19.1 C
București
miercuri, mai 1, 2024
19.1 C
București
miercuri, mai 1, 2024

Gold FM 96,9

spot_img
AcasăEconomiePetrișor Peiu: Ministrul Energiei ar trebui să implementeze proiectul de la Tarnița...

Petrișor Peiu: Ministrul Energiei ar trebui să implementeze proiectul de la Tarnița în secunda 2, dar obiectivele dumnealui sunt total diferite de cele ale României.

-

DISTRIBUIE:

Autor: Oana-Medeea Groza

Industria energetică din România este pusă la pământ încet și sigur. În emisiunea „Dincolo de propagandă”, Petrișor Peiu a explicat de ce este absolut necesară urgentarea proiectului centralei de la Tarnița.

Prețurile din industria energetică a României au ajuns să fie foarte mici, înregistrându-se inclusiv prețuri negative, ceea ce înseamnă că multe dintre firmele care nu-și pot opri producția energetică într-un anumit interval de timp sunt nevoite să compenseze dezechilibrele din sistem, pierzând astfel sume colosale. Se vor înregistra pierderi la toate marile companii de stat. Această criză este generată de închiderea centralelor pe cărbune sau pe gaze și de construirea a mult prea multor parcuri fotovoltaice, care nu produc decât pe parcursul zilei, timp de câteva ore.

Soluția salvatoare ar fi construirea unei gigantice „baterii” de stocare, conform proiectului propus de peste 50 de ani al centralei de la Tarnița. Această centrală ar putea stoca energia produsă de panourile solare pe timp de zi și s-ar folosi și de mijloacele hidroenergetice pentru a compensa dezechilibrele ce se creează în orele în care nu este produsă suficientă energie. Ministrul Energiei ar trebui să implementeze de urgență acest proiect, dar amână la nesfârșit această procedură în așteptarea nesfârșită a unui investitor străin care să-l sprijine. Niciun investitor străin nu va fi de acord cu asta, pentru că implicarea într-un astfel de proiect este sortită lipsei de profit. De aceea proiectul nu poate fi făcut decât de către stat, care ar beneficia de pe urma acestei construcții. E nevoie de un miliard pentru acest proiect, de negăsit în viziunea guvernanților, care, în același timp, pot cheltui câteva zeci de miliarde pentru fel de fel de reactoare. E limpede că interesele lor sunt diferite de cele ale României.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

1 COMENTARIU

  1. O intrebare:
    Daca Tarnita e o hidrocentrala de stocare, cam cate hectare de panouri solare ar fi necesare pentru a produce energia necesara pomparii apei in amonte?
    Pe ce teren ar fi montate astea si cat ar costa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

ULTIMELE ŞTIRI

Mohammad Murad: Greșeala lui Ciolacu față de moldoveni este fără precedent...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Mohammad Murad a comentat gafa uriașă a premierului Marcel...

Probleme mari pentru Partidul Comasat Român – candidaturile lui Burdujel și...

Autor: Oana-Medeea Groza Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea sa de la Gold FM, care sunt problemele întâmpinate de Partidul Comasat Român în campania...

Interlopii lui Coldea amenință denunțătorii, subminează statul de drept și atacă...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat noi detalii despre modul în care este subminat...

Purice: Etica muncii a fost declasată de cea a consumului, treaba...

Autor: Oana-Medeea Groza În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat semnificația zilei de...

Urmăreşte-ne

23,188FaniÎmi place
4,892CititoriConectați-vă
67,100CititoriConectați-vă

Din categorie

spot_img