3.6 C
București
miercuri, decembrie 4, 2024
3.6 C
București
miercuri, decembrie 4, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăPoliticăInterviu cu Andrei Gușă, candidat la parlamentare din partea SOS România: Ne-am...
Data publicării: noiembrie 28, 2024 12:55

Interviu cu Andrei Gușă, candidat la parlamentare din partea SOS România: Ne-am pierdut demnitatea națională și speranța spre viitor! Români – trageți țara înapoi din mocirla în care a ajuns!

Data publicării: noiembrie 28, 2024 12:55

DISTRIBUIE:

În cadrul interviului acordat pentru ecopolitic.ro, Andrei Gușă, candidat la parlamentare din partea SOS România în județul Prahova, a vorbit despre motivele care l-au făcut să candideze la alegerile parlamentare, despre Prahova și de ce a simțit că trebuie să se implice politic în acest județ, dar și despre proiectele pe care vrea să le propună în Parlamentul României, în cazul în care va fi ales la alegerile de duminică, 1 decembrie.

  • Mesajul lui Andrei Gușă pentru români: Gândiți-vă bine, nici patrioții nu or fi perfecți și aveți grijă cu patrioții ăștia pentru că sunt mulți populiști vopsiți în patrioți, dar dacă aveți o astfel de viziune, implicați-vă. Sunt foarte mulți români care nu sunt implicați, care o duc puțin mai bine și nu mai coboară în mocirla politicii. Să știți că e de demnitatea voastră să coborâți și să trageți țara înapoi din mocirla în care a ajuns, că nu sunt nici alții mai buni ca noi în alte țări, au ajuns mai repede la masa bogaților dar cu voia lui Dumnezeu dacă muncim și avem încredere și ne uităm ochii în ochi unul cu altul vom ajunge și asta să ne ajute Dumnezeu!

Reporter: Ce ne puteți spune despre această candidatură!

Andrei Gușă: Mulțumesc că m-ați invitat, puțină lume mă invită, inclusiv din cauza faptului că fac parte și eu din presă și există o competiție acerbă, dar noi suntem prieteni aici, deci nu e cazul. Mulțumesc și pentru faptul că ai invitat pe cineva de la SOS, am mai mulți prieteni în presă, nu doar pe tine, chiar dacă noi suntem mai apropiați și mulți au presiuni de mai multe naturi să nu invite SOS neapărat, sunt mai multe obiective ale celor din presă, mai multe presiuni din partea partidelor să aibă o anumită linie, SOS nu face parte din această linie tocmai din cauza faptului că SOS nu reprezintă linia și interesele oficiale a celor care sunt acum vremelnic la putere.

Am decis să candidez din partea SOS din mai multe motive. În primul rând, am vrut să mă reîntorc în România ca să îmi fac viața în țara asta, cum se zice în limbaj popular și evident să și contribui să-mi fie mai bine și mie și apropiaților și în consecință și concetățenilor în general. Tocmai de aceea m-am întors în țară după studii și am început o afacere pe care am preluat-o din pragul falimentului, am dus-o la un mic profit, nu mă plâng, dar n-a fost ușor, dacă era altcineva în locul meu de vârsta mea, mai inteligent decât mine dar fără relații putea să aibă parte de surprize, chiar să nu poată primi nici măcar un credit la bancă, am avut și eu surprize din astea în care să stau un an după un credit.

M-am implicat, am reușit să duc afacerea pe linia de plutire, dar în același timp, din cauza faptului că am încercat să zic adevărul și să reprezint marea majoritate a românilor care n-a fost reprezentată de către stat în acești patru ani, și în timpul pandemiei, dar și în timpul războiului din Ucraina, chestiuni grave pentru români și care îi macină, am fost ”premiați” de către statul român cu amenzi (..) de peste 70.000 de euro. Mi-am dat seama că a fost bine că am fost implicat, dar că nu se pot schimba lucrurile din exterior atât de ușor. Cred că românii merită să aibă oameni în Parlament care chiar să dorească să-i reprezinte, atât pe oamenii de afaceri cu interesele lor legislative care sunt valide și pe care le merită în țara unde s-au născut să beneficieze măcar de condiții egale cu străinii care vin aici să facă afaceri. Ăsta e un azimut, eu sunt un om care crede în muncă și în spirit antreprenorial și crede că merită bunăstare oamenii ăștia.

Reporter: Aveți un proiect pe care ați dori să îl promovați în cazul în care ajungeți în Parlament?

Andrei Gușă: Corect și normal este ca proiectele să fie în acord în primă instanță cu expertiza pe care o am. Primul proiect pe care îl am, cred că o să vă și bucurie, pentru că este legat tocmai de libertatea presei pentru care m-am luptat și din mediul privat, am luat amenzi, mi-am asumat asta, am și câștigat procese, pentru că suntem în proces cu toate amenzile pe care le avem, m-am implicat și din postura de secretar executiv al Noului Club de Presă, mă voi implica și din scaunul de parlamentar pentru libertatea presei. Zicea și Trump în repetate rânduri (…) că nu poate să existe un stat democratic fără libertatea presei, trebuie să ne luptăm pentru ea, la noi nu prea mai există într-o măsură suficientă, deși sigur că ea chiar există sau nu există, aici sunt nuanțe de gri că nu trăim într-o lume în negru și alb, dar trebuie să ne luptăm să o recâștigăm după anii negri în care am trăit atât cât a fost vorba de pandemia de COVID19 în care mai țineți minte ne luptăm pe aici să ne facem teste ca să mergem la restaurant sau la piscină sau unde aveam noi nevoie sau într-un magazin universal. Atât în războiul din Ucraina care în continuare peste jumătate din români vor pace, dar ghici ce, au rămas doar candidații la prezidențiale care niciunul nu zice că vrea pace, ei garantează că nu o să fie război în mandatul lor. Ei nu pot să garanteze chestiunea asta, că acum după cum am văzut Biden a aprobat lui Zelensky să folosească rachetele cu rază lungă, dacă Putin se supără, la fel cum a și declarat în urmă câteva luni nu mai ține de viitorul președinte al României să decidă chestiunea. Deci libertatea presei ține și de girul pentru interesele românilor pentru a pune presiune pe cei care ne guvernează să ia deciziile în consecință.

Reporter: În ce comisie parlamentară v-ați regăsi?

Andrei Gușă: Depinde și de interesele partidului, eu nu sunt pe barba mea și inclusiv faptul că Diana Șoșoacă a fost interzisă în mod samavolnic în cursa prezidențială a fost declicul care m-a determinat să mă implic pentru că era clar că reprezintă o forță suveranistă importantă, iubită de români cu bunele și mai puțin bunele ei, românii o iubesc și în mod legitim o iubesc pentru că ea a fost singura care a avut curajul sau poate nebunia să fii contra sistemului în halul ăsta, să dai curs la dorințele românilor și să vii cu teme reale. În primul rând e vorba despre pace, în al doilea rând poate fi vorba și despre prețurile exorbitante la energie pe care le plătim în continuare, un paradox pentru că săptămâna aceasta am văzut că suntem cei mai mari producători, am putea și noi să negociem. Liderii sunt prea plecați, stau în poziția ghiocel în fața celorlalți lideri europeni. Diana Șoșoacă și eu, de exemplu, deși avem opinii comune sau avem opinii sensibil diferite, nu girăm postura asta de ghiocel, vrem să ne luptăm pe teme reale nu pe case de 35000 € sau pe cine știe ce alte elucubrații pentru români și probabil că de aceea a fost și interzisă pentru că ei vor să vorbească de scandaluri din astea de cancan.

Reporter: Cât credeți că va afecta din punct de vedere al procentului pentru parlamentare faptul că Diana Șoșoacă a fost interzisă să candideze la alegerile prezidențiale?

Andrei Gușă: Vorbesc cu mulți români atât din județul Prahova unde candidez cât și în general, în grupul meu de cunoștințe, și să știți că după decizia aceea foarte mulți pe care nu i-aș fi crezut să voteze cu SOS s-au întors la 180° și au zis „domnule noi pe asta trebuie să o votăm pentru că asta-i interzisă de sistem”, deci s-ar putea să avem surprize în ziua de 1 decembrie, mai ales că e și Ziua Națională și îl îndemn pe români să facă un cadou României și să nu mai voteze cu ticăloși.

Reporter: Dați-mi câteva exemple de lucruri care ar trebui să fie îmbunătățite și care au dus la decizia dvs. de a candida în județul Prahova.

Andrei Gușă: A trebuit să candidez în Prahova pentru că acolo am domiciliu și eu am legături bilunare sau săptămânale, toate copilăria am stat în Prahova. Ce m-a determinat cu adevărat să candidez în Prahova e lucrul următor și poate pare o lozincă pentru cei care nu sunt din Prahova, dar prahovenii știu că așa e. Prahova a rămas Republica de la Ploiești, Prahova e capturată de un grup de interese de mult timp care se deservesc pe ei înșiși. Este vorba desigur și de celebrul Baron Lamborghini, toată lumea îl cunoaște, care a dominat județul de ani buni, care nu a reprezenta prahovenii, de aceea nici nu l-au mai votat la alegerile acestea. Și-a pus oricum omul pe listă, îl are și pe Mircea Roșca care a fost inculpat la trei ani de închisoare, dar până la urmă prin diverse jonglerii a fost achitat, a revenit la președinția PNL Prahova, omul lui real de pe listă este un doctor, nici n-are rost să-ii mai dau numele că știu prahovenii cine e dar, nu l-a pus primul pe listă tocmai ca să nu-l ia presa la puricat cu mișmașurile pe care le-a făcut.

Prahova are nevoie de parlamentari care să reprezinte în primul rând interesele oamenilor de afaceri (…) Este nevoie de parlamentari care chiar să aibă cabinet acolo, care chiar să primească oameni de afaceri în audiență și care chiar după aceea să meargă în Parlament și să reprezinte interesele acelor oameni.

În Prahova a fost cea mai veche sondă de petrol din 1857 și acum Prahova stă să plătească cea mai scumpă energie de pe continentul cu cea mai scumpă energie din lume care se numește Uniunea Europeană. Nu merită prahovenii așa ceva.

Pe de altă parte, oamenii care stau acolo majoritatea sunt conservatori, merg duminica la biserică, de ce să fie niște reprezentanți ai lor în Parlament care de fapt nu îi reprezintă pe ei și care girează tot felul de legi din astea progresiste, dictatura minorităților, LGBT, educație sexuală în școli, nu vor prahovenii asta, nici celelalte județe nu vor, ei trebuie să fie reprezentați de oameni care să dorească dezvoltarea și din punct de vedere social și din punct de vedere al bunăstării.

Există o problemă al exodului prahovenilor. Prahova are și noroc și ghinion că e aproape de București. În fiecare zi e o coadă infernală dinspre Ploiești în București cu navetiștii care merg să lucreze acolo. Asta nu-i bine pentru oraș, nu e bine nici pentru județ, care a ajuns al nouălea cel mai îmbătrânit județ din țară, a ajuns deja la 44 de ani media de vârstă, trebuie create oportunități, dar trebuie create pentru oameni, nu pentru un grup de interese care să devalizeze un județ. Cam așa s-a întâmplat. Nu putem să punem toate dovezile pe tapet dar lumea știe pe propria piele. Nu se dezvoltă turismul în Prahova. Păi nu-i normal cei care reprezintă județul să se bată în Parlament să aibă niște proiecte care să faciliteze turismul dinspre sutele de mii de vizitatori ai Bucureștiului spre Prahova și în Sinaia și la Slănic și pe Drumul Vinului, păi cine nu știe de Urlați sau de Valea Călugărească nu are cultură generală în țara asta și suntem acum într-o situație în care nu merge turismul deloc pe acolo. Pare un județ stern, sunt multe oportunități dar a fost pentru prea mult timp capturat de grupuri de interese care era de fapt un grup al generalului negru Florian Coldea, lumea știe sunt deja destule dovezi în sensul ăsta.

Reporter: În încheiere vă rog să transmiteți un mesaj pentru prahovenii care vă vor vota, dar și pentru cei din diaspora și România.

Andrei Gușă: Poate că nu mai e așa rău în România cum era când eram eu copil acum 20-30 de ani aproape, pentru că am intrat în Uniunea Europeană și ne-a garantat câteva avantaje, dar e clar că în acești ani ne-am pierdut demnitatea națională și speranța spre viitor. Suntem țara cu a treia cea mai mare migrație din lume după Ucraina și Siria, dar prima dintre țările care nu au fost în război și vedem că acum sunt alegeri și prezidențiale și parlamentare, se vorbește despre acest cel mai mare flagel prin care trece România doar în treacăt și la modul de lozincă. Eu am fondat Asociația Absolvenților de Școli Externe în urmă cu un an, sunt și președintele acesteia, am fondat-o pentru că mi se pare că cel mai important proiect pentru țară nu este reindustrializarea neapărat, cum pe bună dreptate vorbesc alții, dar nu ai cu cine să reindustrializezi dacă tu ai 5 milioane de români plecați, e vorba de refacerea țării, avem nevoie de refacerea României nu de refacerea Ucrainei sau a nu știu cărei țări, de aceea cred că românii trebuie să se uite bine în oglindă și să se unească pentru forțe patrioate care să muncească pentru redarea demnității, chit că evident vor fi penalități, și în Ungaria sunt penalități dar Ungaria pare mai patrioată ca noi în momentul ăsta deși sigur că poate nu-i iubim într-atât, nici nu avem nimic cu ei, avem nevoie de oameni care să ne conducă, care să iubească țara asta și cred că trebuie să ne punem serios problema în sensul acesta. Eu vă zic, vorbesc și cu tinerii.

Un alt obiectiv în afară de cel cu presa este să creez un cadru în care să înlesnesc reîntoarcerea românilor și în special a absolvenților de școli externe înapoi în țară, ca să se facă și reindustrializarea după aia că doar așa se poate și nu sunt banii, cel mai important impediment, trebuie condiții aproape egale ca în țările europene, dar sistemul slugarnic și corupt în România în care dacă n-ai relații, am rămas în PCR – pile cunoștințe și relații, nu poți să reușești, ăsta e primul motiv care-i împiedică pe tineri și pe români să se întoarcă să muncească în țara lor, să se dezvolte în țara lor, avem nevoie să redăm acest sentiment de demnitate și de corectitudine și de șansă în România reală și atunci poate că mulți se vor întoarce și vom putea să locuim și să muncim în România ca să și rămână ceva după noi tot românilor, nu să ne trezim peste 100 de ani că nu mai rămâne nimănui sau nepalezilor și srilankezilor, că și asta e o problemă.

Deci acesta este mesajul meu: Gândiți-vă bine, nici patrioții nu or fi perfecți și aveți grijă cu patrioții ăștia pentru că sunt mulți populiști vopsiți în patrioți, dar dacă aveți o astfel de viziune, implicați-vă. Sunt foarte mulți români care nu sunt implicați, care o duc puțin mai bine și nu mai coboară în mocirla politicii.

Să știți că e de demnitatea voastră să coborâți și să trageți țara înapoi din mocirla în care a ajuns, că nu sunt nici alții mai buni ca noi în alte țări, au ajuns mai repede la masa bogaților dar cu voia lui Dumnezeu dacă muncim și avem încredere și ne uităm ochii în ochi unul cu altul vom ajunge și asta să ne ajute Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Călin Georgescu, replică pentru Dan Șucu: Probabil el lucrează în serviciile...

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, îi răspunde șefului patronatului Concordia, Dan Șucu, cel care a spus că în această campanie electorală candidatul a...

Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de...

Marcel Ciolacu a facut un joc la doua capete. Intrucat PSD a adunat cele mai multe procente in alegerile parlamentare s-a asteptat ca in...

Informație referitoare la violențe programate pentru mâine seară. Un nou 10...

Autor: Cozmin Gușă  Informația mi-a parvenit din surse verificate de-a lungul timpului, deci îi confer multă credibilitate. Atenție la provocări, Călin Georgescu și lideri de...

Iulian Ionescu despre efectele știrilor false despre Georgescu și ale aberațiilor...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Iulian Ionescu a analizat mesajele de...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img