4.4 C
București
luni, martie 4, 2024
4.4 C
București
luni, martie 4, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriPatru şefi de la ASF, alături de politicieni și patroni de presă,...

Patru şefi de la ASF, alături de politicieni și patroni de presă, acuzaţi de corupţie într-o scrisoare a Frontiers of Freedom adresată guvernului american

-

DISTRIBUIE:

Stimați secretari, Blinken și Yellen:

În calitate de Institut dedicat promovării universale a drepturilor omului și luptei împotriva corupției și promovării statului de drept, vă felicităm pentru angajamentul dvs. de a pune în aplicare Legea Globală Magnitsky privind drepturile omului (PL 114-328, Subtitlul F), care autorizează președintele Statelor Unite să impună sancțiuni financiare și restricții de viză persoanelor străine ca răspuns la anumite încălcări ale drepturilor omului și acte de corupție. Sperăm că administrația Biden se va angaja într-o „aplicare robustă și aprofundată” a legii și că președintele „își va îndeplini angajamentul de a trage la răspundere autorii abuzurilor asupra drepturilor omului și corupții”.

„Global Magnitsky” este o armă legală potențial revoluționară. Aceasta permite Statelor Unite ale Americii să-i sancționeze pe cei care încalcă flagrant drepturile omului și pe indivizii corupți din întreaga lume. Mai mult, această lege prevede, de asemenea, fără echivoc că, în ceea ce privește Statele Unite ale Americii, responsabilitatea pentru gangsterismul politic și privat nu cunoaște granițe. În cele din urmă, punerea în aplicare fără compromisuri a legii are potențialul de a descuraja orice cleptocrați prezenți și viitori și pe cei care folosesc și ar lua în considerare să folosească violența pentru a reduce la tăcere disidența pentru a-și perpetua puterea, forțând acești indivizi corupți să se gândească de două ori înainte de a-și comite actele criminale. Acest act este un exemplu strălucit al principiului conform căruia Statele Unite ale Americii intenționează să conducă restul lumii în procesul de eradicare a încălcărilor grave ale drepturilor omului și a furtului de bunuri publice și private din întreaga lume.

Cu toate acestea, marea promisiune a legii va fi realizată numai dacă guvernul american își transformă prevederile în acțiuni reale. Având această convingere în minte, noi, liderii Institutului Frontiers of Freedom, ne-am străduit să compilăm și să documentăm un caz din România care credem că se încadrează în cele mai stricte cerințe ale Legii, care, la rândul lor, merită cea mai riguroasă investigație a guvernului american. Suntem încântați să furnizăm departamentelor dvs. dosare de caz, rezumate în anexă.

De-a lungul procesului nostru de cercetare, obiectivul nostru a fost să adunăm și să organizăm dovezi pertinente într-o manieră care credem că va ajuta personalul dvs. să facă desemnări oportune, semnificative, bazate pe fapte și obiective. Dovezile pe care le-am adunat în fiecare caz combină rapoarte credibile din partea organizațiilor guvernamentale internaționale, cum ar fi Banca Europeană pentru Dezvoltare și Reconstrucție („BERD”) și organizațiile nonguvernamentale locale, precum și scrieri ale jurnaliștilor de investigație și conturi personale ale directorilor executivi ai companiilor locale și internaționale.

Astăzi nu există stat de drept și nu există economie de piață liberă în România. Articole din presa locală și internațională, reportaje exhaustive din presa internă și externă au scos la iveală amploarea fărădelegii și corupției din România. Sistemul de control și echilibrare a dispărut. Statul de drept a devenit inexistent. Libertățile economice au căzut, de asemenea, în mentalitatea „pay to play”, care a introdus corupția absolută în fiecare sferă a economiei românești și în special într-unul dintre cele mai critice sectoare, industria serviciilor financiare și a asigurărilor. În plus, investitorii instituționali din SUA, cum ar fi Morgan Stanley, JP Morgan și clienții de investiții ai Interactive Brokers sunt afectați în mare măsură.

Și mai alarmant este faptul că indivizi extrem de corupți din conducerea și administrația guvernului au pornit să distrugă unitatea Uniunii Europene și a NATO, pentru a mulțumi Rusia și președintele său Vladimir Putin. Din toate aceste motive, Statele Unite ale Americii, ca putere conducătoare a lumii, trebuie să ia imediat măsurile adecvate pentru a preveni deteriorarea suplimentară a securității ambelor alianțe, România ca stat membru al NATO și Uniunea Europeană. În plus, în cazul Uniunii Europene, bunăstarea politică și economică a întregii organizații va fi în pericol. În joc sunt principiile fundamentale și sistemele de valori de bază pe care noi și aliații noștri din întreaga lume le-am prețuit, pentru care am luptat și pe care am fost determinați să le susținem.

Și există unele dovezi că Putin este capabil să valorifice și să utilizeze această corupție pentru a limita capacitatea ucrainenilor de a călători și de a scăpa de crimele de război de care a fost acuzat în mod oficial de Curtea Penală Internațională. Corupția serviciilor financiare și a serviciilor de asigurări este suficient de gravă și suficient de corozivă de la sine; dar are impactul suplimentar de a face călătoria și obținerea asigurării necesare pentru călătorii și transporturi aproape imposibilă din cauza corupției care blochează accesul la aceste resurse necesare dacă cineva dorește să călătorească. Concluzia este că utilizarea corupției endemice în serviciile financiare și de asigurări pentru a bloca cetățenii obișnuiți să călătorească sau să fugă de impunerea sistematică a crimelor împotriva umanității în Ucraina permite în mod eficient ca această corupție să fie folosită ca un instrument pentru a prinde oameni nevinovați într-un atac intenționat și mortal ce are drept scop uciderea a zeci de mii de civili. Deci, în timp ce corupția este întotdeauna rea și dăunează unei societăți civile, acesta este un caz special care ofensează orice conștiință.

Cei mai importanți indivizi care, în ultimii ani, au comis acte de corupție, având un rol esențial în adoptarea de legi și reglementări împotriva libertății românilor și ucrainenilor deopotrivă, și care au participat și/sau au beneficiat de acțiuni și practici corupte sunt patru oficiali și manageri ai Autorității de Supraveghere financiară din România (ASF) și patru complici în poziții de influență din sectorul public și privat, inclusiv:

  1. Cristian Roșu, Vice-Președinte ASF (2018-prezent).
  2. Cristian-Adrian Muntean, Consilier ASF pentru Cristian Roșu (ASF 2013 – 2021); fost președinte al Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI).
  3. Marcel Valentin Ionescu, Director ASF la Departmentul de Strategie și Stabilitate Financiară (2013 – prezent).
  4. Florin Golovatic, Director ASF (2015 – prezent).
  5. Florin Pandele, Patron AutoCar Group (Printre cele mai mari rețele de service auto din România); Vice-președinte al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, (COTAR), (reprezentând aproximativ 1.500 de ateliere de reparații auto).
  6. Florentin Pandele (aka Florentin-Costel Pandele), Politician – Primarul orașului Voluntari (2000 – prezent); fost Director la Protecția Consumatorului Ilfov (1998-2000); Director adjunct la Protecția Consumatorilor din București (1997-1998); Membru PSD. Fratele lui Florin Pandele; căsătorit cu Gabriela Firea (din septembrie 2010).
  1. Gabriela Firea, Politician – Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse al Guvernului României (noiembrie 2021 – prezent); primar general al Bucureștiului (iunie 2016 – octombrie 2020); deputat, senator al Parlamentului României, reprezentând Bucureștiul (2020 – Pres.) și, anterior, județul Ilfov (2012 – 2016); Secretar de presă al Guvernului pe lângă prim-ministrul Mugur Isărescu (ianuarie – decembrie 2000); membru al Partidului Social Democrat (PSD). Fost jurnalist, director-moderator, producător de rapoarte media axate pe sectoarele economic și de afaceri (financiar și bancar).
  2. Cătălin Tolontan, Jurnalist, Coordonator editorial Libertatea (tabloid zilnic care raportează evenimente curente) (2018 – prezent); și Gazeta Sporturilor (publicație sportivă zilnică) (2003-prezent).

După cum demonstrează informațiile din materialele anexate, dovezile privind încălcarea drepturilor omului și corupția extremă a acestor persoane sunt dovedite pe bună dreptate de nenumărate surse românești și internaționale.

Vă îndemnăm să luați în considerare nominalizarea persoanelor menționate mai sus pentru sancțiuni în conformitate cu Legea Globală Magnitsky. Acțiunile lor au provocat prejudicii semnificative și nedreptăți grotești poporului român, Ucrainei și Bulgariei și se pare că această corupție nu numai că aduce beneficii autorilor corupției, ci și lui Putin și slăbește NATO, și este important ca cei care se angajează în corupție să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor.

sursă: Frontiers of Freedom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Hellvig: În trecut tv-ul făcea din politicieni vedete, azi vedetele devin...

Fostul șef al SRI desființează candidații-șampon și oamenii noi cu truse de machiaj Eduard Hellvig a scris pe reţaua X că, în România, ca peste...

Constelația europeană – scurtă analiză a europarlamentarilor români

Autor: Alin Stanciu Pe 27 Mai 2019 eram în Aeroportul Otopeni, pregătit să mă îmbarac pt zborul București - Copenhaga. Eram foarte obosit dar mulțumit....

Rezumatul discursului lui Putin în fața Adunării Generale a Rusiei

Președintele Vladimir Putin s-a adresat Adunării Federale a Rusiei. După ce a analizat modul în care Rusia a răspuns la provocările recente, Putin a declarat...

Venerabilul Dinu Săraru a plecat la Orientul Etern

Autor: Marius Ghilezan Scriitorul Dinu Săraru și-a încheiat socotolile cu viața și a plecat către Marele Orient, la vârsta de 92 de ani. S-a născut...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
64,800CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img