16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEconomiePetrișor Peiu: Doar în sectorul turismului avem un deficit de cont curent...

Petrișor Peiu: Doar în sectorul turismului avem un deficit de cont curent de 4 miliarde de euro pentru anul 2023 – turiștii români au cheltuit în străinătate cei mai mulți bani din istorie.

-

DISTRIBUIE:

Autor: Oana-Medeea Groza

În pofida performanțelor slabe ale economiei românești, turiștii români au lăsat în străinătate cei mai mulți bani din istorie, 8,5 miliarde de euro doar pe vacanțe în destinații din afară. Petrișor Peiu a explicat cum va afecta acest lucru sectorul turismului în economia românească.

Dacă până acum aveam un deficit de cont curent care venea din deficitul comercial de bunuri, iată că acum în sectorul turismului s-a înregistrat un deficit de aproape 4 miliarde de euro. Altfel spus, românii care au mers în vacanțe în străinătate au cheltuit cu 4 miliarde de euro mai mult decât străinii care au venit în România. Acesta este rezultatul clar al lipsei de strategie și de viziune într-un domeniu despre care toate partidele politice spun că este un atu al României. Experiența arată că toate promisiunile politicienilor (că va fi dezvoltată infrastructura, că vor fi atrași turiștii din afara țării prin reamenajarea obiectivelor ș.a.m.d) nu s-au materializat și că strategia lor (de fapt inexistentă) a fost un eșec total.

Turiștii români preferă să-și petreacă vacanțele în străinătate, ceea ce din nou demonstrează eșecul politicilor statului român în domeniul turismului. Acest fenomen este intensificat și de lipsa unei infrastructuri bine dezvoltate, pentru că românii sunt nemulțumiți de timpul petrecut în trafic pe rutele cele mai comune către atracțiile turistice populare din țară. Mai mult decât atât, la noi în țară nu prea se practică turismul cultural, din cauza precarității educației. Trebuie reținut și că România se află pe locul 2 în UE ca pondere a populației care nu-și permite să meargă în nicio vacanță, ceea ce indică gradul mare de sărăcie din țară.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Realitatea PLUS face apel la Clubul de Presă și instituțiile de...

Ținând cont de atacurile publice ale lui Cristian Popescu Piedone și ale partidului din spatele său, PUSL, prin  plângeri penale la adresa Realitatea PLUS...

Piedone a atribuit 11 contracte de 1,9 milioane lei în numai...

În 30 aprilie 2024, firma Geca Impex PM a primit de la Primăria Sectorului 5, în mai puțin de 3 ore, 11 contracte în...

Turcescu: Lupii singuratici tânjesc după o haită!

Autor: Robert Turcescu Într-o discuție cu amicul avocat Florentin Țuca la podcastul lui „Pe drept cuvânt”, vine vorba, desigur, și despre presă, libertatea de exprimare,...

PSR, Partidul Satului Românesc, primul partid ce-l susține pe independentul Cozmin...

Partidul Satului Românesc, condus de către Marian Vișu Iliescu, și-a exprimat opțiunea de a-l susține pe Cozmin Gușă la președinția României în calitate de...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img