27.6 C
București
joi, iunie 20, 2024
27.6 C
București
joi, iunie 20, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăAlte ŞtiriBombă de presă: E prima data în istoria ultimilor 34 de ani...

Bombă de presă: E prima data în istoria ultimilor 34 de ani când un patron își cedează firma statului! Propunerea de naționalizare a firmei Sanimed, înaintată de patronul Cătălin Hideg către Guvernul României și premierul Marcel Ciolacu – document integral

-

DISTRIBUIE:

Către: GUVERNUL ROMÂNIEI

În atenția excelenței sale,

Domnului Marcel Ciolacu – Prim-ministru al Guvernului României

SANIMED INTERNAȚIONAL IMPEX SRL este o companie privată, cu capital integral românesc, producătoare de medii de cultură și alte produse noi și inovatoare, reactivi de diagnostic in vitro pentru chimie clinică, serologie, imunologie, virusologie, identificare bacteriană, microbiologie și biologie moleculară, fiind unic producător autohton de aceste produse și dispozitive medicale.

Înființată în anul 2003, Sanimed International Impex S.R.L. se prezintă astăzi ca o firmă apreciată în domeniu la nivel național și internațional, răspunzând cu profesionalism și promptitudine la cerințele tot mai diversificate ale clienților noștri. Societatea se află într-un permanent proces de perfecționare, colaborează cu specialiști și cadre medicale, cercetători, furnizori și producători de dispozitive medicale. Printre cei peste 1.800 de clienți ai societății Sanimed se numără spitale (inclusiv cele de TBC), institute de cercetare, autorități publice de sănătate și veterinare, clinici și laboratoare private, industria farmaceutică și cosmetică.

Activitatea curentă se încadrează la codurile CAEN 7211 — Cercetare-dezvoltare în biotehnologie, CAEN 7219 — Cercetare-dezvoltare în alte științe naturale și inginerie, CAEN 7490

— Alte activități profesionale, științifice și tehnice și CAEN 3250 — Producția de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice.

Excelenței dumneavoastră, domnule Prim-ministru Marcel Ciolacu, vă aducem la cunoștință intenția noastră de a transfera drepturile de proprietate ale societății SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL cu titlu gratuit, în proprietatea statului, la dispoziția Guvernului României, parcurgând procedurile legale pe care le vom agrea de comun acord. Menționam că la data prezentă Sanimed International Impex SRL nu are nicio datorie în raport cu autoritățile publice, taxele și impozitele locale plătite la zi, credite bancare zero.

Acest demers este rezultatul unor acțiuni concertate de catre un grup infracțional organizat condus și coordonat de către foști înalți oficiali ai serviciilor de informații din România (ofițeri în rezervă).

În concret, în urma identificării unor erori minore în procedura de derulare a proiectului european, proiectul de infrastructură de cercetare POS CCE – „Centrul de Cercetare-Dezvoltare în Recuperare Medicală și Bioreconstrucție (RECUMED)”: Cod SMIS P_34.491 / 121358 Contract de finanțare nr. 6 / Axa 1/111 / sect A din 07.06.2018, s-a declanșat, începând cu data de 28.04.2022, o operațiune de blocare a activității societății pe baza unui presupus prejudiciu, care nu a fost evaluat printr-o expertiză contabilă obligatorie din punct de vedere legal. Operațiunea a presupus declanșarea urmăririi penale împotriva societății și acționarului, Robertino Catalin Hideg.

Motivele pentru efectuarea acestui demers sunt următoarele:

  1. Pentru un presupus prejudiciu de 3 milioane de euro, întregul patrimoniu al societății Sanimed International Impex SRL, evaluat de către compania de audit Deloitte în valoare de 17 milioane de euro, a fost pus sub sechestru. Patrimoniul fiind compus din 12 cladiri de cercetare si productie situate pe platforma medicală de cercetare-inovare si productie in domeniul biotehnologiilor avansate din Calugareni, Judetul Giurgiu.
  2. Accesul la fondurile Europene este blocat în totalitate.
  3. Urmare a inscrisului in cazierul judiciar al firmei, nu a mai avut dreptul de a participa la programele nationale si internationale de finantare pentru proiectele de investitii si de cercetare.
  4. Accesul la creditele bancare, linii de credit, fonduri de investitii este total restrictionat deoarece următoarele bănci: BRD, BCR, Alpha Bank, Raiffeisen Banii, First Bank, Garanti Bank, OTP, ING Bank, Libra Bank, ne-au inchis conturile sau au refuzat deschiderea de conturi pe motiv de risc reputational.
  5. In data de 04.2024 Unicredit Bank ne-a adus la cunostinta decizia de incetare a relatiei de afaceri cu compania Sanimed International linpex SRL, in urma unei bune colaborari de peste 15 ani, avand ca si consecinta blocarea intregii activitati.
  6. Suntem in imposibilitatea de a plati salariile celor 66 de angajati, taxele si impozitele pe salarii, TVA-ul, impozitul pe profit, taxele locale, furnizorii de materiale si materii prime, furnizorii de utilitati (electricitate, telefonie mobilă, apa, leasinguri etc.) cat si imposibilitatea de a incasa plata facturilor emise catre clientii Sanimed International Impex SRL (cca. 1800 clienti).

Ținând cont de cele de mai sus mentionate este inevitabilă inchiderea activității și intrarea în insolvență/ faliment, cu consecința imposibilității de a livra către sistemul sanitar din Romania dispozitivele medicale pentru care Sanimed International Impex SRL este unic producător național.

Domnule prim-ministru, in incheiere va transmitem intreaga noastra recunostinta si consideratie. Asteptam un raspuns cat mai urgent posibil tinand cont de situatia critica in care se afla societatea noastra in acest moment.

Compania Sanimed International linpex SRL, producator de produse biologice si dispozitive medicale ar trebui incadrata ca si Companie de Interes Strategic National in conditiile existentei unor iminente pericole de razboi biologic in contextul proliferarii BIOTERORISMULUI la nivel mondial.

Cu stima,

Președinte Cătălin Robertino Hideg

20240527191122511

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

De ce ne mai cere Ursula von der Leyen încă un...

Autor: Petrișor Peiu În mandatul  Comisie Europene conduse de către Jean Claude Juncker, 2014- 2019, Uniunea Europeană a avut o creștere economică medie de 2,2%,...

Lovitura lui Alexa! Interviu exclusiv cu fostul premier albanez ce-l acuză...

Autor: Liviu Alexa Notele mele: Sali Berisha nu e un tip oarecare. La 79 de ani, e ca o roca, ii merge mintea ca laserul si...

Sute de persoane audiate pentru fraudă electorală și liderii județeni trimiși...

Autor: Oana-Medeea Groza Sute de persoane au fost audiate în cadrul unui dosar penal deschis cu privire la frauda electorală! Se întâmplă într-o localitate din...

Mircea Geoană – ajutat de lideri PSD să devină Președintele României...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a realizat o analiză amănunțită a activității și parcursului politic...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img