Acest lucru este condus de un câștig de 15 puncte pentru Trump în rândul bărbaților albi care nu au studii superioare, un grup principal pentru el, cu un sprijin de 79%.
  • Americanii continuă să se opună Hotărârii Curții Supreme a SUA care pune capăt dreptului constituțional la avort, 64-30%. Biden este preferat în fața lui Trump de către criticii acestei decizii, cu 57-35%. Susținătorii hotărârii îl favorizează pe Trump, cu 81-16%.
    Preferințele au fluctuat printre catolicii albi non-hispanici, adesea un grup contestat. Aceștia l-au susținut pe Trump împotriva lui Biden cu 63-33% în februarie; acest lucru s-a redus în mai și acum a revenit la 66-32.
  • Printre persoanele care au raportat că au votat pentru Trump în 2020, 96% încă îl susțin acum. Biden, însă, păstrează mai puțini dintre susținătorii săi din 2020, 88%. Din rest, 7% îl susțin acum pe Trump (în creștere de la 3% în februarie), restul nedecis, susținând un alt candidat sau nu intenționează să participe.
  • Printre persoanele care spun că nu au votat în 2020, Trump are un avantaj de 57-32% în prezent. Aceasta a fost de 52-31% în mai.
  • Dintre cei 62% de democrați și independenți care înclină spre aripa democrată, care se opun nominalizării lui Biden, 16% spun că ar vota pentru Trump.
  • Relația dintre preferințele candidatului și sentimentul economic este puternică. Printre cei 44% dintre americani care spun că problemele lor financiare s-au agravat sub președinția lui Biden, Trump are un avantaj de 84-12. Dintre cei care și-au menținut același statut finaciar – nici mai rău, nici mai bun – se ridică la 66-25%, Biden-Trump, iar procentul este similar în cazul celor care au devenit mai înstăriți.

Economia

PHOTO: Poll on the economy

Rezultatele preferințelor candidaților sunt, de asemenea, diferențiate de ratingurile economiei naționale – dintre care 74% în general sunt negative, cu diferențe partizane accentuate. Sondajul a examinat detalii despre acest aspect, găsind doi factori majori de nemulțumire: prețurile la produsele alimentare, evaluate negativ de 91% dintre respondenți; și prețurile la gaz și energie, evaluat negativ de 87% dintre respondenți.

75% evaluează negativ veniturile americanilor obișnuiți. Procentul este mult mai mic pentru rata șomajului, 57% – dar totuși negativ, având în vedere starea de spirit publică.

Metodologie
Acest sondaj ABC News / Washington Post a fost realizat pe telefonul fix și pe mobil în perioada 15-20 septembrie 2023, în engleză și spaniolă, peun eșantion național aleatoriu de 1.006 adulți. Diviziunile partizane sunt 25-25-42%, democrați-republicani-independenți. Rezultatele au o marjă de eroare de eșantionare de 3,5 puncte procentuale, incluzând efectul de proiectare. Eroarea de eșantionare nu este singura sursă de diferențe în sondaje.

Sondajul a fost realizat pentru ABC News de către Langer Research Associates, cu eșantionare și colectare de date de Abt Associates din Rockville, Md.

sursă: abcnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Curtea de Conturi: SUA ar fi țepuit Armata Română cu 213...

„Un audit al Curții de Conturi a descoperit că Guvernul American a omis să livreze Ministerului Apărării Naționale produse și servicii în valoare de...

Grigore Leşe: Melodia „Aşa-i românul” este din folclorul maghiar. Explicația dată...

Artistul Grigore Leşe a spus că melodia „Aşa-i românul", cântată cu precădere la manifestările de 1 Decembrie, provine, de fapt, din folclorul maghiar, transmite...

Testul SUA pentru Marcel Ciolacu

Autor: Sorin Roșca Stănescu Premierul a bătut șaua ca să priceapă iapa. Înaintea plecării în Statele Unite, el i-a dat elegant un bobârnac peste nas...

Institutul Nézőpont: România nu este înaintea Ungariei din punct de vedere...

Potrivit datelor Eurostat, România nu a depăşit Ungaria în ceea ce priveşte creşterea economică în termeni de paritate a puterii de cumpărare în 2022...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
56,000CititoriConectați-vă
spot_img

Din categorie

spot_img